THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Kleurtrend: roze in het interieur


trendkleur roze

Een vleugje roze in het interieur mag weer in 2018. Dit komt vooral doordat Flexa ‘Heart Wood’ verkozen heeft tot de kleur van het jaar. Maar ook andere tinten roze mogen weer in huis welkom geheten worden. In deze blog laat ik je zien hoe je roze integreert in het interieur.

Flexa kleur van het jaar: Heart Wood

De specialisten van Flexa, internationale designexperts en trendwatchers, zagen dat er over de hele wereld steeds meer verlangen is naar huiselijkheid. Om dit in huis te halen, kozen ze roze als de kleur van het jaar. Deze kleur zou een ‘volwassen roze kleur zijn die een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben’. Met andere woorden: met heart wood creëer je een gezellig thuis.

Flexa heeft deze kleur ook gekozen ‘om weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur’. Het is een kleur die gemakkelijk combineert met andere natuurlijke kleuren, van groentinten tot koele blauwtinten.

heart wood flexa

roze interieur

roze accessoires

roze fauteuil

50 tinten roze

Naast de kleur van het jaar, mag je ook gewoon gaan voor iedere andere roze-tint. Van poederroze tot oudroze en van off-white tot beige. Combineer deze kleuren voor een rustgevend kleurenpalet voor in huis.

roze fluwelen bank

Hoe breng je deze trendkleur in huis?

Word jij al warm voor deze trend? Breng dan in drie stappen deze trend in huis:

  1. Schilder de muur: wild van deze trend? Of schilder je toch al regelmatig de muur in een nieuwe kleur? Doe eens gek en ga voor roze. Zoals hierboven beschreven, combineert deze kleur gemakkelijk met andere kleuren.
  2. Ga voor een groot roze item: bijvoorbeeld een bank, zoals je op de bovenstaande en onderstaande foto’s ziet. Een roze bank koop je bijvoorbeeld bij Wehkamp, Sissyboy (velvet!) of Dutchbone.
  3. Woonaccessoires: mocht je deze trend leuk vinden, maar wel voor even, ga dan voor vervangbare woonaccessoires.

 

kleurtrend roze interieur

roze fluwelen eetkamerstoelen

roze voordeur trend

roze letterbord quote

Een letterbord in het roze kan natuurlijk ook. Bovenstaande koop je bijvoorbeeld bij vtwonen of bol.com.

Wat vind jij van deze kleurtrend? Haal jij roze in huis of sla je deze trend over?

Bronnen: loods5.nl | flexa.nl | homedeco.nl | fonq.nlstudionest.nl | meridiani.it | fem-fem.nl | bang-olufsen.com  | pompeli.blogspot.nl | instagram.com/fatmumslim

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply