THESTYLEBOX

Interieur ideeën Modern interieur Scandinavisch interieur Woonaccessoires

Zo breng je geluid in huis


sonos play slaapkamer

Voor iedere muziekhebber (en wie is dat niet?) is fijn geluid in huis eigenlijk wel een must. Er is namelijk niets beter dan op de bank zitten met een boek en de juiste tunes door de luidsprekers. Of als je een dag thuis werkt en je nieuwe energie nodig hebt en een goede playlist je dit toezingt. En wordt een etentje met vrienden ook niet nóg sfeervoller van een paar chille ballets? Overtuigd? Dan gaan we nu op zoek naar een met een iPhone X bestuurbare geluidsinstallatie die ook nog interieurproof is.

Mooi geluid

Speakers in huis zijn vaak behoorlijk lelijk. Van die zwarte blokken die altijd in ’t oog springen. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal mooitjes op de markt. Mooie witte boxen die gemakkelijk integreren in het interieur. Dat het bijna een esthetische goede keuze wordt.

sonos interieur

Waar plaats je de speakers?

Het is best een uitdaging om speakers op de juiste plek te zetten, zodat je een optimale muziekervaring hebt. Dit komt omdat iedere kamer uniek is en verschillende variabelen van invloed kunnen zijn op het geluid. Het ligt aan de vorm en grootte van de kamer, maar ook aan meubels en gordijnen. De precieze locatie is dus vaak uitproberen.

Sommige geluidsinstallaties (zoals Sonos) passen de speakers zelf aan aan de akoestische eigenschappen van de kamer. In een drie minuten stappenplan moet je dan met je iPhone X het geluid in de ruimte opmeten en bepaalt het systeem hoe muziek teruggekaatst wordt van muren, meubels en andere voorwerpen. Zo stemt de Sonos-speakers zich af zodat ze goed klinken, waar ze ook staan.

geluid interieur  sonos huis

geluidinstallatie interieur

geluidsbox interieur

Besturen met iPhone X

Het ideale aan de geluidsinstallaties van vandaag is dat je vaak een app op je nieuwe iPhone X downloadt waarmee je de boxen bestuurt. Op die manier speel je gemakkelijk je Spotify afspeellijsten af. Je hebt ook installaties die werken via bluetooth, ook handig!

sonos woonkamer

Heb jij een muziekinstallatie in huis? Of ben je van plan er een aan te schaffen?

Bronnen:stekmagazine.nl |  artencraft.be | plattetv.nl | expert.de | s.s-bol.com | expert.de | i.frg.im

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply