THESTYLEBOX

Binnenkijker Scandinavisch interieur

Binnenkijken bij: fotograaf Wendy van Bree


woonkamer binnenkijker

Yay, we hebben iets nieuws op Thestylebox! Af en toe zullen we binnenkijken in interieurs van bloggers of ondernemers en hen een aantal vragen stellen over hun interieur. Vandaag kijken we binnen in het lichte huis van fotograaf Wendy van Bree, woonachtig in de binnenstad van Gouda.

Binnenkijken bij Wendy van Bree

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?
Mijn woonstijl is een mix van meerdere stijlen. Toen ik hier vorig jaar ben komen wonen, heb ik het echt Scandinavisch ingericht. Witte vloer, witte muren en alleen licht hout als ‘kleur’. Heerlijk licht en rustig was dat zeker! De slaapkamer heeft dat nog steeds met veel wit, houten (originele) balken en een bed van lichte pallets met (uiteraard) wit beddengoed. Beneden is er inmiddels wel wat meer kleur bijgekomen. Als ik daarvan de stijl zou moeten omschrijven zou dat toch vintage zijn. Het showstuk in mijn huis is de cognackleurige Chesterfield bank, een heerlijke plek om te zitten en oh, wat staat hij gaaf in de witte woonkamer. Soms ligt mijn vintage, Perzische tapijt bij de bank, maar soms ook niet. Het is maar net of ik er zin in heb. Deze geeft de woonkamer gelijk een heel ander gezicht. Cognac komt ook op meer plekken terug in de woonkamer, zo heb ik een cognac leren poef staan (blijft één van mijn favo items in huis) en heeft mijn vintage racefiets een cognac leren stuur. De fiets is mijn grote trots, ik vind het een grote stempel geven op mijn stijl in huis!

bank woonkamerbinnenkijken woonkamerbinnenkijken wendy van bree

Wat is je favoriete plek in huis?
Eigenlijk heb ik twee favoriete plekken in huis. Voordat ik hier kwam wonen, had ik al een hele tijd de droom om in een oud huis te mogen wonen met de originele balken in het zicht én een raam waarin je kon zitten met een kop koffie. En toen ik dit huis tegenkwam op Funda, had het alles wat op mijn droomlijstje stond. Het raam is daarom dus ook echt één van mijn favoriete plekken in huis. As we speak zit ik er nu ook te typen. Ik kijk uit op de Markt van Gouda, dus dat uitzicht is echt een cadeautje! Er is altijd iets te zien en het oude Stadhuis waar ik op uit kijk is fantastisch mooi. Maar de bank, ja, dat blijft toch ook wel een favoriet plekje hoor. Samen met hondlief al kroelend even bijkomen van een drukke werkdag, heerlijk! En als we het dan toch over favoriete plekken hebben, mijn slaapkamer onder de kapconstructie van het huis, daar ben ik ook graag. Het is zó heerlijk licht en rustig daar, dat vind ik heel belangrijk voor een slaapkamer. Er staan geen items die er ‘niet horen’, alleen het grote palletbed, een gave zitschommel van een pallet en wat styling items.

binnenkijken slaapkamerslaapkamer binnenkijker

Wat zijn je favoriete woonwinkels?
Favoriete woonwinkels heb ik niet echt, hoewel ik Loods5 wel erg leuk vind. Ik shop veel liever bij gave brocante winkeltjes, kringloopwinkels of markten. Lekker struinen totdat je soms een pareltje vind. Zo heb ik mijn chesterfield ook gevonden. Dat was toch wel de koop van de eeuw, haha.

Wat is jouw ultieme stylingtip?
Mijn ultieme stylingtip is: maak je huis persoonlijk! Een woning kan er nog zo perfect gestyled uitzien, maar als er geen persoonlijke touch aan zit, vind ik het zelf niks. Een showroom is toch niet leuk om in te wonen. Mix en match met oud en nieuw bijvoorbeeld. Of met verschillende materialen. Maar in ieder geval, laat het toch een soort reflectie zijn van jezelf.

binnenkijken werkplekdetails woonkamer

Fotografie door Wendy van Bree

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    francien
    5 mei 2016 at 20:38

    wat een super huis, met weinig items toch een leuke gezellige sfeer !

  • Leave a Reply