THESTYLEBOX

Kantoor inspiratie Meubels

10x Computerkasten


computerkasten

Mooie dingen in huis wil je altijd in zicht hebben, maar dingen die minder mooi zijn, wil je natuurlijk het liefst achter deur en grendel verbergen. Denk bijvoorbeeld aan de wasmachine en droger, en sommige mensen hebben dat bijvoorbeeld ook met de TV. De computer is een ander mooi voorbeeld. Dat geldt overigens niet voor iMac bezitters, want die wordt wel vaak als mooi beschouwd. Een aparte thuiskantoor of werkplek zou ideaal zijn. Maar heb je een computer in de woonkamer of slaapkamer, dan wil je die liever uit dan in het zicht hebben. Een computerkast of computermeubel kan een mooie oplossing zijn. Een dichte computerkast, waar de computer in verborgen kan worden. Dan moet het natuurlijk wel een mooie computerkast zijn. Daarom hebben wij 10 mooie en leuke computerkasten voor je op een rijtje gezet. We zijn benieuwd welke jij het mooist vindt!

1. Witte Scandinavische computerkast

Deze mooie witte computerkast heeft een landelijke Scandinavische uitstraling. Met twee grote deuren aan de onderkant, kan de kast volledig dicht gemaakt worden. Het heeft een uitschuifbaar bureau voor het toetsenbord en de muis. Daarboven vind je een grote vak voor de monitor. Wat erg handig is, is dat de kast voorzien is van opbergvakken voor van alles en nog wat. Helemaal boven vind je de vitrinekast, waarmee je nóg meer opbergruimte hebt. Handig voor bijvoorbeeld boeken, documenten of mappen. De elzenhouten kast kan hier worden besteld als onbehandeld of wit gelakt, hij wordt gemonteerd geleverd, zonder voorgeboorde gaten voor de handgrepen.

Witte Scandinavische computerkast

2. DIY computerkast van Karwei

Een tijdje geleden kwamen we deze mooie lichtblauw geverfde computerkast tegen bij Karwei. Daar lieten ze zien hoe je deze DIY kast helemaal zelf kunt maken. Wat we erg mooi vinden van deze computerkast, is dat het afgewerkt is met twee grote deuren. Als deze dicht zijn, lijkt het op een kledingkast, terwijl er een hele fijne werkplek achter verscholen zit. De deuren zorgen er bovendien voor dat je een beetje afgezonderd en ongestoord kan werken. Naast een bureaublad, zijn er ook handige plankjes, zowel in de binnenkast als buiten aan de deuren gemonteerd. Altijd handig!

DIY computerkast van Karwei

3. IKEA PS 2014 secretaire

Dit de IKEA PS 2014 secretaire. Vanwege het formaat past er eigenlijk geen computer in, maar je zou er wel bijvoorbeeld met je laptop aan kunnen werken. Het is ontworpen door de designers Krystian Kowalski, Maja Ganszyniec en Pawel Jasiewicz, die deze compacte computerkast bedacht hebben voor mensen die klein wonen. De kast is voorzien van voorgeboorde gaten, waarmee je heel eenvoudig snoeren kan wegwerken. Maar je zou het bijvoorbeeld ook als make-up tafel kunnen gebruiken. Dankzij de klep, kan je de grote vak helemaal afsluiten. En bovenop de kast vind je een grote vak voor het opbergen van kleine spullen. Klik hier voor meer informatie.

IKEA PS computerkast

4. Computerkast Forming the Border

Deze computerkast is onze favoriet! De ‘Forming the Border’ kast is ontworpen door ontwerper Juhui Cho. De voordeuren gaan open, net als een boekenkast, met een boekenplank, waar je bijvoorbeeld een hanglamp aan kunt monteren. Wat erg bijzonder is aan deze kast, is dat het houten frame afgewerkt is transparante PVC platen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ontwerper Juhui Cho, door een mailtje te sturen naar juhui8887@naver.com

Computerkast Forming the Border

5. IKEA IVAR computerkast hack

Deze geweldige IKEA hack vonden we bij Jaymee Srp, een super leuke ontwerper uit Noord-Californië. Toen zij van haar laptop switchte naar een iMac, zocht ze computerkast, waar ze aan kon werken. Omdat de ruimte bij de keuken de enige ruimte is, waar de kast geplaatst kan worden, wilde Jaymee een dichte kast hebben. Ze had daar al een IVAR stellingkast staan van IKEA. In plaats van deze te vervangen, besloot ze de kast om te bouwen tot een dichte computerkast. De walnoot look, de strakke lijnen en koperen details geven het een mooie vintage uitstraling, die perfect past bij de rest van haar interieur. Wil je ook zo’n mooie computerkast maken? Klik hier voor de complete handleiding!

IKEA IVAR computerkast hack

6. Inbouw computerkast

Deze computerkast hebben we gevonden in de portfolio van Baxt Ingui Architects. Zij hebben een super luxe miljoenen woning ontworpen en ingericht in Brooklyn. Het interieur kenmerkt zich met veel maatwerk oplossing. Ook voor de werkplek hebben ze gekozen voor een maatkast. In een grote nis is deze inbouw computerkast gemaakt. Het bureaublad bevat twee ladekasten, en aan de wand vind je grote wandkasten voor het opbergen van documenten en mappen. De computerkast kan je volledig afsluiten met super strakke witte deuren. Klik hier om de rest van de woning te bekijken.

Inbouw computerkast

7. Woonkamer maatkast

Bij interieur- en ontwerpbureau Jacobs Interieur vonden we deze strakke computerkast. In de woonkamer van een nieuwbouwwoning hebben ze een grote maatkast ontworpen en gebouwd. In de plafondhoge kasten is onder andere een computerkast verwerkt. Klik hier om meer van het mooie project te bekijken.

8. Landelijke secretaire

Deze landelijke secretaire is ontworpen door Ana White. Zij woont samen met haar gezin in een klein appartement. Daarom wilde ze compacte computerkast, waar ze niet alleen haar computer kan plaatsen, maar ook andere spullen zoals de printer en documenten. Ana heeft deze mooie kast gemaakt van onbewerkt hardhout. Het wordt op zijn plaats gehouden door houten pennen. Alle planken zijn verstelbaar en de laden zijn volledig uitschuifbaar. De grote klep wordt omhoog geholpen door 2 uittrekbare planken aan elke kant. Vind je deze computerkast helemaal te gek? Klik hier voor meer info!

Landelijke secretaire

9. Landelijke computerkast

Deze landelijke computerkast heeft alles wat je van een computerkast verwacht. Een groot uitschuifbaar bureaublad, een grote vak voor de monitor, handige ladekasten, en meerdere open planken. Je kunt de kast volledig afsluiten met twee grote deuren. Daarnaast ziet de witte landelijke computerkast er ook gewoon super mooi uit! Interesse? Hij is hier verkrijgbaar!

Landelijke computerkast

10. Steigerhouten computerkast

Met steigerhout kan je super stoere meubels maken. Denk aan steigerhouten eettafels, salontafels, tuinbanken, noem maar op. En met steigerhout kan je natuurlijk ook computerkasten maken. Hieronder zie je de steigerhouten computerkast Waldfeart, die volledig afgesloten kan worden en bevat meerdere opbergvakken. Vind je deze computerkast ook zo stoer? Hij is hier verkrijgbaar in verschillende formaten.

Steigerhouten computerkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply