THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën

10x IKEA keukentje


IKEA keukentje hack

Het IKEA keukentje, genaamd DUKTIG, is veruit dé populairste speelgoedkeuken ooit. Het is een leuk, stevig en betaalbaar keukentje met een eenvoudig ontwerp, waar alle kinderen dol op zijn. En omdat het ontwerp zo eenvoudig is, is het ook super leuk om het keukentje een makeover te geven. Een andere kleur, extra knopjes, andere deurgrepen, een keuken achterwand, stickers, noem maar op. Op Pinterest vind je honderden DUKTIG hacks, en wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

1. Taupe

Deze hack van het IKEA DUKTIG keukentje behoort tot één van onze favorieten, die gerealiseerd is door Molly van Almost makes perfect. Molly wilde deze DUKTIG hack als kerstcadeau geven aan haar zoontje, maar toen het eenmaal af was, besloot ze hem er gewoon mee te laten spelen omdat hij er zo geobsedeerd over was, net zoals Molly zelf! Op internet zijn zoveel verschillende hacks te vinden van het IKEA keukentje, maar ze had er nog nooit één gezien heel erg bij haar stijl past.

Ze besloot de kast aan de onderkant het keukentje in een mooie beige taupe kleur te schilderen, de kast aan de bovenkant wit, als een soort knipoog naar hun eigen keuken. Schilderen was absoluut het meest uitdagende en tijdrovende deel van dit project. Het belangrijkste is dat je het goed moet afplakken. De plastic onderdelen, zoals het krantje, de gootsteen en de rand van de kookplaat zijn in een lichtere kleur gespoten. Naast het verven en spuiten, heeft Molly ook extra elementen toegevoegd aan het keukentje. Zo heeft ze een keuken achterwand gecreëerd van een dik stuk karton, die ze beplakt heeft met witte metro tegelstickers. Ze heeft hele mooie houten draaiknoppen gemaakt voor het fornuis, en de originele kunststof deurgrepen zijn ook vervangen door stijlvolle houten varianten. Daarnaast heeft ze aan de zijkant van de keuken zelfs een telefoon gemonteerd. Hoe cute!

IKEA DUKTIG keukentje taupe

2. Terracotta

We hebben veel kleuren voorbij zien komen als het gaat om DUKTIG hacks, maar terracotta hadden we nog nooit gezien. We kwamen dit IKEA keukentje tegen op de Instagram van The french folk van Franse interieurontwerpster Margaux Follis. Op haar Instagram kan je zien hoe leuk haar stijl gaat. De kinderkamer van haar dochter ziet er ook super cute uit, met onder andere een leuke poppenkast, een mini supermarkt en natuurlijk het IKEA keukentje. Passend bij de boho stijl van Margaux zijn alle frontjes in een prachtige terracotta kleur geschilderd. De originele stang voor het ophangen van het keukengerei is vervangen door een houten variant en de kunststof deurgrepen zijn vervangen door door rvs varianten. Daarnaast heeft het keukentje ook een met witte metro tegelstickers betegelde achterwand en leuke ronde houten knoppen gekregen. Is dit niet één van de mooiste speelgoedkeuken die je ooit hebt gezien?

ikea keukentje terracotta

3. Roze

Bij A beautiful mess vonden we deze leuke IKEA DUKTIG hack, gerealiseerd door mama Laura. Zij besloot haar dochter een echte prinsessenkeuken te geven, door het IKEA keukentje roze, wit en goud te maken. De onderste kast is roze gespoten, de bovenste kast wit, en alle kleine onderdelen hebben een gouden kleur gekregen. Denk aan het kraantje, de gootsteen en de deurgrepen. Verder heeft het keukentje extra onderdelen gekregen, in de vorm van gouden knopjes, een gouden lamp en een gouden decoratie ster op het rechter deurtje. Net als de bovenste twee hacks, heeft ook Laura gekozen voor een keuken achterwand met witte metro tegelstickers.

ikea keukentje roze

4. Blauw

Daar waar roze vaak gezien wordt als een kleur voor meisjes, is blauw de kleur voor jongens. Brittany van Trodel heeft het IKEA DUKTIG keukentje een makeover gegeven met onder andere een blauwe kleurtint. De onderste kast is mooi donkerblauw geverfd, gecombineerd met een witte bovenkant. Dankzij de goud gespoten details heeft het keukentje een hele chique uitstraling gekregen. Denk aan de gouden pootjes, de gouden handgrepen, de gouden kraan, de gouden gootsteen en de gouden stang met bijbehorende haakjes voor het ophangen van het keukengerei. Het resultaat is geweldig. Daarbij hebben ze bovendien een hele stoere mini SMEG koelkast geplaatst!

IKEA keukentje blauw

5. Mintgroen

Groene keukens komen we steeds vaker tegen, en Carine en Anne-So van Hello Blogzine hebben een mintgroene variant gemaakt van het IKEA DUKTIG keukentje. In tegenstelling tot bovenstaande DUKTIG hacks, hebben zij ervoor gekozen om de gehele keuken in dezelfde kleur te verven, zelfs het keukengerei stangen de bijbehorende haakjes. Het is dus mintgroen geworden, alleen de gootsteen en het kraantje zijn wit gespoten. De originele kunststof deurgrepen zijn vervangen door stijlvolle leren deurgrepen. En net als de meeste mensen hebben Carine en Anne-So het IKEA keukentje verrijkt met houten draaiknopjes en een keuken achterwand. Zij hebben echter de keuken achterwand beplakt met super leuke witte hexagon tegelstickers.

ikea keukentje mintgroen

6. Wit

Wit is één van de meest populaire keukenkleuren. Bijna een jaar na de aankoop van de IKEA DUKTIG, besloot blogger Katrina van One mum’s style het IKEA keukentje een makeover te geven. Ze wilde een neutrale variant, zodat het beter zo passen in haar interieur en ook de kamer van haar zoontje. Ze koos daarom voor de kleuren, wit, hout en een vleugje grijs. Haar tip is om spuitverf te gebruiken, en laat de verf een nacht drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Gebruik schilderstape om de onderdelen af te plakken die je wilt beschermen. Naast een nieuw kleurtje, heeft ze gekozen voor cognac leren handgrepen, houten deurknopjes en een met witte visgraat tegelstickers beplakte keuken achterwand.

ikea keukentje wit

7. Zwart

Verrassend genoeg konden we weinig IKEA DUKTIG hacks vinden, die zwart zijn geschilderd. We vonden er één bij Marcus en Ashley Henry van The Happening Henrys, en wel een hele stoere. Ze waren ruim twee dagen bezig met deze IKEA hack. Ze besloten de onderste helft zwart te spuiten, de bovenste helft wit en de kleine onderdelen chic goud. Het werkblad is beplakt met carrara witte marmeren sticker, terwijl de nieuwe keuken achterwand beplakt is met witte tegelstickers. Een zwarte keuken blijft stoer!

ikea keukentje zwart

8. Grijs

Dan heb je natuurlijk ook nog grijs, een mooie neutrale kleur voor de mensen die niet kunnen kiezen tussen wit of zwart. We vonden dit grijze IKEA keukentje bij Katie Lamb. Katie twijfelde even over de kleur, maar koos uiteindelijk voor donkergrijs en wit. Het werkblad heeft een marmer look gekregen, die samen met de goud gespoten deurgrepen, gouden kraan en de gouden haakjes het IKEA keukentje een luxe en chique uitstraling geven. De witte metrotegels aan de keukenachterwand past daar uitstekend bij.

ikea keukentje grijs

9. Grijsgroen

Dit IKEA keukentje vonden we bij de Zweedse Karin Boo. Karin heeft voor een ton sur ton oplossing gekozen, wat onder andere inhoudt dat het IKEA keukentje een kleur heeft gekregen die in dezelfde kleurgroep zit als de muurkleur. Het is een grijsgroene kleur gekregen, wat eigenlijk meer naar grijs neigt dan groen. Wat erg bijzonder is aan deze DUKTIG hack, is dat het bovenste gedeelte van het keukentje ontbreekt. In plaats daarvan, heeft Karin een houten kapstok aan de muur gemonteerd, waar het keukengerei aan gehangen kan worden. Ook een leuk idee!

ikea keukentje grijsgroen

10. Groen en marmer

We hebben eigenlijk al twee groene IKEA keukentjes laten zien, maar deze groene DUKTIG mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Niet alleen omdat het super leuk en mooi is geworden, maar ook omdat het een mini variant is van de echte keuken in het huis. We hebben het gevonden bij Jess van Miss Jess Craven, die zelf een prachtige Scandinavische groene keuken heeft, die afgewerkt is met een carrara witte marmeren werkblad, gouden deurgrepen en een keuken achterwand die volledig tot het plafond betegeld is met witte wandtegels. Jess besloot het IKEA keukentje exact dezelfde look te geven. Dit is toch geweldig?!

ikea duktig hack groen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply