THESTYLEBOX

Interieur ideeën

5x ideeën voor het plafond


De meeste meeste mensen kiezen voor een wit plafond. In veel gevallen is dit een uitstekende keuze, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook wel een beetje saai. Wil je het iets spannender maken? Dat kan! Er zijn heel veel leuke ideeën om iets meer leven te geven aan je plafond in huis. Dan hebben we het nog niet eens over hele gekke dingen, want je kan natuurlijk helemaal los gaan met je creativiteit. Er zijn ook relatief eenvoudige manieren om je plafond te pimpen. Hebben we je interesse gewekt? We laten hieronder een aantal van deze leuke plafond ideeën en inspiratie voorbeelden zien. Voor welk idee kies jij voor jouw plafond?

1. Plafond verven in een mooie kleur

Negen van de tien plafonds zijn dus wit. Het is ook een veilige keus, want eerlijk is eerlijk, je plafond in een andere kleur verven is best spannend. Andere neutrale kleuren kunnen al heel veel doen met de uitstraling van een ruimte. Denk aan lichtgrijs, gebroken wit of taupe. Wil je een echte blikvanger, dan zou je ook een donkere kleur kunnen proberen zoals donkergrijs of zwart. Doe dit niet als je al een laag plafond hebt, want dan wordt het optisch nóg lager. Wat ook een leuk idee kan zijn, is om de muren in dezelfde kleur te verven. Zwarte muren en een zwart plafond kan héél stoer zijn. Of kies gewoon voor je lievelingskleur. Groen, rood, oranje, paars, blauw… het kan allemaal!

Plafond verven kleur donkergrijs

Plafond verven kleur lichtgrijs

Plafond verven kleur roze

Plafond verven kleur terracotta

Plafond verven kleur zwart

2. Sierlijsten en ornamenten

Als je in een karakteristiek pand woont, zoals in een herenhuis uit 1900, dan is de kans groot dat je mooie hoge plafonds hebt met prachtige originele sierlijsten en ornamenten. Deze haal je natuurlijk nooit meer weg. Heb je een nieuwbouwwoning, dan kan je ook sierlijsten en ornamenten nemen. Deze zijn gewoon verkrijgbaar bij de bekende bouwmarkten. De kunst is om deze dusdanig aan het plafond te monteren, zodat deze origineel lijken. Dan zijn ze namelijk het mooist.

Plafond ideeën sierlijsten en ornamenten

Plafond ideeën sierlijsten en ornamenten

Plafond ideeën sierlijsten en ornamenten

Plafond ideeën sierlijsten en ornamenten

Plafond ideeën sierlijsten en ornamenten

3. Houten plafondbekleding

Houten plafondbekleding wordt steeds populairder. Houten vloeren en houten wandbekleding zien we heel vaak voorbij komen in de mooiste interieur van restaurants en openbare gebouwen. En steeds meer mensen kiezen er ook voor om hun plafond in huis te bekleden met houten planken. Je interieur krijgt door het hout een warme, luxe en exclusieve uitstraling. Heel nice. Je kunt bovendien kiezen voor verschillende soorten hout en afwerkingen. Met underlayment wordt het stoer en als je kiest voor een visgraat patroon, dan wordt het heel chique.

Plafond ideeën houten plafondbekleding keuken

Plafond ideeën houten plafondbekleding underlayment

Plafond ideeën houten plafondbekleding visgraat

Plafond ideeën houten plafondbekleding keuken

Plafond ideeën houten plafondbekleding houten latten

4. Plafond behangen

Behang is nog steeds een hele populaire vorm van muurbekleding, maar wisten jullie dat je ook het plafond kunt behangen? Het principe is hetzelfde, al hoewel de klus wel iets uitdagender is dan het behangen van muren. Maar als het eenmaal gelukt is, dan heb je wel een heel bijzonder plafond. Patroonbehang is bijvoorbeeld geweldig voor aan het plafond. Vooral voor de kinderkamer, slaapkamer of hal is het een leuk idee om het plafond te behangen.

Plafond ideeën behang

Plafond ideeën behang

Plafond ideeën behang

Plafond ideeën behang

Plafond ideeën behang

5. Beloopbaar glas

Beloopbaar glas is glas waar je overheen kan lopen. Er wordt vaak voor beloopbaar glas gekozen om meer licht en ruimtelijkheid te creëren tussen de verdiepingen. Voor de bovenste verdieping is het dus beloopbaar glas in de vloer, terwijl voor de onderste verdieping beloopbaar glas is het in plafond. Naast licht en ruimtelijkheid, ziet het er ook gewoon super tof uit.

Plafond ideeën beloopbaar glas

Plafond ideeën beloopbaar glas

Plafond ideeën beloopbaar glas

Plafond ideeën beloopbaar glas

Plafond ideeën beloopbaar glas

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Matgroep
    24 februari 2020 at 23:57

    Houten plafonden en behang op plafonden zien er ook elegant uit vind ik! Ook is beloopbaar glas enorm chic. Wat ook leuk en praktisch is, is een klimaatplafond. Kun je mooi in een effen kleur laten installeren met spotlights erin! Gr. Felix

  • Leave a Reply