THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

9x Budget tuin ideeën voor het inrichten van een moderne tuin


Het is weer tijd om weer leuke tuin ideeën op te doen! We zitten namelijk alweer op een kwart van het jaar, wat betekent dat het voorjaar voor de deur staat. En als het weer beter wordt, dan willen we natuurlijk zoveel mogelijk van onze tuin genieten. Daar hebben we immers een half jaar voor moeten wachten. Daarom is het een goed idee om nu alvast te beginnen met het opknappen of verbouwen van je tuin, zodat je tuin zomerproof is als het eenmaal boven de 20 graden is en het zonnetje schijnt.

udget tuin ideeën voor het inrichten van een moderne tuin

Goedkope tuin ideeën

Vandaag willen we de tuin verbouwing laten zien van Cate St Hill. Cate is een interieur blogger, stylist en ontwerper uit Londen. Op haar blog Catesthill.com deelt ze hele leuke inspiratie ideeën voor huis en tuin. Ze werd zelfs door Ideal Home Magazine uitgeroepen tot één van de beste interieurbloggers van Londen. Daarnaast is ze ook te zien in onder andere de Cosmopolitan, Marie Claire, Elle Decoration en Apartment Therapy. Wij zijn in ieder geval een grote fan. Vorig jaar schreef ze over haar inspirerende tuin verbouwing, waarin ze aan haar lezers liet zien hoe ze van een onverzorgde lelijke tuin een super mooie moderne tuin maakte. Hét bewijs dat je niet een heel groot budget hoeft te hebben om een fijne tuin te creëren. Bekijk de onderstaande budget tuin ideeën, die Cate voor haar nieuwe moderne tuin heeft gebruikt en raak geïnspireerd!

Cate heeft voor de verbouwing van haar tuin samengewerkt met Wyevale Garden Centres, een soort tuincentrum uit Engeland. Om het voor jullie haalbaar te maken, hebben wij de bijbehorende producten geselecteerd van Gamma.

Onderhoudsvriendelijke moderne tuin

Het doel was om een schone, eigentijdse stedelijke oase te creëren, waar ze zich kunnen ontspannen en genieten. Het moest een plek worden waar je een goed boek kunt lezen, van de zon kunt genieten, en waar je tot laat in de zomeravonden met vrienden kunt chillen. Dankzij een paar eenvoudige veranderingen voelt de ruimte zoveel groter en helderder aan. Het voelt alsof ze een paar extra meters ruimte hebben gekregen, terwijl het maar een paar slimme ruimtelijke trucs zijn geweest in combinatie met een een flinke opruimactie. Eenvoud was het belangrijkst voor Cate. Ze wilde een onderhoudsvriendelijke moderne tuin zonder al gedoe. Daarnaast speelden de kosten ook een belangrijke rol. Ze wilde niet al teveel geld aan de tuin verbouwing besteden.

Onderhoudsvriendelijke moderne tuin

1. Grind

De oude tuin was voor een heel groot gedeelte begroeid met bomen, planten en vooral heel veel onkruid. Toen dit allemaal was verwijderd, leek het net alsof de tuin twee keer zo groot is geworden. De oude tuintegels werden verwijderd. In plaats daarvan is de hele tuin aangelegd met witte grind. Naast dat het grind de tuin een mooie en schone uitstraling geeft, biedt het ook nog een aantal andere belangrijke voordelen:
– Grind is goedkoop, vooral in vergelijking met tuintegels;
– Grind kan je heel eenvoudig zelf aanleggen;
– Grind is onderhoudsvriendelijk;
– Grind heeft een drainerende werking;
– Grind is milieuvriendelijk;
– Grind is herbruikbaar.

Budget tuin ideeën grind

2. Zwarte schuttingen

De zijkanten van de tuin zijn voorzien van hoge bakstenen muren. Deze muren zijn gewoon bewaard gebleven. Wat wel nieuw is, zijn de zwarte schuttingen aan het einde van de tuin. Zwarte schuttingen zien er mooi en stoer uit, en ze geven de tuin een moderne uitstraling. Het zwart vormt bovendien een heel mooi contrast met het witte grind. Je kunt ervoor kiezen om onbewerkte houten schuttingen te kopen, die je vervolgens met zwarte verf schildert. Daarnaast zijn er ook kant en klare zwarte schuttingen verkrijgbaar.

Budget tuin ideeën zwarte schuttingen

3. Tuinstoelen

Het verschil was al heel groot, na het aanleggen van het grind en het plaatsen van de zwarte schuttingen. Daarna was het zaak om de moderne tuin gezellig en comfortabel te maken. Dat was een kwestie van het selecteren van de juiste tuinmeubelen en decoratie accessoires. Één ding was absoluut niet mag ontbreken zijn zitplekken in de tuin. Cate heeft een zithoek ingericht in het meest zonnige stukje van de tuin. Daar heeft ze een hele leuke tuinset geplaatst, bestaande uit twee kunststof tuinstoelen in Acapulco stijl en een bijpassend tafeltje. Met leuke kussens en een deken is de zithoek nog net iets knusser geworden. Gamma heeft niet exact dezelfde stoel, maar ze hebben wel andere mooie kunststof tuinstoelen die op z’n minst net zo mooi zijn.

Budget tuin ideeën tuinstoelen

Tuin stoelen ideeën

4. Tuintafel

Cate vindt het ook heerlijk als je in de tuin kunt eten. Daarom heeft ze in de andere hoek van de tuin een eenvoudige kleine tuintafel geplaatst. Een plekje waar je in de ochtend een kopje koffie kunt drinken, in de middag kunt lunchen, en zelfs in de avond uitgebreid kunt dineren. Het handige van deze tafel, is dat je het heel eenvoudig kunt opklappen en opbergen.

Budget tuin ideeën tuintafel

5. Plantenpotten

Een tuin is niet compleet zonder planten. Dit hoeft natuurlijk niet heel uitgebreid te zijn, zoals het geval was in de oude situatie. Er zijn genoeg praktische en leuke ideeën om planten een plekje te geven in de tuin. Het meest eenvoudig is natuurlijk met plantenpotten. Het grote voordeel van plantenpotten in in de tuin, is dat ze mobiel zijn. Je kunt ze dus heel makkelijk vervoeren en verplaatsen. Daarnaast zien plantenpotten er ook gewoon heel leuk uit. Cate heeft gekozen voor een mix van verschillende soorten plantenpotten, die ze door heel de tuin heeft verspreid. Een mix van terracotta potten, zwarte potten en staalverzinkte potten, die op de tafeltjes en op verschillende plekken op de grond zijn geplaatst. Al deze plantenpotten zijn gevuld met verschillende leuke plantjes.

Budget tuin ideeën plantenpotten

Budget tuin ideeën plantenpotten

6. Plantenbakken

Naast de verschillende plantenpotten, vind je ook plantenbakken in Cate’s tuin. Ze heeft gekozen voor twee kleine vierkante zwarte plantenpotten naast elkaar, die gevuld zijn met mooie diep paarse, bijna zwarte Heuchera planten. En tegen de stenen muur aan de linkerkant van de tuin, is nog een grote brede plantenbak geplaatst. Deze houten plantenbak is in hetzelfde zwart geschilderd als de houten schuttingen, en zijn gevuld met een mix van verschillende grassoorten en de Chocolade cosmos. De Chocolade cosmos ziet er niet alleen mooi uit, maar het ruikt ook nog eens naar chocola!

Budget tuin ideeën plantenbakken

Budget tuin ideeën plantenbakken

7. Snoerverlichting

Tuinverlichting speelt ook een belangrijke rol in een fijne tuin. De tuin hoeft niet super verlicht te worden, maar sfeerverlichting maakt een tuin zéker aangenamer om er in de avond te kunnen chillen. Cate heeft gekozen voor één van de meest populaire vorm van tuinverlichting van de afgelopen jaren, namelijk snoerverlichting. De snoerverlichting is op een leuke en nonchalante manier langs de stenen muur aan de rechterkant opgehangen. Zelfs als het niet aan staat, ziet het er leuk uit!

Budget tuin ideeën snoerverlichting

8. Lantaarns

Naast de snoerverlichting, zijn er ook leuke lantaarns in de tuin geplaatst als extra verlichting. Deze vind je aan de linkerkant bij de zwart geschilderde plantenbak. Twee stijlvolle witte lantaarns, die je in principe ook heel makkelijk kunt verplaatsen. Naast dat de lantaarns erg gezellig en leuk eruitzien, is het grote voordeel dat je geen elektriciteit nodig hebt. Kaarsjes of waxinelichtjes zijn voldoende. Wat ons betreft zijn lantaarns dus altijd een goed idee voor in de tuin.

budget tuin ideeën lantaarns

9. Vuurkorf

Wat we ook super leuk vinden in deze mooie moderne tuin, is de vuurkorf! De vuurkorf is een beetje in het midden van de tuin geplaatst, dicht bij de zithoek. Een vuurkorf is een vorm van verlichting en warmte in de tuin, maar het brengt natuurlijk vooral heel veel gezelligheid met zich mee.

Budget tuin ideeën vuurkorf

Shop the look

Vind je de moderne tuin van Kate ook helemaal leuk? Creëer dezelfde look in jouw eigen tuin met onderstaande producten!

Budget tuin ideeën shop the look

1. Schutting grenen zwart 180×180 cm / 2. Bijzettafel Bari Groen Staal / 3. Vuurschaal staal 56 cm / 4. Loungestoel Capri Zwart Wicker / 5. Kussen Bouke 60×60 cm / 6. Pot Fiberclay Rond Donkergrijs streep Ø43 H33 cm

Bron: Catesthill.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply