THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Bloembollen in huis


Je ziet ze al weer volop in de bloemenwinkels, bloembollen! Oftewel Hyacinten. Voor mij is dat altijd een signaal dat de kerst er aan komt. En rond die tijd wil ik altijd net even wat meer sfeer in huis brengen dan normaal, dat is de tijd dat je wat meer dan anders mag doen. 🙂 Daarom laat ik jullie in deze blogpost zien hoe je heel simpel en gemakkelijk je bloembollen in huis kunt decoreren.

OUDE BOEKEN OF KRANTEN

bloembollen-in-huis-krantenpapier

Je hebt helemaal geen potjes nodig. Heb je nog een oud boek liggen? Of een oude krant? Wikkel dit om de wortels van de bloembollen en bind het vast met een stukje bindtouw. Klaar om op tafel gezet te worden!

BLOEMBOLLEN IN BLIK

bloembollen-in-huis-blik

Wat dacht je van oude blikjes? Deuk ze bijvoorbeeld eerst wat in, zodat de blikjes een leukere vorm krijgen en van elkaar verschillen. Dan kan je er altijd nog voor kiezen om ze in een leuke kleur te spuiten.

MOSBOLLEN

bloembollen-in-huis-mosbollen

De bollen hoeven niet altijd een plaatsje te krijgen op tafel, in de vensterbank of bijvoorbeeld op de schouw. Hang ze eens op! Hier een voorbeeld dat ze omwikkeld zijn met mos. Om het mos en de bloembol bij elkaar te houden zijn ze omwikkeld met kant, hier kun je ook touw of bijvoorbeeld wol voor gebruiken.

BLOEMBOLLEN IN GLAS

bloembollen-in-huis-glas

Niet alleen de bovenkant van de bloembollen zijn mooi, vergeet alsjeblieft de wortels niet. De prachtige witte wortels steken heel mooi af van de zwarte grond. Genoeg reden om deze te laten zien. Stop ze daarom bijvoorbeeld gewoon eens in een glas.

BEKERS EN MOKKEN

bloembollen-in-huis-mokken

Als je de bloembollen hebt gekocht, hoef je eigenlijk niks anders meer aan te schaffen. Ruil het potje waar de bloembol in zit eens om voor een mok of beker uit de kast, geeft een hartstikke leuk effect 😉

Succes met het decoreren van jullie bloembollen!

Liefs, Lotte

Bronnen| formelledesign.se | zelfmaakideetjes.nl | thewildrose.se | hemtrender.com | instagram.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Anja
    9 januari 2019 at 19:30

    Tip: koop biologische bollen, die zijn zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt, fijn voor mens en dier.

  • Leave a Reply