THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën Kantoor inspiratie

10x Een opgeruimd kantoor


Opruimen hoeft echt niet moeilijk te zijn, het kan zelfs leuk zijn! Sinds een jaar woon ik samen met mijn vriend in een klushuis. We wonen er, maar tegelijkertijd verbouwen we kamer voor kamer tot het helemaal ingericht is naar onze stijl. Nu is ons kantoor aan huis bijna klaar, oftewel we kunnen bijna gaan beginnen met inrichten. Vandaar dat ik in de loop van de tijd wat inspiratie heb verzameld qua inrichting. Het lijkt me dan ook ontzettend leuk om jullie te laten zien hoe je op een leuke manier een opgeruimd kantoor kunt creëren.

#1 MUUR ORGANIZER

10x-een-opgeruimd-kantoor-muur-organizer

Alle pennen, linialen en ander schrijfwaar mag echt wel gezien worden en hoeft niet in een lade te verdwijnen. Wat dacht je van een mooie muur organizer? En zo houd je ook je werkblad lekker glad en houd je ruimte over. Kortom een stuk meer overzicht!

#2 PEGBOARD LETTER

10x-een-opgeruimd-kantoor-letteraandemuur

In plaats van een groot vlak van de wand in je kantoor te voorzien van een Pegboard, kan je er ook voor kiezen om een letter uit te zagen. Net even anders en net even een wat speelser effect. Met keukenhaakjes kan je bijvoorbeeld rolletjes tape, scharen en andere accessoires ophangen. Doordat je de haken los in het bord hangt, kan je de inrichting telkens aanpassen aan de spulletjes die je ophangt.

#3 DIY PENNEN IN BLIK

https://www.thestylebox.nl/wp-content/uploads/10x-een-opgeruimd-kantoor-penneninblik.jpg

Toch liever je schrijfwaren wat meer bij de hand houden? Dat kan ook! Bewaar bijvoorbeeld eens je lege soepblikken en spuit deze in een leuke kleur of versier ze met Washi tape. Een mooi lint om de blikken, om ze te bundelen en jouw DIY pennenbakjes zijn helemaal af!

#4 WEEKPLANNER

10x-een-opgeruimd-kantoor-weekplanner

Houd je graag het overzicht welke werkzaamheden je moet verrichten per dag? Wat dacht je van deze weekplanner? Schrijf op iedere knijper een dag van de week en zo kan je heel gemakkelijk jouw memobriefjes met werkzaamheden vastknijpen.

#5 KURK

10x-een-opgeruimd-kantoor-kurk

Inspiratie bij een werkplek vind ik altijd erg belangrijk, dat kan door middel van boeken, tijdschriften of afbeeldingen die je tegen komt op internet. Deze kan je natuurlijk opslaan in een map, maar print ze eens uit en prik ze in de wand. Niet zo maar een wand, maar een kurken wand. Op die manier heb je lekker veel ruimte en kan je een levensgroot moodboard maken. En niet te vergeten, je hebt je eigen inspiratie bij de hand.

#6 BOEKENSTEUN

10x-een-opgeruimd-kantoor-boekensteun

Iedereen gebruikt wel boeken in zijn/haar kantoorruimte. Vaak verdienen boekensteunen nou niet echt de schoonheidsprijs. Pimp je pennenbakje om tot boekensteun. Verzwaar deze door in een vakje wat potgrond te doen met een klein plantje, op deze manier zorg je gelijk voor wat groen bij je werkplek. De overige vakjes kan je mooi gebruiken voor je pennen. Er is nog een optie om de voorkant van je pennenbakje te beplakken met kurk of vilt, zodat je daar de briefjes op kan prikken met notities die je echt niet mag vergeten!

#7 MASON JAR

https://www.thestylebox.nl/wp-content/uploads/10x-een-opgeruimd-kantoor-masonjar.jpg

De Mason Jar, we kennen ‘m allemaal wel. Ook kennen we denk ik ook allemaal het probleem van de te kleine frutsels in je lade die altijd kwijt raken. Denk hierbij aan gummen, paperclips, nietjes en nog meer van dat kleine spul… De Mason Jar of een andere glazen pot kan een oplossing bieden. Knip een strook inpakpapier voorzien van een leuk printje en plak deze om de Mason Jar. Zo ben jij van alle kleine accessoires af en oogt het netjes en opgeruimd. Als je de pot voorziet van een label, raak je deze inhoud ook nooit meer kwijt.

#8 DRAADMANDEN

10x-een-opgeruimd-kantoor-draadmanden

Onze inkomende post slingert eigenlijk altijd rond op onze eetkamertafel. Niet echt de ideale situatie, ik beken daar mag wat meer structuur in komen. Deze draadmanden vind ik echt zo ontzettend ideaal! Tegenwoordig overal te verkrijgen en door middel van een krijtbordje heel gemakkelijk te sorteren.

#9 PAKPAPIER

10x-een-opgeruimd-kantoor-inpakpapier

Mijn rollen inpakpapier staan nu in een mand, maar die mand puilt uit, de rollen vallen om en het afknippen van het inpakpapier gaat ook niet altijd even gemakkelijk. De oplossing hierboven oogt een stuk makkelijker. Inpakpapier ziet er feestelijk uit, heeft een leuk printje, kortom waarom stop ik dit weg in een mand en laat ik het niet zien?!

#10 AANTEKENINGEN AAN DE MUUR

10x-een-opgeruimd-kantoor-aantekeningenaandemuur

Vaak heb ik naast mijn laptop een aantekeningenboekje liggen voor schetsen, teksten die ik wil onthouden en soms dient er een bladzijde als boodschappenlijstje. Het is heel fijn dat ik het boekje mee kan nemen, maar ik raak ook vaak dingen kwijt, dus ook wel eens mijn aantekeningen. Het lijkt mij om die reden dan ook ontzettend handig om mijn belangrijkste aantekeningen levensgroot op de wand te kunnen schrijven, lekker overzichtelijk.

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie gegeven om zelf aan de slag te gaan, succes!

Liefs, Lotte


Bronnen: vtwonen.nl | brit.co | paperblog.com | folk-media.com | domain.com | craftionary.net | itallstartedwithpaint.com | ahousefullofsunshine.com | instagram.com/homestijl | http://themerrythought.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Tamara
    13 november 2016 at 21:04

    Wat leuk om mijn foto bij #9 tegen te komen 🙂 Ik vind zelf vooral #1 en #5 heel erg gaaf ♡
    Succes met het inrichten van jullie home office.

  • Leave a Reply