THESTYLEBOX

Interieur ideeën

20x Inloopkast


Inloopkast

Een inloopkast is tegenwoordig één van de meest populaire woonwensen. Een plek in huis, waar je alle kleding, accessoires en eventueel schoenen op een leuke en praktische manier kunt opbergen. Sommigen maken offeren een kamer op voor het inrichten van een inloopkast en sommigen creëren een inloopkast in de slaapkamer. Er zijn dus heel veel verschillende manieren om deze woonwens te vervullen. Om jou een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij twintig mooie inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet van inloopkasten, met handige tips en leuke originele ideeën. Welke inloopkast vind jij het leukst? Laat het ons weten!

1. Inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

Deze super mooie inloopkast hebben we gevonden in de portfolio van interieur- en architectenbureau Makridis Associates. De Griekse ontwerpers hebben in het Griekse Thessaloniki een heel mooi appartement ontworpen. Een modern interieur met mooie moderne materialen en stoere kleuren. De master bedroom is één van de hoogtepunten van het project. Het is een hele luxe slaapkamer geworden met een badkamer én inloopkast. De inloopkast is ingericht tussen de slaapkamer en badkamer, waardoor de inloopkast dus eigenlijk een doorgang is tussen beide ruimtes. Naast deze bijzondere indeling, is ook het materiaal en de afwerking heel mooi. Een visgraat houten vloer is gecombineerd met een houten plafondbekleding. En zoals aan de linkerkant als de rechterkant zijn op maat gemaakte inbouwkasten gerealiseerd. Je hebt hier dus ook nog eens heel veel kastruimte.

inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

2. Inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

Bij het inrichten van een inloopkast in de slaapkamer, is de indeling de grootste uitdaging. Waar komt de inloopkast ten op zichte van het bed? Wat erg leuk en origineel is, is om de inloopkast te maken achter het bed. Daar zijn hele leuke ideeën voor te bedenken. Onderstaande slaapkamer is daar een super mooi voorbeeld van. Zij hebben de inloopkast achter het bed ingericht, gescheiden door een transparante inbetweeners. Dat is nog niet alles. Er is een soort splitlevel gecreëerd, die de inloopkast verdeed in twee niveau’s. Onderin vind je grote ladekasten, en boven zijn open kasten gerealiseerd met open vakken en kledingroedes. Middels een kleine vaste trap heb je toegang tot het bovenste niveau. Super tof, toch?!

splitlevel inloopkast achter bed

splitlevel inloopkast achter bed

splitlevel inloopkast achter bed

3. Vaste scheidingswand

Deze slaapkamer is super stijlvol ingericht, gekenmerkt door een strakke minimalistische stijl, vooral dankzij de strakke zwarte muren. De ontwerpers hebben een hele mooie oplossing bedacht, die perfect daarbij past. Er is een vaste scheidingswand geplaatst, die helemaal tot aan het plafond loopt. De scheidingswand is net breder dan het bed tweepersoonsbed, zodat je zowel aan de linkerkant als de rechterkant in de inloopkast kunt lopen. In de inloopkast vind je een grote zwarte kledingkast, die net zo breed is als de scheidingswand. Hierdoor is de inloopkast mooi weggewerkt.

vaste scheidingswand tussen bed inloopkast

vaste scheidingswand tussen bed inloopkast

vaste scheidingswand tussen bed inloopkast

4. Zwarte stalen deur met glas

Zwarte stalen deur met glas zijn helemaal hot. Architectenbureau Lim + Lu hadden ook voor deze oplossing gekozen voor de inrichting van de master bedroom van een luxe en modern appartement gelegen in Hong Kong. Het is een luxe suite geworden met een aparte badkamer én aparte inloopkast. Beiden ruimtes zijn middels zwarte stalen deuren met glas gescheiden van de slaapkamer. De badkamer vind je aan de zijkant van het bed, waar gekozen is voor een stoere schuifdeur met glas. En voor de inloopkast hebben de Chinese architecten gekozen voor een grote glazen wand met dubbele deuren. De inloopkast is ingericht met mooie opvallende kleuren, die terugkomen in de blauwe vloerbedekking, blauwe muren, de roze gordijnen en een stijlvolle roze fauteuil.

Zwarte stalen deur met glas

Zwarte stalen deur met glas

Zwarte stalen deur met glas

5. Multiplex schuifdeur

Deze inloopkast vonden we in een mooi appartement uit Stockholm. Het interieur kenmerkt zich met hele stoere elementen zoals de originele houten balken en beloopbaar glas, om meer lichtinval in de slaapkamer te krijgen. De inloopkast is naast de slaapkamer ingericht, gescheiden door een stoere multiplex schuifdeur. Er is gekozen voor grote open kledingkasten aan zowel de linkerkant als de rechterkant van de inloopkast. En aan het einde vind je nog een schuifdeur, die toegang biedt tot de badkamer. Ook hier vormt de inloopkast dus een doorgang naar de badkamer. Dit blijft een heel tof idee!

inloopkast slaapkamer multiplex schuifdeur-2

inloopkast slaapkamer multiplex schuifdeur-2

inloopkast slaapkamer multiplex schuifdeur-2

6. Grote spiegel als scheidingswand

Scheidingswanden heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Je kunt de gekste dingen gebruiken om een ruimte te scheiden. In deze slaapkamer hebben ze gekozen voor een grote spiegel om de slaapkamer van de inloopkast te scheiden. Het ontwerp is gerealiseerd door ZOOI Design, als onderdeel van het Minimal Min project. Deze luxe slaapkamer suite is ingericht met een badkamer en suite, een apart kantoortje, én een hele luxe ruime inloopkast. De inloopkast heeft een open karakter, maar door een grote spiegel tussen de inloopkast en slaapkamer te plaatsen, zijn deze twee ruimtes toch een beetje van elkaar gescheiden. De spiegel is aan een grote paal gemonteerd, en is 360 graden draaibaar.

inloopkast grote spiegel scheidingswand

inloopkast grote spiegel scheidingswand

inloopkast grote spiegel scheidingswand

7. Mezzanine met slaapkamer en inloopkast

Interieur- en architectenbureau Martin’s uit Oekraïne kreeg de opdracht om een klein appartement te ontwerpen gelegen in Kiev. Het appartement was slechts 47m2, maar had wel een super hoog karakteristiek plafond. Daar hadden de architecten goed gebruik van gemaakt, door een mezzanine van multplex te bouwen. Hierdoor hebben ze 10m2 aan extra woonruimte toegevoegd. Bovenop de mezzanine is een open werkplek gecreëerd, die middels een vaste trap bereikbaar is. En aan de onderkant vind je een hele stoere moderne bedstee én een ruime inloopkast, met héél veel kastruimte.

Mezzanine met slaapkamer en inloopkast

Mezzanine met slaapkamer en inloopkast

Mezzanine met slaapkamer en inloopkast

8. Inloopkast onder de vide

In deze slaapkamer is een inloopkast gecreëerd onder de vide. Het appartement uit het Zweedse Göteborg is gelegen op de bovenste verdieping in een voormalig kartonfabriek. Daar heb je een enorme plafondhoogte met een puntdak. Ze hebben hier ook goed gebruik gemaakt van de hoogte door een vide te bouwen. De rechter-onderkant is open gelaten, waar een soort loungehoek is ingericht. En aan de linker-onderkant van de vide vind je de mooie inloopkast.

Inloopkast onder de vide

Inloopkast onder de vide

Inloopkast onder de vide

10. Minimalistisch modern

Houd je van minimalistische moderne interieurs? Dan zal je deze inloopkast helemaal geweldig vinden. Het is ontworpen door Elena Fateeva van ontwerpbureau Fateeva Design, die een super mooi modern interieur heeft ontworpen voor een appartement uit Kiev. Dit is de luxe master bedroom, met een strakke witte gietvloer en strak gestuukte witte muren. Middels een grote glazen schuifwand heb je toegang tot de luxe en ruime badkamer en suite. Daar vanuit kan je doorlopen tot de minimalistische moderne inloopkast.

minimalistische moderne inloopkast

minimalistische moderne inloopkast

minimalistische moderne inloopkast

11. Smalle inloopkast

Een mooie praktische inloopkast hoeft niet heel groot te zijn. Deze smalle inloopkast is daar het bewijs van. Het hoort bij de klein slaapkamer van een heel mooi Scandinavisch appartement. Middels een grote glazen wand met een schuifdeur en witte kozijnen, is de slaapkamer van de woonkamer gescheiden. Aan de binnenkant van de slaapkamer is de inloopkast gecreëerd. De muur aan de buitenkant van de inloopkast is bekleed met mooie wit geverfde houten wandbekleding. Ook de deur is daarin meegenomen en afgewerkt met stoere zwarte stalen deurbeslag. De inloopkast is klein en smal, wel is wel ruim genoeg voor een praktische wandkastsysteem met ladekasten en kledingroedes.

Smalle inloopkast

Smalle inloopkast

Smalle inloopkast

12. Compacte inloopkast

Het ontwerp van deze inloopkast is gerealiseerd door architectenbureau Ambidestro uit Brazilië. Zij hebben het ideale appartement ontworpen voor de moderne man. De slaapkamer heeft een stoere en exclusieve uitstraling gekregen, waar hout en beton met elkaar zijn gecombineerd. In de hoek van de slaapkamer is een compacte open kledingkast ingericht, met grote op maat gemaakte kledingkasten. Om ruimte te winnen in de inloopkast, zijn de kasten allemaal voorzien van matglazen schuifdeuren.

Compacte inloopkast

Compacte inloopkast

Compacte inloopkast

13. Multiplex inloopkast

Multiplex kom je steeds vaker tegen in interieurs. Zo worden er bijvoorbeeld heel veel stoere kasten gemaakt van multiplex. Ook de architecten Schuldberg Demkivw hebben gekozen voor deze stoere platen, voor het bekleden van alle muren in de slaapkamer én het bouwen van onderstaande inloopkast voor een woning uit Sydney. Zowel de badkamer als de inloopkast van deze slaapkamer hebben en open karakter gekregen. Het is een vrij ruime inloopkast geworden met grote op maat gemaakte kledingkasten van multiplex, zowel aan de binnenkant als voor de scheidingswand-kast aan de kant van de slaapkamer. Super stoer!

Multiplex inloopkast

Multiplex inloopkast

Multiplex inloopkast

14. Designhotel

Als je de foto’s van deze slaapkamer bekijkt, dan denk je haast dat het gaat om de kamer van een luxe designhotel. Het is echter de slaapkamer van Apt. No1, een heel inspirerend project van interieur- en architectenbureau RUST, die dit ontwerp heeft gerealiseerd voor een jong stel uit Tel Aviv. Het is niet een hele grote slaapkamer, maar tóch zijn ze erin geslaagd om zowel een inloopkast als een badkamer te creëren. De inloopkast en de badkamer bevinden zich naast elkaar, waarvan de buitenmuren en deuren van kastanjehout zijn gemaakt. Hierdoor heeft het geheel een hele luxe en exclusieve uitstraling gekregen.

designhotel ontwerp inloopkast-2

designhotel ontwerp inloopkast-2

designhotel ontwerp inloopkast-2

15. Eikenhouten kledingkasten met glazen deuren

KBH Københavns Møbelsnedkeri is een meubelmaker uit Denemarken, die zich richt op maatwerk keukens en kasten. Zij hebben de mooiste ontwerpen gerealiseerd. Onderstaande inloopkast is daar een heel mooi voorbeeld van. Voor deze ruime inloopkast hebben zij prachtige maatwerk kledingkasten ontworpen en gebouwd van gerookt eikenhout. Er is één grote kledingkast gemaakt met mooie glazen deuren, maar omdat je hier te maken hebt met ramen, is er vooral gekozen voor lage kasten. De glazen deuren zorgen ervoor dat de inloopkast heel veel kleur krijgt. Daarnaast hebben ze ook een speciale schoenenrek gemonteerd aan de muur, waar heel veel schoenen opgeborgen kunnen worden.

Eikenhouten kledingkasten met glazen deuren

Eikenhouten kledingkasten met glazen deuren

Eikenhouten kledingkasten met glazen deuren

16. Inloopkast én make-up kamer

Interieurontwerpbureau Ample Design heeft dit geweldig ontwerp op hun naam staan. Zij hebben een heel bijzonder appartement in Bel-Air ontworpen en ingericht. Voor de master bedroom hebben zij een combinatie gemaakt van een inloopkast en een make-up kamer, de droom voor elke vrouw! Dankzij de grote glazen wanden met deuren, is de ruimtelijkheid van de slaapkamer in tact gehouden. De zwarte stalen kozijnen geven het geheel bovendien een hele stoere uitstraling. Ook de kasten zijn gebouwd met zwarte stalen frames, gecombineerd met mooie houten planken en ladekasten.

inloopkast make-up kamer

inloopkast make-up kamer

inloopkast make-up kamer

17. IKEA ELVARLI

IKEA heeft hele mooie oplossingen voor het maken van een inloopkast. Dat laat Zweedse interieurstylist Pella Hedeby hier zien met de inrichting van deze mooie inloopkast. Zij heeft gebruik gemaakt van het ELVARLI systeem, een modulair systeem bestaande uit open rekken, ladekasten en kledingroedes, waarmee je jouw persoonlijke perfecte inloopkast mee kunt maken. Het handige is dus dat je met dit systeem inloopkasten van elk formaat mee kunt inrichten.

inloopkast ikea elvarli

inloopkast ikea elvarli

inloopkast ikea elvarli

18. Inloopkast op zolder

Zolders worden nog té vaak onbenut gelaten. Omdat juist zolderruimtes prachtig kunnen zijn, is dat natuurlijk super zonde. Je zou het bijvoorbeeld heel goed kunnen gebruiken om er een inloopkast in te richten. Dat heeft
Karin Ward, de Creative Director van Zweedse interieur en design label Linum Design. Tijdens de verbouwing van haar appartement uit Stockholm, was haar grote woonwens om een grote inloopkast te maken voor haar enorme schoenencollectie. Aan de schuine wanden zijn kledingroedes opgehangen voor het ophangen van kledingstukken, en aan de buitenmuur vind je open planken voor de schoenen.

inloopkast op zolder

inloopkast op zolder

19. Pivot kasten

Architectenbureau AIM had in 2015 een heel mooi appartement in Milaan ontworpen. Het interieur kenmerkt zich met moderne strakke lijnen, en heel slimme oplossingen. In de hoofdslaapkamer hebben ze ze bijvoorbeeld een heel bijzondere oplossing bedacht. Zij hebben namelijk strakke witte pivot kasten gebruikt, als deuren voor de smalle inloopkast. Als de deuren dicht zijn, lijken het op normale kledingkasten. Maar daarachter is dus een smalle inloopkast verborgen. Geweldig, toch?!

kleine inloopkast pivot deuren

kleine inloopkast pivot deuren

20. IKEA PAX/h2>
Als je het hebt over IKEA en inloopkasten, dan heb je het vaak over de PAX kasten. De IKEA PAX kasten zijn veruit de populairste kledingkasten van het Zweedse woonwarenhuis, als het al niet de populairste kasten van de hele wereld zijn. Deense blogger Christina Dueholm van Passionsforfashion.dk heeft ook voor de PAX kasten van IKEA gekozen voor de inrichting van haar inloopkast. Ze heeft een ruime inloopkast gecreeerd in haar slaapkamer, met verschillende onderdelen van het PAX systeem. Maar het meest bijzondere is dat ze een hele stoere scheidignswand heeft laten bouwen, waar een raam met zwarte stalen kozijnen in verwerkt is.

inloopkast ikea pax kasten

inloopkast ikea pax kasten

inloopkast ikea pax kasten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply