THESTYLEBOX

Binnenkijker Modern interieur

Shoebox apartment – klein appartement van 15m2


We hebben hier veel kleine appartementen laten zien, maar het appartement die we vandaag laten zien behoort absoluut tot één van de kleinste. Het appartement heeft namelijk een woonoppervlakte van slechts 15m2. Als je denkt dat er bijna niets in past, dan heb je het mis. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van alle leuke en praktische ideeën, die studio Eliemetni heeft gebruikt voor het inrichten van dit schoenendoos appartement!

Shoebox apartment - klein appartement van 15m2

Airbnb appartement

De Libanese studio Eliemetni heeft de opdracht gekregen om dit kleine appartement uit Beiroet in te richten als een vakantiehuis voor mensen die het appartement voor kortetermijnverblijf willen huren. Dit kunnen toeristen zijn, maar dit kunnen ook zakenmensen zijn. Ontwerper Elie Metni, de oprichter van de studio, heeft alles wat een gast nodig heeft, een plekje gegeven in het appartement.

Wit interieur

Er is gekozen voor een strakke witte basis met strakke muren en een witte epoxy vloer. Deze witte basis zorgt ervoor dat de lichtinval vanuit de grote ramen aan twee zijden van het appartement gemaximaliseerd wordt.

grote raam slaapkamer

Op maat gemaakte meubels

Het hele appartement is ingericht met op maat gemaakte ruimtebesparende meubels, gemaakt van wit gelamineerd multiplex, lichtarmaturen van geborsteld aluminium en een paar stoelen gemaakt van beukenhout en geverfd staal.

Tafels en krukjes kunnen naar behoefte worden uitgebreid en ingepakt om de twee meter brede kamer niet te vervuilen en op bijna elk oppervlak zijn opslagruimten geïntegreerd.

De opdracht van de klant was vrij eenvoudig: een vloeiende ruimte creëren, geschikt voor een slaapruimte voor twee personen en plaats bieden aan ongeveer vijf mensen.

Binnen deze wensen en de beperkingen van 15 vierkante meter probeerde de studio ‘een krachtig gevoel van plezier, eenvoud, gemak en efficiëntie’ te creëren.

Het appartement heeft een open indeling met een kleine badkamer achter een glazen deur aan één uiteinde. Aan de buitenkant van het appartement is meubilair ingericht om gasten gemakkelijker te laten bewegen.

klein appartement bed op maat

Het queensize bed heeft compartimenten met oplaadpoorten die in het verhoogde frame zijn geplaatst en waar gasten boeken, glazen en elektrische apparaten kunnen bewaren en twee leeslampjes hangen aan het plafond. Opslagruimte is ook ingebouwd onder het bed, bestaande uit een uittreklade, een kast en een stel planken.

Naast het bed vind je een bureau met een speciale vakjes voor oplaadkabels voor een laptop. Een aangrenzende kast verdubbelt het bureaublad, terwijl er boven het bureau een kledingroede aan het plafond is gemonteerd.

Daarnaast vind je de vaste bank met handige opbergruimte eronder. Twee stoelen kunnen naast elkaar onder de daarnaast gecreëerde tafel worden geschoven. De opbergboxen bij de vensterbank zijn ook een heel goed idee.

Compacte keuken

De keuken en de badkamer zijn volledig betegeld in bijpassende witte vierkante tegels met contrasterende zwarte voegen die een interessant geometrisch patroon creëren. De compacte keuken heeft een koelkastje, een wastafel in de hoek, een set laden en een wasmachine met ruimte voor bereiding en een kookplaat om bovenop te koken. Rekken, kasten en planken die aan de wanden zijn bevestigd, creëren ruimte voor keukengerei en servies.

compacte keuken

witte tegels kleine badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

  • Reply
    Dit kleine appartement van 37m2 is super stijlvol en strak geworden! - THESTYLEBOX
    27 februari 2021 at 07:00

    […] ook: Shoebox apartment – klein appartement van 15m2 Inrichting klein appartement van 39m2 Klein studio appartement van 19m2 in […]

  • Leave a Reply