THESTYLEBOX

Industrieel interieur Keuken inspiratie Modern interieur

Stoere keuken in industriële mini loft


stoere keuken in industriële mini loft

Vandaag nemen we jullie mee naar Stockholm in Zweden, waar we een kijkje gaan nemen in een keuken. Niet zomaar een keuken natuurlijk, een super mooie en stoere keuken waar we erg enthousiast over zijn. De keuken is onderdeel van een klein appartement, gevestigd in een voormalig kartonfabriek. Het appartement is volledig van scratch verbouwd, maar het mooie is dat heel veel originele details van de fabriek goed in tact zijn gehouden. Denk aan de grote raampartijen, de dikke balken aan het plafond, het leidingwerk en de rauwe bakstenen muren. Benieuwd hoe de keuken is geworden? Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Open loft indeling

Het kleine appartement heeft een woonoppervlakte van slechts 58 vierkante meter, maar het voelt een stuk ruimer dan het in werkelijkheid is. Ze hebben het namelijk als een mini loft appartement ingericht met een open indeling. Zo is er een slaapkamer gecreeerd met een grote glazen wand en bijbehorende glazen deur. De hal is ook in open verbinding met de woonkamer. En uiteraard hebben ze ook gekozen voor een half open keuken, direct naast de slaapkamer.

vloerkleed-  -keuken

Houten vloer, witte bakstenen muren en witte tegels aan keuken achterwand

Voor een klein appartement is de keuken verrassend ruim. Ze hebben het bovendien erg smaakvol ingericht. De houten vloer vormt een mooie combinatie met de wit geschilderde bakstenen muren, terwijl de grote keuken achterwand volledig tot aan het plafond betegeld is met vierkante witte wandtegels. De contrasterende donkere voegen maken het geheel nóg rauwer en stoerder.

grijze keukenkasten marmeren werkblad

Er is gekozen voor een strakke moderne keuken met donkergrijze kasten die afgewerkt zijn met een carrara wit marmeren werkblad. Erg chic! Zowel de roestvrijstalen oven als de afzuigkap zijn van Siemens. Naast een aantal vintage plafondlampen aan het plafond, vind je ook hele leuke hanglampen boven het aanrecht. Soortgelijke industriële lampen hebben we gezien bij Goossens Wonen & Slapen, maar als je een beetje handig bent, dan zou je het ook zelf kunnen maken. In de keuken is ook een kleine zithoek ingericht met een mooie ronde houten tafel en een drietal stoere zwarte eetkamerstoelen.

ronde houten eettafel zwarte stoelen

Vind je deze keuken ook helemaal te gek? Shop the look van deze stoere keuken met onderstaande selectie!

shop the look stoere mini loft keuken

1. Hanglamp Linda | 2. Eettafel Het Gesprek | 3. Vaas Crocos | 4. Vloerkleed Moos | 5. Eetkamerstoel Ta

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Mooi loft appartement in een voormalig snoepfabriek - THESTYLEBOX
    23 februari 2020 at 07:01

    […] ook: Stoere keuken in industriële mini loft Scandinavische loft Scandinavische […]

  • Leave a Reply