THESTYLEBOX

Binnenkijker

Een modern retro interieur uit São Paulo


modern-retro-interieur-1

De retro woonstijl komt oorspronkelijk uit de jaren 50 maar is nu ook nog steeds erg populair. Kijk maar eens naar de Eames eetkamerstoelen bijvoorbeeld. Deze prachtige stoelen zijn in de jaren 50 ontworpen maar nog steeds ontzettend gewild. Een tijdloos ontwerp dat blijft terugkomen.

Modern Retro interieur in Brazilië

Een aantal kenmerken uit de retro woonstijl zijn terug te vinden in het interieur dat je hier ziet. Zoals het hout op de wanden, de ronde vormen, het marmer, de fauteuils maar ook de verlichting boven de eetkamertafel. Allemaal onderdelen die we in de retro stijl zagen en nu nog steeds zien terugkomen.

modern-retro-interieur-2

modern-retro-interieur-3

modern-retro-interieur-4

modern-retro-interieur-5

modern-retro-interieur-6

De moderne elementen in dit interieur

Ondanks de vele retro elementen in dit interieur zijn er ook veel moderne elementen te vinden. Strakke belijningen, minimalistische vormen en details en grote vlakken. Een echte mix van twee stijlen in een huis!

modern-retro-interieur-7

modern-retro-interieur-8

modern-retro-interieur-9

Een bijzondere vloer

De vloer in de keuken en onder de eetkamertafel is voorzien van tegels met een bijzonder patroon. Het design oogt heel modern maar als je goed kijkt zie je retro motieven erin terugkomen. Een leuke knipoog naar de stijl uit de jaren 50.

modern-retro-interieur-10

modern-retro-interieur-11

modern-retro-interieur-12

Voer een stijl door in het gehele huis

Ik adviseer wel eens om een stijl door te trekken door het gehele huis en dat is hier dan ook gebeurd. Het marmer, de houten wandafwerking, de tegels en de kleuren komen in elke ruimte weer terug. Hierdoor krijg je een mooie eenheid in sfeer en oogt het huis rustig en georganiseerd.

modern-retro-interieur-13

modern-retro-interieur-14

Bron: homedsgn.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply