THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Grote tuin makeover uit Texas


Een grote tuin is altijd fijn. Dan heb je altijd de mogelijkheid om lekker in de buitenlucht te zitten als je thuis bent. En als je kinderen hebt, dan is een tuin helemaal ideaal. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je je tuin opgeknapt hebt, anders heeft het allemaal geen zin. Het is weliswaar al juli, maar als je snel aan de slag gaat, dan heb je nog de hele zomer om van je nieuwe opgeknapte tuin te kunnen genieten. Om je te inspireren, hebben we vandaag een hele inspirerende tuin makeover voor jou in petto. Succes!

Grote tuin makeover uit Texas

Glazen schuifpui naar de tuin

De tuin is ontworpen door Steven Allen Designs, die begin dit jaar een hele bijzondere bungalow woning heeft ontworpen gelegen in Houston, Texas. De bungalow is weliswaar niet heel groot, maar de grote tuin maakt heel veel groot. Daarom wilden de bewoners de tuin maar al te graag bij de woning betrekken. Vanuit de ruime keuken, heb je middels een grote moderne glazen schuifpui over de gehele breedte van de kamer, toegang tot de fijne tuin.

glazen schuifpui naar tuin

Terras aanleggen met houten vlonders

Ze zijn begonnen met het aanleggen van een groot terras, waar je direct op terecht komt vanuit de keuken. Met mooie houten vlonders, hebben ze een groot l-vormig terras aangelegd. Dit hebben ze gecombineerd met stoere zwarte schuttingen, die voor de privacy in de tuin zorgen. Het moest een echte relaxtuin worden, waar je de hele dag kunt chillen, zonnen en met heel het gezin kan eten. Dan mogen er natuurlijk een aantal elementen niet ontbreken.

Tuinmeubelen en accessoires

Zo hebben ze een luxe ronde loungebed geplaatst, waar je met meerdere personen op kunt zitten en liggen. Een grote tuintafel is ook een absolute musthave in een relaxtuin. Ze hebben gekozen voor een moderne tuinset van hout en aluminium, bestaande uit een vierkante tafel en zes bijbehorende stoelen. Om het helemaal compleet te maken, vind je in de tuin ook een luxe buitenkeuken op wielen en een handige sidetable waar alle kookbenodigdheden op geplaatst kunnen worden.

Grote tuin makeover uit Texas before

Terras van houten vlonders tuin

Planten in de tuin

Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder groen. Naast verschillende prachtige grote bomen, vind je ook een mix van verschillende kleine bomen en planten verspreid over het terras, in mooie potten en stoere gegalvaniseerde plantenbakken. Aan de schuttingen zijn ook gaaspanelen opgehangen, waar hangplanten aan gehangen kunnen worden. Dit is overigens ook een goed idee als je een kleine tuin hebt, en daardoor niet heel veel ruimte hebt voor plantenpotten.

Fotografie: Patrick Bertolino

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply