THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Woontrend 2018: luxury eclectic


woontrend 2018 bordeaux rood

De woonkamer van mijn moeder kleurt al jaren donkerrood. Waarschijnlijk is haar motto: als je maar lang genoeg wacht, wordt het vanzelf wel weer hip. Daar heeft ze dan ook gelijk in gekregen. Vandaag de dag mogen muren, banken en accessoires zich weer in rijk bordeaux rood hullen. Welkom in de trend ‘luxury eclectic’, waarbij rood de hoofdrol speelt. 

Warm interieur met bordeauxrood

Doordat de muren bij mijn moeder thuis al zo lang die kleur hebben, ben ik niet écht verliefd op deze kleur. Toch kan ik wel genieten van de plaatjes die nu oppoppen in interieurland. Het zijn warme beelden waar sfeer vanaf straalt. Tijd dus om te ontdekken hoe we deze trend in huis halen.

De trend luxury eclectic valt uiteen in twee elementen. Ten eerste eclectisch. Dit is een woonstijl waarbij vrijwel alles kan. Combineer een Scandinavische bank met Industrieel staal. Ook mag je printjes, kleuren en texturen met elkaar mixen. Ten tweede ‘luxury’. Dit betekent dat je luxe materialen mag gebruiken, zoals fluweel en messing.

bordeaux rood interieurtrend

bordeaux rode muur

woontrend 2018 rood

bordeaux rode bank

Hoe breng je deze trend in huis?

Word jij al warm voor deze trend? Breng dan in drie stappen deze trend in huis:

  1. Vandaag is rood! Begin met een rode muur of ander groot item, zoals de bank. Kies voor bordeauxrood, marsala rood, wijnrood of framboosrood. Dit wissel je af met zwart- en grijstinten en poederroze als accentkleur.
  2. Voeg rijke materialen toe. Denk aan messing, fluweel en natuursteen. Tegenwoordig vind je in iedere woonwinkel meubels en accessoires in deze materialen.
  3. Luxe accessoires. Accessoires horen in deze trend luxe te zijn. Dus ga aan de slag met kussentjes, kleden en poefen in rijke kleuren en chique materialen.

woontrend bordeaux rood

Wat vind jij van deze trend? Iets voor bij jou thuis? Of laat je bordeaux rood nog even in de verfpotten van de bouwmarkt staan? Let us know!

Bronnen: ikea.com | muuto.com | mindsparklemag.com | boconcept.com | elle.nl | fonq.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply