THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

In zeven stappen je keuken renoveren


Geen zin in een grootscheepse verbouwing? Ook met kleine stapjes kun je elke keer je keuken een beetje mooier maken. De ene stap is zo gezet, voor de andere moet je iets meer doen. Maar het gaat om het uiteindelijke resultaat: een mooie, gerenoveerde keuken.

keuken renoveren stappen

 1. Opruimen
  Een beetje een inkopper, maar opruimen is het eerste wat je doet, als je gaat renoveren. Onderwerp de inhoud van je keukenkastjes aan een kritische blik, zodat je straks een frisse start maakt.
 1. Op jacht naar inspiratie
  Als je weet wat je wilt ga je voortvarender aan de slag. Kijk naar huizen op Funda of bekijk interieur op Pinterest, bijvoorbeeld. Zodra je weet wat je wilt, is elke volgende stap zo gezet.
 2. (Sfeer)verlichting
  Goed werklicht is, naast sfeerverlichting voor als je niet aan het koken bent, heel belangrijk. Zorg bijvoorbeeld voor spotjes boven je werkblad, zodat je niet in je eigen licht staat te werken.

  keuken renoveren stappen

 3. Werkblad, de grootste stap
  Ben je toe aan een nieuw werkblad? Dan is dat de grootste te nemen stap. Een werkblad uitzoeken is niet eenvoudig. Ga je voor graniet, kunststof of toch voor een materiaal als beton?
 4. Frontjes pimpen
  De kunststof van de frontjes van je keuken is aan slijtage onderhevig. Maar kan het nog prima? Laat ze dan overspuiten of verf ze zelf. Een andere kleur geeft een heel andere sfeer.
 5. Andere greepjes
  De finishing touch voor een kastdeurtje is de deurgreep. Als je de frontjes toch verft, dan hoef je geen rekening te houden met het formaat. De gaatjes smeer je voor het verven dicht en je kunt uitzoeken wat je wilt.

  keuken renoveren stappen

 6. Frisse tegels
  Zijn de voegen van je tegels een beetje vies? Dan kun je ervoor kiezen om alleen de voegen te verven. Ben je de tegels zat maar zie je het hak- en sloopwerk niet zitten? Plak er dan speciale tegelstickers op.

Bekijk ook:
Mooie keukenwerkbladen
IKEA keuken customizen
Mooie keukenwerkbladen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply