THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Geef je thuiskantoor meer sfeer en warmte met een leuk vloerkleed!


vloerkleed thuis kantoor

Sinds een paar maanden heb ik mijn eigen kantoor in huis. Een grote droom die uitkwam. Over de inrichting ben ik best tevreden, maar er mist nog een beetje sfeer. Daarom had ik het idee om een vloerkleed te kopen. Eenmaal zoekend naar inspiratie zag ik veel mooie beelden en wilde deze graag met je delen.

Voordelen van een vloerkleed

Naast dat een vloerkleed sfeer brengt op jouw kantoor, zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo kan een vloerkleed verschillende meubelen samenbrengen, zodat het kantoor meer  een geheel wordt. Daarnaast wordt een kleed vaak onder het bureau gelegd, zodat stoel en bureau samen horen. Ten slotte, een niet al te onbelangrijke: warme voeten for president. Niets beter dan met sokken op kantoor zitten, toch? Weer een voordeel van thuiswerken!

schapenvacht kantoor

Rond vloerkleed

Wil je eens wat anders dan een rechthoekig vloerkleed? Soms kan een rond vloerkleed een heel goed idee zijn. Het voordeel van een rond vloerkleed, is dat dat het de rechte lijnen doorbreekt. Op de eerste foto hieronder zie je een bijzonder pand waar door gekleurde glazen scheidingswanden verschillende bureaus worden gescheiden. Onder het middelste bureau ligt een Perzisch vloerkleed met dezelfde kleuren als het glas. Bij Volera vond ik een een ander mooi rond vloerkleed van jute, die je in de tweede foto heel mooi gecombineerd ziet met een klein stoer vintage bureautje en een stijlvolle zwarte stoel. De zwarte hanglamp en bureaulamp passen er ook geweldig bij.

vloerkleed kantoor rond

jute vloerkleed rond bureau

rond vloerkleedje

Perzisch vloerkleed

Je blijft ze terug zien: de Perzische vloerkleden. Ook leuk voor op kantoor, zo bewijzen onderstaande foto’s. Hierboven zie je een zwart-wit variant die goed past bij het wit van de vloer, muren en bureau. Het mooie aan dit vloerkleed vind ik dat het de verschillende werkplekken samenbrengt. Hieronder zie je een gekleurde variant van het patronenkleed. Steekt lekker af tegen het donkergrijze van de wanden.

vloedkleed kantoor

perzisch tapijt kantoor

Wat vind jij van een vloerkleed in jouw thuiskantoor? Hot or not? Laat het ons weten in een reactie of op een van onze social mediakanalen.

Bronnen: littlefew.com | obly.com | studio-mcgee.com | makeithome.nl | architonic.com | homeofice.site

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Karima van Sukhi.nl
  22 juli 2019 at 04:51

  Ook ik ben helemaal gek van vloerkleden!! Wij hebben ze in vele soorten en maten! 😉

  Groetjes,
  Karima van Sukhi.nl

 • Leave a Reply