THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

15x Tuin inspiratie met terras


Wil je een terras aanleggen in de tuin? Goed idee, een tuin is immers bedoeld om er lekker te kunnen chillen. En daar is een terras natuurlijk voor bedoeld, om een lekker plekje in de tuin te hebben, waar je lekker kunt zitten, liggen en chillen. Terrassen heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Voordat je van start gaat, is het belangrijk om je af te vragen wat voor terras het beste past bij jou en jouw tuin. Wil je een zonnig terras of juist een terras met schaduw? Wil je een terras achterin de tuin of juist direct aan de woning? Kortom, het kan een flinke klus zijn om een mooi en fijn terras aan te leggen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Om jou te helpen en te inspireren hebben we alvast een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van tuinen met terrassen!

1. Terras met zwembad

Deze geweldige tuin hebben we gevonden bij Secret Gardens. De tuin is weliswaar niet heel groot, maar tóch vind je hier een mooi terras én een geweldig zwembad. Het zwembad is beveiligd met een glazen balustrade. Middels een trap is de rest van de tuin bereikbaar vanuit het terras.

Terras met zwembad

2. Overdekt én open terras

Deze droomtuin is van Zweedse blogger Anna Malin. Samen met haar gezin woont ze in Helsingborg, waar ze heel het jaar door kan genieten in haar prachtige tuin. De tuin heeft een heerlijk zwembad en twee terrassen, een overdekt terras en een open terras. Op die manier kunnen ze zowel in de zon als in de schaduw in de tuin zitten. Ideaal!

Open en overdekt terras

3. Grind terras

Een belangrijke vraag die je moet beantwoorden bij het aanleggen van een terras is wat voor materiaal je gebruikt. In onderstaande Ibiza tuin is er gekozen voor grind, waar eigenlijk de hele tuin mee aangelegd is. In de hoek achterin de tuin is een open terras ingericht met een loungebank, een paletten tafel, leuke stoelen en krukken. Een parasol is ook altijd een goed idee als je een open terras hebt.

Tuin terras grind

4. Luxe terras

Dit is de tuin van Amanda en Tim, die samen met hun kinderen in hun droomhuis wonen in Nieuw Zeeland. Met een overdekt terras met transparante golfplaten als dak, kunnen ze heel het jaar door in hun tuin vertoeven. Ze hebben het terras bovendien super luxe en stijlvol ingericht. Het is net een tweede woonkamer, maar dan in de tuin.

Luxe terras

5. Open terras met houten vlonders

Pernille bouwde samen met haar vader een heerlijk zomerhuisje. In de grote tuin hebben ze een open terras gebouwd met houten vlonders. Het terras is net zo breed als het huisje en biedt plaats voor een eethoek en een loungehoek. De zwarte parasol biedt de nodige schaduw.

Open terras en gras

6. Overdekt terras achterin de tuin

Wil je liever geen terras aan je huis, dan kan je het ook heel goed inrichten achterin in de tuin. Hieronder zien jullie de tuin van stylist, interieur- en tuinontwerper Therese uit Noorwegen. Omdat de tuin zó enorm groot is, heeft ze meerdere terrassen gecreëerd, één aan het huis maar ook één achterin de tuin. Een overdekt terras waar een echte tuinkamer is ingericht. Prachtig!

Overdekt terras achterin de tuin

7. Betonnen terras

Vind je een het fijn dat je terras net zo stevig aanvoelt als je huis zelf? Kies dan voor een betonnen terras. Eerlijk is eerlijk, het ziet er wel super strak uit, vind je niet? Ze hebben hier een constructie gebouwd met houten latten, maar je zou ook kunnen kiezen voor terrasoverkappingen, die bijvoorbeeld verkrijgbaar zijn bij Foravida.

Betonnen terras

8. Groot open terras

Dit is het terras van een heerlijk vakantiehuisje uit Engeland. Het huisje is voorzien van een super grote tuin met een terras gedeelte en een open gedeelte met gras. Het is een leefterras geworden met een loungehoek, een buitendouche, een eethoek, ligbedden én een jacuzzi!

Groot terras houten vlonders

9. Terras met trap naar tuin

Een terras wordt vaak ook aangelegd omdat er een hoogteverschil is tussen de woning en de tuin. Het terras dient dan als overbrugging tussen binnen en buiten. Middels een trap vanuit het terras kan de rest van de tuin worden bereikt, zoals in onderstaande mooie tuin.

Terras met trap naar de tuin

10. Gezellig terras

Dit overdekt terras ziet er het meest gezellig uit van alle terrassen. Ze hebben het echt als een tweede woonkamer ingericht. Het is niet alleen mooi betegeld, maar het is ook erg leuk ingericht met een jute vloerkleed, een grote loungebank, een koperen salontafel, een krukje, noem maar op. Met kleine accessoires zoals een schapenvacht kleed, wanddecoratie, de hanglamp en de snoerlampen is het terras super gezellig geworden. En met de terrasverwarmer kan je hier zelfs in de winter vertoeven!

Tweede woonkamer terras

11. Overdekt terras

Dit mooie terras hebben we gevonden bij Old Brand New, waar ze hebben laten zien hoe ze de vloer hebben geschilderd, waardoor het lijkt op leuke patroontegels. Het terras is overdekt met een houten constructie met daarop golfplaten. Met verschillende meubels en accessoires is het super leuk geworden, zoals de loungebank, de hangstoel en de verschillende hangplanten.

Overdekt terras

12. Tuinkamer

Hieronder zie je een echte tuinkamer. Een plekje in de tuin waar je helemaal droog kunt zitten. De zwart geschilderde bank ziet er super stoer uit, terwijl de kleurrijke kussens het gezellig en vrolijk maken. Ook de verschillende Marokkaanse lantaarns zijn een super leuk idee!

Tuinkamer

13. Glazen schuifpuien naar terras

Dit is het vakantiehuis van Shareen Joel, ontwerper bij ontwerpbureau Share Design. Het huis ziet er geweldig uit, en middels grote glazen schuifpuien over de hele breedte van de woonkamer en keuken, heb je toegang tot het geweldige houten vlonder terras.

Glazen schuifpuien naar terras

14. Eetkamer terras

Een terras wordt meestal aangelegd zodat je een plekje hebt in de tuin waar je kunt zitten. In onderstaand terras is het grootste gedeelte ingericht als een eetkamer. Het is een overdekte eetkamer, waardoor je ook in de tuin kunt eten als het regent. Naast de eetkamer vind je ook nog een open loungehoek.

Terras eetkamer

15. Klein houten terras

Een terras hoeft niet groot te zijn. Dat kan je heel mooi zien in onderstaande tuin, waar een klein houten terras is aangelegd als verbindingselement tussen de woning en de tuin. De kleur van de houten vlonders staan bovendien super goed bij de nieuw geschilderde zwarte gevel.

Houten terras

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply