THESTYLEBOX

Do-it-yourself

DIY Ypperlig wandrek


DIY Ypperlig wandrek

Een tijdje geleden hadden we het over de samenwerking tussen HAY en IKEA, genaamd Ypperlig. Een super leuke collectie met leuke producten zoals lampen, een bijzettafel, kaarshouders en de super leuke Ypperlig wandrek. Vooral de Ypperlig wandrek was super populair en ging als warme broodjes over de toonbank bij IKEA. Iedereen die er één wist te bemachtigen hebben geluk, want de Ypperlig wandrek is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Je kan je geluk nog beproeven op Marktplaats, maar je zou er natuurlijk ook zelf een DIY Ypperlig wandrek kunnen maken!

DIY Ypperlig wandrek handleiding

We zijn dol op leuke DIY projecten! En dit project is extra leuk omdat de originele IKEA Ypperlig wandrek niet meer verkrijgbaar is in het Zweedse woonwarenhuis. Toen Dani van Gingeredthings.de de wandrek voor het eerst zag, dacht ze ‘Ik kan het zelf doen’. Hoewel ze wel besefte dat het waarschijnlijk niet zou lukken om een DIY Ypperlig wandrek te maken voor minder dan €15. je krijgt er wel iets gratis voor terug, namelijk plezier en trots!

Wat heb je nodig?

  • 2 houten latten van 240 x 4 x 3 cm
  • Rubberen koord 4 mm
  • Houtboor
  • Schroeven
  • Houtlijm
  • Schuurpapier
  • Zaag
  • Meetlat
  • Potlood
  • Houten deuvels

Stap 1 – Zagen

Qua afmetingen is Dani heel dicht bij de originele IKEA Ypperlig wandrek gebleven. Het grote voordeel een DIY project is natuurlijk dat je hier helemaal vrij bent en een wandrek kunt maken met de gewenste afmetingen. Je hebt twee houten latten nodig van een meter lang, met een lengte van 5 van 48 cm en de laatste van de twee kleinere latten met 15 en 20 cm.

DIY Ypperlig wandrek

DIY Ypperlig wandrek

DIY Ypperlig wandrek

Stap 2 – Gaten boren

Voor het rubberen koord is het belangrijk dat de gaten waardoorheen wordt getrokken op dezelfde hoogte per niveau zijn. Klinkt eenvoudig, maar het was het niet in de praktijk. Let de balken op elkaar, die met klemmen worden vastgezet en vervolgens worden geboord. Zonder dit alles, meet je precies waar je de gaten wilt hebben en hoop je dat het uiteindelijk past. Het is haar niet gelukt om het precies te doen, maar zoals ze al zei, dat is de schoonheid van imperfectie.

DIY Ypperlig wandrek

Stap 3 – Monteren

Eerst bouw je het frame, dus de twee lange balken en de bovenste twee samen. Boor nu twee gaten aan de boven- en onderkant van de lange balken. Leg de kortere balken gelijk en schroef ze vast met de lange.

De balken voor de tussenliggende niveaus zijn met houten deuvels bevestigd, maar je kunt hier ook gewoon schroeven voor gebruiken of lijmen. Omdat er geen gewicht op de tralies is, zou dat in principe sterk genoeg moeten zijn. Heb je de balken

DIY Ypperlig wandrek

Stap 4 – Rubberen touw

Om ervoor te zorgen dat de spullen op hun plek blijven in de wandrek, wordt een rubberen touw door de balken getrokken. Aan het begin en het einde maak je gewoon een knoop om het touw vast te maken.

DIY Ypperlig wandrek

Zoals eerder vermeld, kostte deze DIY Ypperlig wandrek meer geld, tijd, zweet, geduld en zenuwen, maar het was het allemaal waard!

DIY Ypperlig wandrek

DIY Ypperlig wandrek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply