THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur

Inspiratie voor de nieuwe badkamer


Vandaag was het zover, we zijn begonnen aan de vierde ruimte van ons klushuis, de badkamer. We gaan de badkamer flink aanpakken, uiteraard houd ik jullie op de hoogte van deze verbouwing. Maar voor nu wil ik jullie wat badkamer inspiratie laten zien, welke ons ontzettend heeft geholpen.

Zwart-wit

Badkamer-inspiratie-zwart-wit

Als ik het samen met mijn vriend over de badkamer had werd het al vrij snel duidelijk dat onze liefde voor zwart-wit zeker terug moest kom in deze ruimte. Na veel bezoekjes aan showrooms werd al vrij snel duidelijk dat we daar niet zouden vinden wat we voor ogen hadden, we vonden het namelijk allemaal erg “gewoontjes.” Na uren struinen op internet, kwam ik steeds vaker zwarte kranen tegen, ik was gelijk verkocht. Dit moest de basis worden voor onze badkamer, gelukkig zaten we op één lijn en hebben we ook daadwerkelijk al het douchegarnituur in het zwart aangeschaft.

Houten elementen

Badkamer-inspiratie-houten-elementen

Met die zwart witte basis, welke natuurlijk vrij kil is, vonden we het wel belangrijk wat warmte toe te voegen. En we willen heel graag dat ons huis straks een eenheid uitstraalt, dat de stijl van de ene kamer vloeiend over gaat in de stijl van de volgende kamer. Nu hebben wij al twee slaapkamers en een kantoorruimte grotendeels af. Ook hier hebben we gezorgd voor een rustige basis en hebben we in deze ruimtes accenten aangebracht door de houtsoort Underlayment toe te passen. Dat gaan we bij de badkamer ook doen, namelijk met het blad van het wasmeubel.

Ronde spiegels

Badkamer-inspiratie-ronde-spiegels
Op het wasmeubel worden ronde wasbakken gemonteerd. Die ronde vorm wilden we nog ergens in terug laten komen. We denken dat we dit gaan doen door de spiegels. Ons badkamermeubel wordt 180 cm breed, we vonden het te heftig om over deze lengte ook een spiegel te plaatsen. Om die reden hebben we de keuze gemaakt voor twee ronde spiegels. We hebben de spiegels nog niet aangeschaft, eerst maar eens zien hoe de ruimte zich vormt.

Verschillende tegels

Badkamer-inspiratie-verschillende-tegels

Heel veel kleur komt er niet in onze badkamer, misschien in de losse accessoires zodat ik daar wat gemakkelijker mee kan wisselen. Maar omdat de basis erg rustig is zijn er wel plannen gesmeed om te kiezen voor twee soorten tegels. Namelijk op de wanden een hele eenvoudige mat witte 15×15 cm tegel met donkere voeg en op de vloer een honinggraad tegel. Of we hier af en toe nog een kleurtje in terug laten komen, daar zijn we nog niet helemaal over uit….

Badkamer-inspiratie-verschillende-tegels-2

Wat vinden jullie?

Liefs, Lotte

Bronnen | thedesignchaser.com | interiorjunkie.com | themerrythought.com | cm-studio.com.au | huiszwaluw.com | vtwonen.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply