THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

Keuken kleuren combinaties


kleuren-combinaties-keuken-roze-02

Wil jij ook eens iets anders dan die standaard witte keuken? Dan zit je hier goed want vandaag ga ik het hebben over leuke keuken kleuren combinaties die je in elke keuken kan toepassen. Een witte keuken is heel erg mooi, neutraal en tijdloos maar het kan soms ook wat té wit en te veilig zijn. Als je de trends een beetje in de gaten houdt dan zie je dat keukens tegenwoordig ook in steeds meer kleuren geplaatst worden. En als de gewenste kleur er niet bij zit, dan zorg je daar zelf wel voor!

Keuken kleuren combinaties

Durf jij voor een beetje kleur te gaan? Ik vind het persoonlijk altijd spannend maar zodra ik dan echt voor die kleur gekozen heb en de kleur erop zit, dan ben ik in 9 van de 10 gevallen eigenlijk altijd heel erg blij. Het geeft namelijk veel meer sfeer, pit en karakter dan het wit dat er voorheen op zat.

Wanneer jouw keuken toe is aan een make over is het schilderen van de keuken natuurlijk een hele goeie optie. Het kost niet veel geld, je kan het zelf doen en je kan lekker experimenteren met kleuren.

#1 Petrol in de keuken

Een van de laatste interieur kleuren is petrol. Een kleur waar je aan moet wennen maar wel van gaat houden na verloop van tijd. Petrol is warm, stoer maar ook zacht, tijdloos en van deze tijd. Het is de perfecte kleur om toe te voegen aan het interieur van de keuken en daarom mijn eerste keuze als keuken kleuren combinaties. Petrol is het mooist wanneer het gecombineerd wordt met neutrale kleuren zoals wit, zwart of grijs. Hierdoor komt de kleur goed naar voren en steelt het de show!

kleuren-combinaties-keuken-petrol-01

#2 Okergeel in de keuken

De kleur okergeel of okergoud is en blijft ook een populaire kleur. Het is een zonnige, vrolijke en gemoedelijk kleur die elke ruimte in huis meer sfeer geeft. Ook deze kleur is perfect voor in de keuken als bijvoorbeeld wand kleur, lambrisering kleur of kleur voor diverse accessoires. Je zou het misschien niet verwachten maar deze kleur combineert zich uitstekend met roze, zou jij dat durven?

kleuren-combinaties-keuken-geel

#3 Roze in de keuken

Als we het dan toch over roze hebben dan wil ik je ook graag deze voorbeelden laten zien. Een uniek voorbeeld van keuken kleuren combinaties met roze. Opvallend maar vooral gedurfd! Roze kan gecombineerd worden met een stoere kleur grijs maar als je echt wil knallen ga dan voor een groene tint.

kleuren-combinaties-keuken-roze

kleuren-combinaties-keuken-roze-02

kleuren-combinaties-keuken-roze-01

#4 Blauw in de keuken

Blauw, lichtblauw of toch een tikkeltje mintgroen… Al deze kleurtinten zijn geschikt als kleur voor in de keuken. Mint of lichtblauw geeft de keuken een zacht en lief karakter terwijl de kleur Denim Drift (de kleur van 2017) juist een stoerder effect aan de keuken geeft.

kleuren-combinaties-keuken-blauw
kleuren-combinaties-keuken-petrol

#5 Zwart en wit in de keuken

Tenslotte komt ook die populaire interieur trend Zwart Wit in de keuken terug. Wederom een gedurfde keuze maar ook een tijdloze keuze wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een zwarte keuken met een witte basis. Deze kleuren combinatie geeft ook de gelegenheid om te variëren met diverse materialen.

kleuren-combinaties-keuken-zwart-01

keuken-kleuren-combinaties

Bronnen: fuckyeahinteriordesigns.com | designattractor.com | frenchyfancy.com | cotemaison.fr | fuckyeahinteriordesigns.com | gcg-architectes.com | dontpayfull.com | instagram.com/enkontrast | riikkakantinkoski.com | homeyohmy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply