THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Vintage interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Loftgevoel: betonlook behang


betonlook behang

Wonen in een industriële loft staat heel hoog op mijn bucketlist. Een huis met echt stalen ramen en betonnen muren. Ik denk niet dat ik binnen nu en snel deze wens kan afstrepen, dus moet ik op zoek naar mogelijkheden om het loft-gevoel in mijn jaren 60 appartement te implementeren. Een van de manieren is om een muur te voorzien van betonlook behang. Sommige varianten voelen(!) zelfs als beton. Ik laat je mooie voorbeelden zien.

Betonlook behang inspiratie voorbeelden

Waarom zou je kiezen voor betonlook behang? En zijn immers vele andere opties om het loft-gevoel in huis te halen. Beelden zeggen veel meer dan woorden, daarom heb ik een aantal hele mooie en stoere inspiratie voorbeelden gevonden van interieurs waar gekozen is voor betonlook behang.

Hieronder is een gedeelte van de muur behangen met betonlook behang, terwijl de andere delen van de muur strak wit zijn. Dit zorg ervoor dat alle aandacht uitgaat naar dit gedeelte van de muur.

beton behang

In deze slaapkamer is een scheidingswand gecreëerd, die de slaapkamer van de inloopkast en de badkamer scheidt. Alle muren van de slaapkamer zijn strak gestuukt en wit geschilderd, terwijl de scheidingswand bekleed is met betonlook behang. De neutrale lichte slaapkamer heeft meteen een stoer industrieel tintje gekregen!

beton behang slaapkamer

Betonlook behang is ook een heel goed idee voor aan de muur waar het bed tegenaan wordt geplaatst, zoals in onderstaande slaapkamer is gedaan. De betonlook staat bovendien super goed bij het zwarte designbed met het bruine leren hoofdbord.

betonlook behang slaapkamer

Betonlook behang heb je in verschillende uitstralingen. Hieronder zie je een heel stoer voorbeeld van een strakke moderne variant.

betonlook behang industrieel

Een muur met betonlook behang kan je ook heel goed combineren met een betonlook vloer, zoals in onderstaande woonkamer!

betonlook behang woonkamer

Om de ruimte zowel industrieel stoer als warm en sfeervol te maken, kan je kiezen voor de combinatie betonlook behang aan de muur en een mooie houten vloer.

betonlook behang hal

Betonlook behang combineren?

Zoals je ziet combineert beton mooi met allerlei materialen. Hierboven zie je een mooi voorbeeld met de combinatie bruin leer, zwart staal en warm wol. Hoewel het een stoere slaapkamer is, voelt het plaatje niet koud en ongezellig aan. Dit komt door de juiste verhoudingen van koude en warme materialen. Zorg er dus altijd voor dat je beton afwisselt met warme accessoires of kleuren.

industrieel behang

behang woonkamer

betonlook behang

Betonlook behang kopen

Betonlook behang kan je overal kopen, zowel offline als online. Om je het gemakkelijk te maken, heb ik betonlook behang gevonden van merken zoals Noordwand, AS Creation en Rasch, die allemaal verkrijgbaar zijn bij online behangwinkel Colorstore.nl.

Betonlook verf over behang

Ben je geen liefhebber van behang, dan kan je ook een betonlook muur creëren met verf. Met betonlook verf kan je een muur de uitstraling geven van echt beton. In principe kan je betonlook verf op verschillende ondergronden aanbrengen zoals een strak gestuukte muur, behang of hardboard. Er zijn verschillende soorten betonlook verf verkrijgbaar, waarvan de meeste uit een primer en een finisher bestaat.

Betonlook verf over behang

Betonlook verf over behang

Betonlook verf over behang

Bekijk in dit filmpje hoe een betonlook muur wordt gecreëerd met betonlook verf van Pure & Originals.

Wat vind jij van betonlook behang? Iets voor bij jou thuis? Of ga je liever voor een stoere bakstenen muur?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Samo
    23 februari 2018 at 23:06

    Caroline Boeren, thanks for the article post.Really thank you! Great.

  • Leave a Reply