THESTYLEBOX

Binnenkijker Industrieel interieur Modern interieur

Stoer appartement met een modern industrieel interieur


Houd je van het stoere karakter van industriële loft appartementen, maar tegelijkertijd ook van de luxe en comfort van moderne woningen? Dan zal jij erg blij worden van deze binnenkijker. Een appartement in de Poolse stad Gdańsk met een woonoppervlakte van 100 vierkante meter, waar strak modern gecombineerd wordt met industrieel stoer. Kom binnenkijken en raak geïnspireerd van de leuke ideeën en mooie foto’s!

stoer appartement met een modern industrieel interieur

Verfijnd stoer

Het ontwerp van het interieur is gerealiseerd door ontwerpstudio Sikora Wnętrza, gekenmerkt door een stoere loftstijl met verfijde elegantie van een grootstedelijke chic.

Het appartement is praktisch volledig verbouwd, maar er zijn een aantal stoere originele details die gerestaureerd en bewaard zijn gebleven. De rauwe bakstenen muren zijn daar een goed voorbeeld van, die je zowel in de hal als de woonkamer en keuken aantreft. Deze muren geven het appartement karakter.

Grijs, zwart en houten elementen

De ontwerpers hebben gekozen voor een stoer kleurenpallet, bestaande uit voornamelijk grijs, zwart en houttinten. Donkere kleuren verminderen optisch het interieur, maar in het geval van zo’n groot appartement is het geen probleem en benadrukt het zelfs de ruimtelijkheid. Lichte houten vloeren compenseren de donkere kleuren en geven het interieur een luchtig gevoel. Tegelijkertijd verzachten ze het klimaat van het arrangement.

In de woonkamer en keuken zijn de bakstenen muren afgewisseld met stoere betonstuc muren. In de hal is de bakstenen muur gecombineerd met een zwarte muur. En in de rest van het appartement wisselen witte, grijze en zwarte muren elkaar af. Maar in elke kamer zijn houten elementen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren, houten deuren en grote en kleine houten meubelen en accessoires.

stoer appartement met een modern industrieel interieur

Sociale leefruimte

De woonkamer, de open keuken en de eethoek zijn in dezelfde leefruimte ingericht. De woonkamer in combinatie met de keuken en eetkamer is niet alleen een ideale plek om te ontspannen maar ook om gezellig samen te zijn. Open keuken stelt de gastheren in staat maaltijden te bereiden zonder de gasten te verwaarlozen.

bakstenen muur houten keuken

industriele bartafel open keuken

De kleine keuken met de stijlvolle houten kasten en zwarte wandtegels aan de keuken achterwan is middels een hoge stoere bartafel en drie witte barkrukken gescheiden van de zithoek. De bartafel is vastgemaakt aan een groot stalen frame, met aan de bovenkant een groot retrostijl stripboek kunstwerk. Om de houten keuken is een robuust frame gebouwd die donkergrijs is geverfd – Een soort omlijsting van de keuken. En links in de hoek vind je een grote zwarte Amerikaanse koelkast van Samsung.

Een grote grijze loungebank is tegen de bartafel geplaatst, vergezeld door een groot vloerkleed, stoere ronde salontafel en twee comfortabele loungestoelen. De grote ronde plafondlamp trekt ook de aandacht in de zithoek.

De eethoek is lekker ruim, waar je de mooie overgang ziet tussen de betonstuc muur en de bakstenen muur. Er is gekozen voor een grote stoere industriële eettafel met een houten werkblad en stoere stalen poten. De grijze gestoffeerde eetkamerstoelen passen mooi bij de meubels in de zithoek, terwijl er boven de eettafel twee zwarte hanglampen zijn opgehangen.

Bij de eethoek vind je ook een grote houten kast, die bijna tot het plafond reikt. Het is een platenkast, waar niet allen de grote collectie platen worden opgeborgen maar ook de platenspeler en versterker.

stoer appartement met een modern industrieel interieur

Inloopkast

Aan de andere kant van de kamer vind je een groot blok dat volledig bekleed is met houten wandbekleding. Aan de buitenzijde is een boekenkast met open planken gemaakt, en via de zijkant kan je middels dubbele schuifdeuren toegang krijgen tot de mooie inloopkast. De inrichting van de inloopkast is met hetzelfde hout gerealiseerd als de buitenzijde, met kledingroedes, ladekasten en open vakken.

De kleine kamer tegenover de inloopkast is ingericht als een soort hobbykamer, met een grote kast en een grote bank.

dubbele houten schuifdeuren

inloopkast houten schuifdeuren

hobbykamer stoer interieur

Slaapkamers in Japanse stijl

Helemaal achterin het appartement vind je de twee slaapkamers, die beiden voorzien zijn van een eigen badkamer ensuite. De ene slaapkamer bereikt worden via de leefruimte, terwijl de open hal toegang biedt tot de andere slaapkamer.

Zoals gezegd is de hal voorzien van een stoere bakstenen muur, gecombineerd met een zwarte muur. Maar er is ook nog een grote muur die volledig ingericht is met een grote op maat gemaakte garderobekast. Op die manier heeft de ontwerper genoeg opbergruimte gecreëerd in dit stoere appartement.

bakstenen muur garderobekast hal

De slaapkamers zijn stijlvol minimalistisch ingericht. Er zijn grote melkglazen schuifwanden met zwarte kozijnen geplaatst tussen de slaapkamers en de badkamers. Deze geven de ruimtes een stijlvol Japans tintje.

vrijstaand bad badkamer ensuite

moderne japanse slaapkamer

hobbykamer stoer interieur

ronde nachtkastjes moderne slaapkamer

dubbele schuifdeuren slaapkamer melkglas

badkamer ensuite glazen schuifdeur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply