THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

3 Tips voor een optimale nachtrust


lekker slapen tips

Een nacht niet geslapen, is een dag niet geleefd. Ok. Wellicht wat overdreven. Toch is goed en lekker slapen een must om de dag met energie aan te gaan. Vandaag 3 tips om optimaal te slapen in jouw (goed gestylde) slaapkamer.

1. Zorg dat het goed donker is

Een goede slaapkamer heeft nog betere (rol-)gordijnen. Zodat het lekker donker op jouw slaapkamer is en je makkelijker in slaap valt en niet te vroeg weer wakker wordt. Als het te licht is op een slaapkamer, maakt je lichaam waakhormonen aan in plaats van slaaphormonen. Goede gordijnen it is! Zoek je nog inspiratie voor mooie gordijnen in de slaapkamer? Lees deze blog eens.

2. Een goed bed

Een goede nachtrust valt en staat met een goed matras. En we hebben leuk nieuws: HEMA verkoopt tegenwoordig online matrassen voor iédereen. Dit betekent dat er slechts één matras te koop is die geschikt is voor iedere slaper. Ideaal. Scheelt heel wat van die ongemakkelijk proefligsessies bij een beddenzaak.

Het HEMA matras is voor iedere slaper gemaakt. Of je nu een rug-, buik- of zijslaper bent. Wat je ook weegt en hoe groot je ook bent. Dat het matras voor iedereen geschikt is, komt doordat het zich aanpast aan ieder lichaam. Dit zou ervoor zorgen dat je lichaam sneller ontspant en je rustiger slaapt. Ook zorgt het matras ervoor dat je geen last krijgt van drukpunten en je lichaam krijgt ook de juiste ondersteuning.

hema slapen matras  opbouw matrasHet aanpassingsvermogen van het HEMA matras komt door de verschillende lagen waaruit het matras bestaat. De eerste laag is een soepele, vochtregulerende hoes. Deze heeft een ventilerende werking en is wasbaar. Hierdoor houd je hem gemakkelijk schoon en fris. De toplaag is gemaakt van een materiaalsoort die ervoor zorgt dat het matras ademt en droog blijft. De laag daaronder is gemaakt van comfortschuim en zorgt voor een drukverlagende en lichaamsvolgende werking. De vierde laag is gemaakt van ondersteunend koudschuim. Tot slot zorgt de ventilerende hoes met antislip ervoor dat je matras goed blijft liggen.

Nog een voordeel: bestellen doe je makkelijk online op de HEMA site. Je krijgt 100 dagen om het matras thuis te proberen en als ‘ie niet bevalt, komt HEMA het matras gewoon weer ophalen.

3. Telefoon uit!

Als laatste tip: zet je telefoon uit. Of leg je telefoon in een andere kamer. Net voordat je gaat slapen nog even je facebook checken blijkt – uit divers onderzoek – slecht te zijn voor je nachtrust. Dit komt mede doordat het licht van een smartphone waakhormonen aanmaakt in plaats van slaaphormonen. Nog een voordeel van een telefoonloze slaapkamer? Je hebt een goed excuus om geld uit te geven aan een trendy wekker.

Hoe zorg jij ervoor dat je lekker slaapt? Laat het ons weten!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA. 

Bronnen: frenchbydesignblog.com | HEMA

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply