THESTYLEBOX

Hotspots

10x foodhotspots Kopenhagen


42 raw

Vorige week schreef ik een uitgebreid reisverslag over mijn citytrip naar Kopenhagen. In deze blog schrijf ik over de 10 leukste en lekkerste hotspots in Kopenhagen, want je kunt heerlijk eten in deze stad!

Foodhotspots in het centrum

1. 42raw
Bij 42raw hoef je je geen zorgen te maken of je iets slechts eet, want alles in dit restaurant is raw. Je kunt hier terecht voor een lekker en gezond ontbijt, lunch of tussendoortje. 42raw is ’s avonds tot 20:00 uur open, dus ook ’s avonds kun je hier een hapje eten.

2. Atelier September
Alleen al vanwege het prachtige Scandinavische interieur is Atelier September een aanrader om te bezoeken. Ook hier kun je gezond ontbijten of lunchen. Bezoek na je ontbijt of lunch gerust even de boetiek die in het restaurant is gevestigd. Hier kun je allerlei mooie spullen voor in je interieur kopen.

3. Norden
Onder Hay House zit het café Norden. Hier kun je de lekkerste taart van Kopenhagen eten!

lunch 42rawatelier septemberontbijt atelier

4. Gorms
Vlakbij de grote winkelstraat Stroget vind je een schattig pizzatentje: Gorms. In dit gezellige restaurant kun je lekkere pizza’s eten en goede wijn drinken.

5. Kompa ‘9
Kompa ‘9 zit in de Kompagniestraede. Dit is een leuke straat, vlakbij Stroget, waar je leuke winkeltjes vindt. Bij Kompa ‘9 drink je lekkere koffie en de brownie is hier heerlijk.

gorms pizzapizza gormskompa9 kopenhagen

Meatpacking District

Het Meatpacking District is een populaire uitgaansgelegenheid in de wijk Vesterbro. Hier zitten allerlei hippe tentjes waar je lekker kunt eten. Onze favorieten waren Bob, Mother en voor de mannen: Warpigs.

6. Bob
Bob is een gezellig en lekker restaurant aan het begin van het Meatpacking. Voor een gemiddeld restaurant in Kopenhagen is Bob goed te betalen.

7. Mother
Mother is een populair restaurant in Kopenhagen, waar je heel lekker kunt eten. Bij ons stond er iedere avond een rij en moest je minimaal 40 minuten wachten. Maar ik kan je garanderen, het is het wachten waard! Als je zorgt dat je er vroeg bent, heb je kans een plekje.

8. Warpigs 
Warpigs is hét restaurant voor mannen. Je kunt hier veel vlees eten en bier drinken. Wat wij grappig vonden, is dat zo’n 90% van de bezoekers een man is. Wij besloten daarom maar ergens anders te eten..

bob hotspotmother kopenhagenmother copenhagen

9. Wulff og Konstali
Bij Wulff og Konstali kun je heerlijk brunchen. Je vindt deze hotspot in de straat Lergravsvej. Je kunt hier kiezen uit 5 of 7 gerechtjes van de kaart. Tip: huur een fiets als je hierheen wilt. Dit restaurant ligt een stukje van het centrum, het is ongeveer 20 minuten fietsen.

10. Wulff og Konstali foodshop
Liever wat dichterbij ontbijten? Ga dan naar de Wulff og Konstali foodshop. Ze verkopen hier allerlei lekkere broodjes, yoghurt en je kunt hier lekkere koffie drinken. Deze vestiging is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het centrum.

food shopontbijt foodshopkoffie foodshop

Bron: eigen fotografie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply