THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

Een rustieke badkamer in 6 stappen


Rustiek interieur design is een van de meest populaire interieur concepten van dit moment. Dit interieurontwerp heeft een uniek karakter met oude en roestige accenten. Dit zijn zes tips om ene rustieke badkamer te creëren.

rustieke badkamer inrichten

1.    Natuursteen als basis

Een natuurstenen vloer is natuurlijk perfect voor een rustieke badkamer. Ook tegels met een steenstructuur kunnen zorgen voor een rustieke sfeer. Sommige tegels zijn niet van echt steen te onderscheiden. Ga dus vooral op zoek naar een mooie tegelvloer en vergeet ook een natuurstenen waskom of wastafel niet. Er zijn zelfs baden in natuursteen, maar je kunt een bad natuurlijk ook laten betegelen met tegels die een natuurlijke, rustieke uitstraling hebben.

2.    Koperen kranen

Wat dacht je van koperen kranen voor je rustieke badkamer? Je kunt zelfs denken aan een bad van koper om je badkamer een nóg landelijker uitstraling te geven. Ook roestige metalen voorwerpen en accessoires doen het goed als het om een rustieke uitstraling gaat. Denk aan oude deurknoppen, een gebruikte kandelaar of mooie, doorleefde schaal.

rustieke badkamer koperen bad

3.    Gebruik een kenmerkende spiegel

Om je badkamer een rustieke sfeer te geven, kun je een spiegel met een stenen of karakteristieke houten lijst gebruiken. Zorg voor een lijst met textuur en reliëf, dat geeft het meeste karakter aan je badkamer.

4.    Zorg voor warm licht

Een rustieke badkamer kan natuurlijk niet zonder warm licht. Met een inbouw led-spotje op verschillende plekken in het plafond creëer je de ideale rustieke sfeer. Zeker als je spotjes dimbaar zijn.

rustieke badkamer tegels

5.    Accessoires

Accessoires zijn vaak de subtiele sfeerbepalers in een ruimte. En dat geldt natuurlijk ook in de badkamer. Van plantjes tot luxe zeepflacons en van beeldjes tot gezellige wanddecoratie: in een badkamer kan tegenwoordig eigenlijk alles, als het er maar sfeervol is. Zo wordt een avondje badderen nóg aantrekkelijker.

6.    De sfeer van oud hout in je badkamer

Om je badkamer een echte rustieke sfeer te geven, kun je overwegen om het effect van een houten balkenplafond of een houten gebinte te creëren. Je kunt kunststof sierbalken kopen voor het plafond, die je aan het plafond in je badkamer kunt bevestigen. Net zo goed kun je een houten paal met een natuurlijke houtstructuur en een oude uitstraling toevoegen aan je badkamer. Zo geef je de suggestie van een houten gebinte. Een stoere houten kast geeft hetzelfde rustieke effect.

Wil je je badkamer naast een rustieke uitstraling ook een natuurlijk karakter geven? Lees dan de tips in dit artikel.

natuurlijke badkamer houten badkamermeubel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply