THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Hoe gebruik je edelstenen in huis?


Edelstenen zien er niet alleen mooi uit, maar volgens velen kunnen edelstenen en kristallen  ook helende eigenschappen hebben. Vind jij edelstenen ook prachtig, en wil jij weten hoe je ze in huis kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

hoe gebruik je edelstenen in huis

Er zijn mensen die edelstenen gebruiken als onderdeel van hun spirituele oefeningen, om daarmee energievelden te herstellen, vrede te krijgen en liefde en veiligheid te bevorderen. Anderen plaatsen edelstenen op bepaalde delen van het lichaam om genezing te bevorderen. En weer anderen willen zowel van de schoonheid als de eventuele helende krachten profiteren door het dragen van sieraden met bepaalde edelstenen. Precies om deze twee redenen is het ook een heel goed idee om edelstenen in huis te gebruiken.

Wil jij ook mooie edelstenen kopen voor je huis, maar je hebt geen idee hoe je ze eigenlijk in huis kunt gebruiken? Kijk snel verder en laat je inspireren!

Voordat we we ingaan op de manieren hoe je edelstenen in huis kunt gebruiken, is het belangrijk om te weten dat je verschillende soorten edelstenen in verschillende kleuren en maten kunt kopen. Zo heb je bijvoorbeeld grote clusters edelstenen van 20 – 30 cm groot, maar je hebt ook kleine getrommelde edelstenen. Daarnaast heb je ook gladde gepolijste edelstenen, maar je hebt ook ruwe edelstenen, waarvan de originele lijnen, vormen, lagen en aders zijn behouden. Dit kan invloed hebben op hoe jij de edelstenen in huis gebruikt.

1. Als een decoratie object

De meest populaire manier om een edelsteen in huis te gebruiken, is door de edelsteen als een decoratie object ergens op te plaatsen. Vaak wordt er gekozen voor een relatief grote edelstenen, van bijvoorbeeld 15 – 30 cm. Deze kan je bijvoorbeeld op een wandplank zetten in de woonkamer, in de boekenkast in de slaapkamer, of bijvoorbeeld een het dressoir of nachtkastje naast je bed in de slaapkamer.

Lucy van Craftberrybush.com heeft een prachtige edelsteen in haar super stijlvol gedecoreerde boekenkast geplaatst.

Lucy van Craftberrybush.com heeft een prachtige edelsteen in haar super stijlvol gedecoreerde boekenkast geplaatst.

2. In een schaal, kom of dienblad

Wat ook een heel leuk idee is, is om meerdere kleine edelsteentjes bij elkaar te plaatsen. Je kunt dat doen door een handvol edelsteentjes in een mooie schaal, kom of dienblad te plaatsen. De schaal, kom of dienblad kan je vervolgens op een mooie plek neerzetten, zoals op de salontafel of eettafel, als vensterbank decoratie, in een grote kast of op het dressoir in de slaapkamer.

Edelstenen op een mooi keramiek schaaltje - zo eenvoudig kan het zijn.

Edelstenen op een mooi keramiek schaaltje – zo eenvoudig kan het zijn.

3. In een display

Displays zijn erg populair in huis, waar je heel veel verschillende mooie spullen in kunt plaatsen die gezien mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan sieraden of bijvoorbeeld terrariums voor planten. Displays zijn ook een geweldige manier edelstenen een plekje te geven in je interieur. Dit kan een grote edelsteen cluster zijn, maar het is ook leuk om meerdere kleine edelsteentjes in een glazen display te plaatsen.

Tanya van Danslelakehouse.com bewaart haar mooie collectie edelstenen in een glazen display.

Tanya van Danslelakehouse.com bewaart haar mooie collectie edelstenen in een glazen display.

4. Inlijsten

Op dit idee zal je waarschijnlijk niet zo snel gekomen zijn, en daarom zijn we er ook heel erg enthousiast over: mooie edelstenen inlijsten en deze als wanddecoratie aan de muur hangen in de woonkamer of slaapkamer. Ingelijste edelstenen aan de muur zijn weer eens wat anders dan posters en schilderijen.

Edelstenen ingelijst in mooie gouden lijsten.

Edelstenen ingelijst in mooie gouden lijsten.

5. Collectie edelstenen

Ben jij een grote fan van edelstenen, en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan wil je natuurlijk meer dan één edelsteen in huis – het liefst wil je een hele collectie edelstenen hebben. Hoe je deze collectie een plekje geeft in je interieur is natuurlijk wel de ultieme uitdaging. Maar guess what? Daar zijn hele leuke ideeën voor. In onderstaande woning hebben ze een super mooie natuurstenen en edelstenen ‘collage’ display gecreëerd aan de muur, bestaande uit meerdere smalle plankjes aan de muur boven elkaar.

collectie edelstenen aan muur

Fotografie: Peerapat Wimolrungkarat

6. Letterbak

Letterbakken werden vroeger gebruikt om de loden drukletters in te bewaren voor de drukker. Deze oude letterbakken worden nog steeds gebruikt, maar wel voor andere doeleinden. Zo zijn letterbakken erg populair als display van verschillende collectie spullen. Hieronder zie je dat een oude vintage letterbak gebruikt wordt als display van super mooie kleine edelsteentjes.

edelstenen gebruiken in huis letterbak

8. Boekensteun

Heb je een grote edelsteen cluster gevonden? Dan is die waarschijnlijk ook zwaar genoeg om het als een boekensteun te gebruiken op een boekenplank of in de boekenkast. Er zijn ook speciale edelstenen boekensteunen verkrijgbaar, waarvan één zijde vlak is.

edelstenen in huis gebruiken boekensteun

9. Standaard

Net zoals je plantenstandaarden hebt waar je een plant in of op kunt plaatsen, zodat het meer een podium krijgt, heb je ook standaarden waar je een mooie edelsteen op kunt plaatsen. Op die manier zet je een mooie edelsteen nóg meer in de spotlight in een kast of een plank.

edelsteen standaard

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply