THESTYLEBOX

Industrieel interieur Meubels

5 x Industriële kasten voor in huis


Wist jij dat de industriële stijl al een aantal jaren meegaat en de komende jaren ook nog niet verdwijnt? Dat is ook niet gek. Deze stijl is zeer populair bij veel mensen, mede doordat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Door deze combinatie is het ook een stijl die je goed kunt combineren met andere stijlen.

industriele kasten

Binnen dit design kun je verschillende meubelen en accessoires vinden. In de blog van vandaag bespreken wij vijf verschillende kastsoorten die jij in jouw huis kunt plaatsen. Ze bevatten allemaal de industriële stijl. Wij leggen jou uit waarom deze meubels zo populair zijn en wat je met deze kasten kunt.

De verschillende typen industriële kasten

Je kunt veel verschillende typen kasten vinden. Hierdoor kan het lastig zijn de juiste voor jou te vinden. Een voorbeeld hiervan is een industriële kast. Hier vind je het meest uitgebreide aanbod van kasten in industriële stijl. De verschillende varianten zijn bijvoorbeeld: de ladekast, een TV meubel, een dressoir, de boekenkast en een nachtkastje.

In deze blog lichten wij deze verschillende kasten voor je uit en waarom deze geschikt kunnen zijn bij jou thuis. Wij zijn zelf al een lange tijd fan van de industriële stijl en vertellen jou graag waarom. Het is namelijk zo dat je deze stijl met alle andere interieurstijlen kunt mixen en matchen. Ideaal!

open industriele kast hout staal

Een industriële ladekast in de woonkamer

De woonkamer is de plek in het huis waar jij je het vaakst bevindt. Dan is het fijn om te weten dat deze ruimte goed gevuld kan worden met mooie kasten. Een industriële ladekast is hier een mooi voorbeeld van. Deze is multifunctioneel; praktisch en decoratief. Deze kast mag niet ontbreken in jouw interieur en is geschikt voor iedere ruimte.

De ladekast van industrieel design bestaat vaak uit hout met gecoat metalen details. Deze is uiterst geschikt om spulletjes in op te bergen en leuke decoraties op te zetten. Hiermee zorg je voor gezelligheid en persoonlijke touches in huis. Daarnaast kun jij met een ladekast alle troepjes verbergen die anderen niet hoeven te zien.

industriele ladekast woonkamer

Zet je TV op een stijlvol, industrieel meubel

Zit jij ook regelmatig lekker een avondje voor de TV? Dan is het wel fijn wanneer deze op een mooi meubel wordt geplaatst. Een stijlvol TV meubel industrieel zou dan een uitkomst voor jou kunnen zijn. Hierbij wordt de TV op een industrieel vormgegeven kastje gezet. Deze bestaat vaak uit houten details en kan zowel open als gesloten zijn.

Je kunt dit meubel in veel verschillende varianten vinden. Vaak bestaat het uit houten planken met gecoate metalen details. De kast kan lades bevatten of open zijn. Hierbij is het maar net wat jouw voorkeur heeft. Een ding is zeker: wanneer jij je TV op een industrieel meubel plaatst krijgt je woonkamer een hele andere uitstraling.

industriele tv meubel woonkamer

Een industrieel dressoir voor extra uitstraling

In de kamer wil je graag wat opvulling voor een mooie uitstraling. Dat kan met een industrieel dressoir! Deze, vaak zwarte, kast is geschikt om mooie bloemen, foto’s of decoraties op te plaatsen. Daarnaast is het ook geschikt om spullen in op te bergen. Op deze manier houd jij je kamer netjes én krijg je dat beetje extra uitstraling.

Een dressoir met industrieel design geeft een stoere, robuuste en warme uitstraling. Door de natuurlijke kleuren en materialen krijgt de ruimte een hele andere indruk. Naast praktisch kan een kast ook decoratief zijn. Ga voor een meubel die bij jouw interieur past en je maakt de kamer helemaal af.

Display je favoriete decoraties in de boekenkast

Een boekenkast met een industrieel design is niet alleen geschikt voor boeken. Jouw favoriete decoraties en herinneringen kunnen ook gedisplayd worden in dit type kast. Vaak zijn boekenkasten hoger en met open vakken. Hierdoor kun jij jouw favoriete items op ooghoogte leggen. Zo vallen ze nog meer op.

Een industriële boekenkast is vaak gemaakt van mangohout. Dit is een warm type hout die een mooie uitstraling heeft in jouw kamer. Ga voor een gedeeltelijk open kast of een helemaal open kast. Alles is mogelijk met een boekenkast van industrieel design. Plaats hem in iedere ruimte die je wilt en creëer een sfeervolle kamer.

industriele vitrinekast eethoek

Maak je slaapkamer compleet met een nachtkastje

Naast de woonkamer, de hal en de eetkamer kun je ook je slaapkamer een unieke look geven. Plaats industriële nachtkastjes naast het bed om de functionaliteit ook te gebruiken. De nachtkastjes met dit design bevatten vaak een lade of een kast erin verwerkt, waardoor jij al jouw spulletjes op kan bergen.

Kom de slaapkamer binnen en geniet van de uitstraling die het geeft in de ruimte. De warmte van het hout in combinatie met het stoere van het ijzer. Dit zorgt voor een heerlijke nachtrust, in een opgeruimde omgeving. Daarnaast kun je op de nachtkastjes nog leuke decoraties en design lampen plaatsen. Met een nachtkastje heb je alles binnen handbereik.

industrieel nachtkastje slaapkamer

Met kasten maak jij je huis echt gezellig

Wij hebben je vijf verschillende kasten laten zien in deze blog. Alle vijf zijn uiterst geschikt in ieder huis. Daarnaast staat de industriële stijl ook nog eens bij iedere andere vormgeving. Denk hierbij aan een moderne inrichting, landelijk, bohemian of romantisch. Bij iedere stijl kun je een kast van dit design toevoegen.

Kasten maken een huis echt gezellig. Ze vullen de lege plekken op, geven jou de ruimte om je favoriete spulletjes neer te zetten en zorgen voor een opgeruimde woning. Al jouw troepjes kun je wegwerken in een kast. Iedere kast heeft een andere functie, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze maken jouw huis echt gezellig!

Bekijk ook:
Industriële kast
Industriële salontafels, hoe kies je de perfecte?
Industriële eetkamerstoelen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply