THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Taupe kleur in het interieur


De kleur taupe: een prachtige natuurlijke kleurtint die ook wel leverkleur genoemd wordt. Het is net zoals grijs, zwart en wit een tijdloze kleur die veel toegepast wordt in interieur. De kleur kan jaren mee waardoor het een perfecte kleur is voor op de muren bijvoorbeeld. Daarnaast geeft taupe het interieur een warme sfeer. Combineer het met zwart en wit en je zult meer warmte voelen in de uitstraling van de ruimte. De volgende voorbeelden van inspirerende interieurs met taupe zullen je meer inspiratie geven hoe je de taupe kleur toepast.

Taupe in het interieur: iets voor jou?

Ik ben een liefhebber van witte interieurs maar ik hou ook van een beetje warmte en gezelligheid. Dan komt taupe goed van pas want taupe geeft een wit interieur meer uitstraling en diversiteit. Dat is goed te zien in deze witte keuken waar gekozen is voor taupe gordijnen van linnen. Natuurlijk, neutraal en toch ook heel sfeervol vind je niet?

Taupe-kleur-interieur-01

Taupe is er natuurlijk ook in een donkere tint die iets mystieker is en meer aanwezig. Toch geeft ook deze kleurtint van taupe veel warmte en sfeer aan een interieur. Durf je het interieur eens goed aan te pakken? Kleur dan de wanden in de taupe kleur zoals je hier ziet. Leuk detail: zelfs de buizen zijn mee geschilderd!

Taupe-kleur-interieur-dining

Iets braver is deze variant waarbij alleen de muur zelf geschilderd is, niet ook nog eens het plafond, de plinten en lijsten. Stel je eens voor dat deze wand wit zou zijn. Dan zou de ruimte veel killer zijn toch? Taupe is echt een verwarmende kleur.

Taupe-kleur-interieur-eetkamer

Hier is dat helemaal goed te zien. Als taupe hier niet toegevoegd zou zijn aan deze minimalistische en zeer witte keuken dan was het geheel ontzettend zakelijk en kil gebleven.

Taupe-kleur-interieur-keuken

Ook de slaapkamer is een fijne ruimte om een neutrale en warme kleur aan toe te voegen. Een rustgevende slaapkamer ontstaat door zo’n eenvoudige en natuurlijke kleur toe te voegen.

Taupe-kleur-interieur-slaapkamer

Bronnen: cocolapinedesign.com | gravityhomeblog.com | decoralinks.com | cocolapinedesign.com | aestatestudio.tumblr.com | thedesignchaser.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply