THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Kantoor inspiratie Keuken inspiratie Landelijk interieur Lifestyle Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

HAY x IKEA Ypperlig bij anderen thuis


hay wandrek

De dag dat ik hoorde dat HAY ging samenwerken met IKEA sprongen er een paar interieurhartjes door mijn hoofd heen. Dol op beiden. Ok. Wellicht heb ik nét wat meer liefde voor HAY dan voor het geelblauw. Maar nog voordat de Ypperlig collectie officieel in de winkels lag, scoorde ik al de salontafel (*verliefdkijkend poppetje*) en later voegde ik nog wat kussenslopen toe. Inmiddels zijn we weer een tijdje na de lanceerdatum en verschijnen fijne Instagramplaatjes met de HAY x IKEA producten. Tijd om ons te laten inspireren door anderen.

Ypperlig wandrek

Een van de producten waarbij ik dacht: Ok. Tof! Maar wat moet je ermee?!, was het Ypperlig wandrek. Na het zien van bovenstaande en onderstaande plaatje denk ik daar wel anders over. En ben ik nog nét niet met gierende banden naar IKEA gesjeesd. Leuk ding om kaartjes aan op te hangen of kleine accessoires op neer te zetten. Op die manier wordt het zó een pronkstuk in jouw (thuis)kantoor. Hieronder laten we een aantal inspiratie voorbeelden zien van hoe andere leuke mensen het ypperlig wandrek hebben gebruikt.

ypperlig wandrek

Ypperlig wandrek van Abi

Dit is de Ypperlig wandrek Abi. Ani is een schrijfster, fotografe en stylist uit Bristol. Op haar blog Thesefourwallsblog.com schrijft ze over uiteinlopende onderwerpen zoals reizen, lifestyle en interieurs. Zo schreef ze ook over de inrichting van haar slaapkamer, die ze gecombineerd heeft met een werkplek.

Ypperlig wandrek van Abi

Abi is een liefhebber van minimalistische Scandinavische interieurs. Dat zie je ook duidelijk terug in haar slaapkamer, waar een lichte vloerbedekking gecombineerd is met mooie lichtgrijze muren. De lancering van de IKEA Ypperlig collectie is op het juiste moment voor haar gekomen. Ze werkte steeds vaker vanuit huis, daarom wilde ze een werkplek in haar slaapkamer inrichten.

Ypperlig wandrek van Abi

Ypperlig wandrek van Abi

Ze koos voor het mooie bamboe LILLÅSEN bureau van IKEA, die bij het raam is geplaatst. Als bureaustoel gebruikt ze een monobloc molded stoel. Maar ze is vooral super blij met het IKEA Ypperlig wandrek. Voor haar is het Ypperlig wandrek ideaal voor het opbergen van tijdschriften en andere snuisterijen die ze nodig heeft om bij de hand te houden. Omdat aan de muur is gemonteerd, neemt het ook geen vloeroppervlak in beslag.

Ypperlig wandrek van Abi

Ypperlig wandrek van Dan

Hieronder zien jullie de woonkamer van Dan. Dan van de blog Millergrey.com is een interieur en lifestyle schrijver en stylist uit Newcastle-Upon-Tyne in Engeland. Toen de Hay x IKEA Ypperlig collectie in 2017 gelanceerd werd, heeft hij zijn woonkamer een update gegeven. Kleine veranderingen, die de woonkamer net wat leuker, gezelliger en mooier maken. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van drie producten uit de Hay x IKEA Ypperlig collectie, namelijk de ronde bijzettafel, de kaarshouders en de mooie houten IKEA Ypperlig wandrek.

Ypperlig wandrek van Dan

Ypperlig wandrek van Dan

Ypperlig wandrek van Dan

In eerste instantie wilde Dan de IKEA Ypperlig wandrek aan de muur in de eethoek ophangen, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor de muur achter de bank. Een grote kale witte muur, waar hij al langer iets mee wilde doen. De Ypperlig was de perfecte oplossing!

Ypperlig blik met deksel

Ook het ‘blik met deksel’, zoals IKEA het noemt, vond ik maar een vreemd ding. Want hoezo kan de deksel niet dicht? Dat is niet praktisch. Maar ook deze fijne Instagramkiekjes hebben mij op andere gedachten gebracht. Ideaal voor make-up en kantoorproducten. Vooral érg fotogeniek!

ypperlig interieur

hay lamp

hay ikea thuis

Ypperlig stellingkast

De Ypperlig stellingkast is een mooie variant op HAY’s eigen stellingkasten uit de collectie ‘Hay Woody’. Bij de IKEA-versie heb je net wat minder keuzemogelijkheden, maar je betaalt dan ook aanzienlijk minder.

Op beide foto’s zie je dat de Ypperlig stellingkast ingericht is met mooie accessoires. Deze kast is dus ideaal als pronkkast waarin je al je (kleine) herinneringen in tentoonstelt.

ypperlig wandkast

hay ikea kast

Ypperlig lamp

De samenwerking tussen HAY en IKEA heeft ook geresulteerd in twee lampen, een zwarte staande lamp en een lichtgrijze tafellamp, die ook perfect als bureaulamp kan worden gebruikt. Beide lampen zijn voorzien van een ingebouwde led-lamp met een levensduur van ca. 25.000 uur. De lampen zien er niet alleen erg mooi uit, je verbruikt ook ongeveer 85% minder energie dan traditionele gloeilampen.

hay lamp

ikea ypperlig lamp abi

Abi gebruikt ook de lichtgrijze  Ypperlig tafellamp als bureaulamp!

ikea ypperlig lamp mikey

Mikey Estrada, een 21-jarige fotograaf en interieurstylist uit Kopenhagen, heeft de zwarte IKEA Ypperlig staande lamp naast zijn mooie grijze bank in de woonkamer geplaatst.

ikea ypperlig lamp

Wat vind jij van de HAY x IKEA collectie? Heb jij al iets in huis? Laat het ons zien!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply