THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Wanddecoratie van hout


wanddecoratie-van-hout-tijdschriften

Soms weet ik zelf niet meer wat ik tegen de wand zal hangen. Er is zoveel leuks verkrijgbaar en er zijn ook zoveel verschillende opties. Van plankjes, tot lijstjes, tot echte decoratie, planten die hangen of staan, kunstobjecten, noem het maar op! Wanneer ik bijvoorbeeld meer sfeer en warmte wil toevoegen aan het interieur, dan denk ik al gauw aan een wanddecoratie van hout. Hout heeft namelijk altijd een sfeervolle uitstraling, past in vrijwel elke interieur stijl en vertelt een verhaal. Daarnaast is hout ook een materiaal dat geschikt is voor allerlei leuke DIY projecten. Dus vandaag ga ik voor een wanddecoratie van hout!

Decoreren met houten wanddecoraties

Houten plankjes en hoekjes aan de wand om mooie planten op te zetten, persoonlijke items, boeken of interieur accessoires doen het altijd goed in mijn ogen. Je kan ze in allerlei vormen en maten kopen maar ook zelf maken zoals deze driehoeken voor aan de muur of dit super schattige plankje met houten bergen. Een eye-catcher voor een kinderkamer!

wanddecoratie-van-hout-driehoek

wanddecoratie-van-hout-plankje

Wanddecoratie van hout voor foto’s

Foto’s van de laatste vakantie, van een verre reis of van de familie doen het altijd goed in een interieur. Het geeft een interieur namelijk veel meer persoonlijkheid. Zo heb ik laatst een paar mooie foto’s van onze vakantie in Italië laten afdrukken op plexiglas die nu op jawel, een houten plankje staan! Deze leuke DIY’s maak je gemakkelijk zelf met een paar planken, touwtjes, een stok en een paar clips.

wanddecoratie-van-hout-foto

wanddecoratie-van-hout-tak

Wanddecoraties zonder functie

Een wanddecoratie hoeft overigens niet altijd een functie te hebben. Zo kan het ook een puur esthetische toevoeging aan het interieur zijn. De volgende drie voorbeelden laten dit heel mooi zien.

wanddecoratie-van-hout-patroon

wanddecoratie-van-hout-hartje

Wanddecoraties met een handige functie

Of je maakt juist wel gebruik van decoraties voor aan de wand waar je ook nog iets aan hebt zoals deze planten bakken, een sieraden opberger of een super gave manier om oude platen aan de wand op te hangen (zonder ze te beschadigen).

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie

wanddecoratie-van-hout-kisten

wanddecoratie-van-hout-lijsten

wanddecoratie-van-hout-sieraden

Bronnen: thedesignchaser.com | themerrythought.com | mommo-design.com | designsponge.com | cocorrina.com | etsy.com | shadesofblueinteriors.com | yatzer.com | instructables.com | etsy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply