THESTYLEBOX

Binnenkijker Industrieel interieur

Binnenkijken bij: Marieke Rusticus


eethoek binnenkijker

Deze woensdag kijken we binnen in het huis van Marieke Rusticus. Marieke woont in Zwolle, is interieurstylist en heeft een eigen webshop. Wij stelden haar een aantal vragen over haar woonstijl, inspiratie, favoriete winkels en stylingtips.

Binnenkijken bij Marieke Rusticus

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?
Mijn woonstijl is denk ik heel eigen en persoonlijk. Rustige kleuren en een stoere basis met natuurlijke materialen. Als ik het een naam zou moeten geven zou het ‘Industrieel Scandinavisch zijn, denk ik. Mijn stijl is vrij stoer, maar heeft een warme en gezellig uitstraling.

Waar haal je je inspiratie vandaan als je een huis inricht?
Ik haal de inspiratie bij de mensen zelf. Het is ons uitgangspunt om echt het thuis van die mensen te creëren. Een huis moet een thuis zijn. Wie woont er? Vanuit daar werken we. De rest komt dan eigenlijk wel vanzelf en inspiratie zien we overal. Op Social Media, Pinterest, Instagram en YouTube. Ik kan uren naar binnenkijkers op YouTube kijken en me vergapen aan mooie huizen. Maar de natuur en materialen geven mij ook inspiratie.

binnenkijken marieke rusticusbinnenkijker marieke rusticus

Wat zijn je favoriete woonwinkels?
Wat echt een te gekke winkel hier in het Noorden is, is No Milk Today met brocante en industriële spullen. Die twee stijlen clashen zo fantastisch met elkaar. Verder heb je hier in Zwolle: Loft, Pistache en Moonloft. Gave online woonwinkels vind ik Stoer Metaal en niet te vergeten; onze eigen webshop. Ik denk dat wij met onze webshop een online beleving zijn. Conceptstores zijn tegenwoordig populair en dit proberen wij online te creëren. We zijn er nog niet, maar we zijn onderweg!

Wat is jouw ultieme stylingtip?
Denk out of the box: gebruik spullen eens op een ander manier. Gebruik oude werkbanken als een verlengde van je keukenblad, koffers als opbergers en een mooi vloerkleed als wandkleed. Maak je huis persoonlijk. Omring je met jouw spullen en centreer deze , zodat je rust creëert. Vertrouw op je gevoel. Weet je het echt niet? Investeer dan in een goede stylist!

binnenkijken marieke

Fotografie door Marieke Rusticus 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply