THESTYLEBOX

Do-it-yourself

Lelijke radiator? Radiatorombouw ideeën


radiatorombouw-ideeen-kussens

Staat er midden in jouw woonkamer, keuken, gang, slaapkamer of waar dan ook in huis ook zo’n lelijke radiator? Je vraagt je soms af waarom we deze dingen bedacht hebben en niet direct er iets moois van gemaakt hebben. Gelukkig wordt daar tegenwoordig meer tijd aan besteedt zodat een radiator of niet meer zo opvalt of juist een pronkstuk in het interieur wordt. Een traditionele radiator kan op verschillende manieren omgetoverd worden tot een pronkstuk zodat het niet meer zo’n erger puntje in het interieur is. Ben jij ook op zoek naar leuke radiatorombouw ideeën om jouw lelijke radiator te verbergen of leuker te maken? Lees dan snel verder!

De leukste radiatorombouw ideeën

Er zijn ontzettend veel leuke, fraaie en betaalbare opties om de radiator te verbergen of mooier te maken. Wat dacht je van een nieuwe behuizing er omheen te zetten? Een radiatorombouw te maken die geïntegreerd wordt in het interieur? Een ander kleurtje te geven? Genoeg ideeën!

#1 Radiatorombouw bankje

Een radiator onder een raam zou kunnen worden omgezet in een gezellig zithoekje of loungeplek. Een super leuk idee als je zitmogelijkheden wilt creëren in een ruimte. Dit kan de keuken zijn, de slaapkamer, de woonkamer of kinderkamer. Natuurlijk moet de radiator vrij laag zijn om een geschikte zithoogte te bereiken. Schuiframen schreeuwen om dit soort zitplaatsen en zolang er voldoende ventilatie is om de warmte te laten ontsnappen, heeft dit geen invloed op de warmte van je huis. Het enige andere om op te letten is als je een zithoek in een kinderkamer wilt. Je moet ervoor zorgen dat de venster veilig is, zodat ze niet naar voren kunnen leunen.

radiatorombouw-ideeen-zitten

radiatorombouw-ideeen-bank

#2 Radiatorombouw als vensterbank

Een radiator bevindt zich vaak voor een raam in de traditionele inrichting, vandaar dat er ook vaak gekozen wordt om de ombouw als vensterbank te maken. Op deze manier heb je direct wat extra ruimte om decoraties te plaatsen voor het raam en het interieur aan te kleden.

radiatorombouw-ideeen-woonkamer

radiatorombouw-ideeen-vensterbank

#3 Radiatorombouw als boekenkast

Een mooie combinatie van een ombouw als vensterbank is om er ook direct een meubel van te maken waarin je veel persoonlijke spullen kwijt kunt. Deze ombouw is tevens ook een boekenkast waardoor de radiator achter deze ombouw helemaal niet meer opvalt.

radiatorombouw-ideeen-boekenkast

#4 Geef de radiator een kleurtje

Er zijn ook andere manieren om een radiator op te vrolijken, namelijk door deze bijvoorbeeld een opvallende kleur te geven en het juist niet te verbergen. Opeens wordt een oude radiator een pronkstuk in het interieur. Maar je kan ook kiezen voor een kleur waardoor de radiator opgaat in de omgeving.

radiatorombouw-ideeen-verf

radiatorombouw-ideeen-kleur

radiator schilderen

radiator schilderen

#5 Een meubelstuk

Een goedkopere oplossing is het plaatsen van een passend meubelstuk over of voor de radiator. Op deze manier hoef je geen ombouw te laten maken, de radiator te schilderen of een nieuwe te kopen maar verberg je de lelijke radiator op deze manier. Hieronder kan je zien hoe de radiatoren verborgen worden en leuker worden gemaakt met behulp van een sidetable.

radiatorombouw-ideeen-meubel

radiatorombouw idee sidetable

#6 Een design radiator

Er komen steeds meer fraaie design radiatoren op de markt die bijna niet meer te herkennen zijn als radiator. Van plaat radiator tot een radiator die er uitziet als een handdoekenrek. De meest unieke vormen worden bedacht als designradiator. Vervang dus je huidige radiator eens voor een moderne variant!

radiatorombouw-ideeen-plaat

#7 Radiatorombouw stylen

Een radiatorombouw hoeft niet altijd multifunctioneel te zijn. De belangrijkste functie is natuurlijk dat je de lelijke radiator wilt verbergen en uit het zicht te krijgen. En als je een radiatorombouw hebt met een bovenkant, dan kan je het altijd leuk stylen met leuke decoratie spullen bovenop de ombouw. Bij bekende bouwmarkten zoals Praxis, Gamma of Karwei zijn kant en klare radiatorombouw-oplossingen verkrijgbaar van het merk Cando bijvoorbeeld, maar als je een beetje creatief bent, zou je ook zelf een radiatorombouw kunnen maken. Hieronder vinden jullie een aantal hele leuke inspiratie voorbeelden.

radiatorombouw houten pallet

Radiatorombouw stylen inspiratie

Radiatorombouw stylen inspiratie

Radiatorombouw stylen inspiratie

Radiatorombouw stylen inspiratie

Radiatorombouw stylen inspiratie

#8 Plankje boven radiator

Het is ook een leuk idee om een plankje boven de radiator te monteren. Dit zou je kunnen doen met leuke plankdragers, die je aan de muur monteert. Maar er zijn ook speciale houders verkrijgbaar, die je aan de de bovenkant van een radiator kunt vastmaken. Op dia manier hoef je zelfs niet te boren.

Plankje boven radiator

Plankje boven radiator

Plankje boven radiator

Plankje boven radiator

Plankje boven radiator

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Sint give away: Poster Designclaud - THESTYLEBOX
    3 december 2016 at 10:36

    […] mix van vintage, Scandinavisch, industrieel en kleurrijk. Afgelopen week schreef ze een blog over Radiatorombouw ideeën. Get […]

  • Leave a Reply