THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

Inloopkast IKEA op maat? Inspiratie en tips!


ikea inloopkast

De droom van elke vrouw: een inloopkast. Een mooie besteding van een klein kamertje dat anders toch niet wordt gebruikt. Of onder het mom van: ‘we maken er gewoon plaats voor’. Natuurlijk moet zo’n vrouwendroom op een effectieve, maar vooral mooie manier ingericht worden. De inloopkast moet de kleding, de schoenen en tassen de aandacht gunnen. Ikea is dé woonwinkel voor meubelen die perfect passen in de inloopkast. Ik zocht een aantal voorbeelden van de inloopkast waar de producten van Ikea goed worden gebruikt in de inloopkast, ofwel: de Ikea inloopkast! 

Ikea inloopkasten op maat

Een ideale manier om de inloopkast in te richten is door een kast op maat te ontwerpen, zo pas je jouw Ikea inloopkast helemaal naar wens aan. De Pax-kasten van Ikea kun je zowel online als in de winkel zelf ontwerpen. Voordelen van een kast op maat zijn dat het in elke inloopkast past, je ervoor kunt kiezen om deuren toe te voegen waar jij dat wilt (minimaal één rommelkastje sowieso geoorloofd).

pax inloopkast

Ikea meubelen

Om jouw kleding zo mooi mogelijk te laten uitkomen in een inloopkast kun je het beste de muren en (indien mogelijk) de vloer wit te houden. Dit zorgt voor een mooie, rustige basis waarin de rest voor de aankleding zorgt (ha- woordgrap). Vervolgens ga je op zoek naar meubelen die niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi zijn voor in de inloopkast.

Eén van de beste opties is de bekende Malm Ikea ladekast. Deze witte kast is mooi in haar eenvoud en er past heel wat in. Op een aantal van de beelden in deze blog zie je deze Ikea ladekast voorbijkomen, geregeld in meervoud. De hoogte van deze kast is ideal, je kunt er gemakkelijk een spiegel op kwijt en zo heb je een kaptafel en ladekast in één.

ikea kledingkast

Opbergen in de inloopkast

Daarnaast kun je ook gaan voor een aantal planken, zoals op bovenstaande foto te zien is. In deze inloopkast hangen de Lack wandplanken van Ikea. Ik vind ze zelf erg mooi (heb ze hangen in de keuken), doordat ze zo strak zijn.

Ook de kledingrek van Ikea is populair en zeker met het zachte prijsje, maakt het een échte must-have voor in de Ikea inloopkast. Een grappig idee zie op het beeld hieronder. De bewoners hebben een keuken wandrek gebruikt om daar accessoires aan op te hangen!

inloopkast ikea
inloopkast spiegel ikea
inloopkast zelf maken
kledingrek ikea

Bronnen: ikea.com | stylizimoblog.com | harpersbazaar.com | stylizimoblog.com | stylizimoblog.com | stylizimoblog.com | avenuelifestyle.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

3 Comments

 • Reply
  Judith
  27 december 2015 at 12:43

  Hallo,

  Is de ladenkast op de eerste foto te koop bij ikea.

 • Reply
  De kaptafel anno nu - THESTYLEBOX
  6 november 2016 at 10:19

  […] kaptafel, mede door de mega handige lades waar al je make-up in kan. Hieronder is in een te mooie inloopkast (blog: klik!) een plank bevestigd die ook prima volstaat als […]

 • Leave a Reply