THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Kussens op bank decoreren? 5x Tips!


Wil je jouw kussens op je bank decoreren, maar je hebt geen idee hoe je dit het beste moet aanpakken? Wij hebben de beste tips en trucs voor je op een rijtje gezet, waarmee jij jouw bank leuker, gezelliger en meer persoonlijk kunt maken. Kijk snel verder en start vandaag nog met het decoreren van jouw bank!

kussens op bank decoreren

Hoewel er ook mensen zijn die liever geen kussens op de bank willen hebben, zijn kussens naar ons idee een hele waardevolle toevoeging – aan elke bank, in elke woonkamer, en voor elke interieurstijl. Of het nou gaat om een kleine bank in een kleine woonkamer of een grote hoekbank in een hele grote woonkamer.

Waarom kussens? Simpel, kussens zijn namelijk super flexibel – het is één van de gemakkelijkste manieren zijn om de look en feel van je woonkamer of slaapkamer te veranderen. Sierkussens zijn klein, goedkoop en perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur of een leuk patroon in de ruimte. De enige vraag is, hoe je de kussens op je bank kunt decoreren. Wat is het geheim om sierkussens er goed uit te laten zien op je bank? Hoe combineer je de kleuren en patronen van sierkussens? Hoe kies je de juiste maat en welke vorm en past het best bij de ruimte?

Wil jij ook de perfecte kussens op jouw bank decoreren? Lees dan snel onderstaande tips en trucs!

1. Formaat

Begin bij het kiezen van de juiste sierkussens voor je bank met de juiste maat. Kies een basismaat en overweeg om aanvullende maten toe te voegen om te mixen en matchen. Een te grote kussen zal erg overweldigend zijn op je bank, terwijl een te kleine kussen ook heel ongemakkelijk zal aanvoelen. Bij het kopen van kussens voor je bank is het belangrijk om te onthouden dat de kussens de decoratie zijn op je bank, terwijl de bank zelf de hoofdrol speelt.

Banken er zijn natuurlijk in verschillende formaten, dus wat is een goed formaat voor een sierkussen? Begin met wat je grootste kussenmaat zou kunnen zijn en werk je weg naar de kleinste kussen. Met een groot formaat kussen moet je denken aan 50 – 60 cm. Deze zou je mooi kunnen combineren met formaten van 45 en 40 cm. De meeste sierkussens bij DoaBuy bijvoorbeeld zijn 45×45 cm. Weet dat er altijd apart kussenslopen kunt kopen. Zoek daarom eerst de juiste maat kussen en overweeg dan om kussenslopen te maken of te kopen om de gewenste look te krijgen.

Overweeg om bijpassende kussens aan beide uiteinden van de bank te plaatsen en plaats vervolgens kussens van steeds kleinere afmetingen vooraan. Plaats een lendenkussen in het midden van de bank om alles samen te binden.

kussens op bank decoreren effen kussens

2. Aantal kussens

Het tweede aspect waar je op moet letten is het aantal kussens – met hoeveel kussens ga jij jouw bank decoreren? Velen van jullie zijn bekend met de regel om altijd te decoreren met items in oneven getallen, zoals drie of vijf (Ga in elk geval nooit voor twee kussens, ongeacht het formaat van je bank). Deze decoratieregel geldt ook voor het stylen van kussens, vooral als je een kleine of middelgrote bank heb, en meer een eclectische of moderne look wilt.

Als je echter een grote bank gaat decoreren, dan is dat een ander ander verhaal. Dan kan een even aantal kussens een goed idee zijn. Zes bijvoorbeeld, met drie kussens aan elke kant van de bank. Bij het stijlen van een grote hoekbank, is zou je voor vijf of zeven kussens kunnen gaan. Groepeer de kussens met twee of drie aan elk uiteinde en een set in het midden.

kussens decoreren bank aantal kussens

3. Kleuren

De kleuren van de kussens zijn natuurlijk ook een belangrijk aspect. Voor de beste kleur, laad je je leiden door het kleurenpallet van je woonkamer. Kies een ankerkleur en zoek naar kussens in die exacte tint. Als je doel een eclectische look is, kies dan voor gedurfde patronen die je ankerkleur gebruiken. Als je op zoek bent naar een meer minimalistische sfeer, zoek dan naar sierkussens in een effen kleur.

Kies voor maximaal twee andere tinten kiezen die de stijl van je interieur aanvullen. Kies tussen gedurfde prints of effen tinten. Het vinden van kleuren die er goed uitzien bij elkaar is niet zo lastig als je wellicht denkt. Een tip is om kleurenwiel te gebruiken. Voor een hoge impact kies je voor een combinatie van tegenstellingen of contrasterende kleuren. Voor een harmonieuze look kies je voor twee tinten dicht bij elkaar zitten op het kleurenwiel.

De meeste mensen hebben een neutrale bank, vaak in de kleuren wit, grijs, zwart of beige, is biedt de meeste mogelijkheden als het gaat om het decoreren met kussens. Sommige banken worden geleverd met bijpassende neutrale kussens, maar dat betekent niet dat je eraan vastzit. Verwissel gerust twee, drie of alle kussens om je bank een frisse, persoonlijke look te geven. Als algemene regel geldt dat een oneven aantal kussens zorgt voor de meest natuurlijke, uitnodigende opstelling: drie voor kleinere banken en vijf voor grotere.

kussens decoreren bank kleuren

4. Patronen en texturen

Het is prima om patronen te mixen als het gaat om het decoreren van je bank met leuke kussens. Dat is juist het leuke van bank decoratie. Je kussens hoeven niet dezelfde stofstructuur te hebben. Zo kunnen fluwelen kussens heel mooi staan bij wollen kussens. Mix en match stoffen, texturen en patronen waar je van houdt.

Het mixen van patronen kan in het begin intimiderend zijn, dus een tip is eerst wat inspiratie op te doen. Wat altijd een goed idee is, is om altijd te beginnen met een effen kussen. Op basis daarvan kan je kijken wat voor soort patronen en texturen er mooi bij passen – met één of twee met kussens met dezelfde kleuren.

Belangrijk is om te decoreren op basis van de look en feel van de ruimte. Als je een bohemian, Scandinavische, industriële woonkamer hebt, zoek dan naar kussens die een goede aanvulling zijn. Effen neutrale kleuren en rijke stoffen zoals leer zien er moderner uit. Check-prints en leren kussens zijn perfect voor vintage interieurs. Met Bloemen en tropische motieven haal je de natuur naar innen, terwijl klassieke geometrische prints zoals visgraat en Hongaarse punt patronen in alle interieurstijlen passen.

Het is ook een leuk idee om verschillende vormen kussens met elkaar te combineren. Onderstaande bank is bijvoorbeeld super leuk en knus gedecoreerd met vierkante, rechthoekige en ronde kussens.

kussens decoreren bank patronen

5. Experimenteren

Zoals gezegd, is het grote voordeel van decoreren met kussens een geweldige en eenvoudige manier om een andere look en feel te geven aan je bank. Je kunt heel makkelijk de kussens verwisselen en experimenteren met andere kleuren, texturen en patronen om een totaal andere look te creëren. Je zou bijvoorbeeld de vier seizoenen als inspiratie kunnen nemen. Kies in de herfst voor kussens in warme rode, oranje, gele en bruine tinten. Schakel in de zomer over op kussenslopen in nautische prints en blauwtinten. De lente vraagt om bloemen en de winter is het moment om zwaardere stoffen en grove breisels te gebruiken.

kussens decoreren bank mixen

Bekijk ook:
Vensterbank decoratie
50x Woonkamer ideeën
10x Tips voor een wit interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply