THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Kantoor inspiratie Kinderkamer inspiratie Landelijk interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Woonaccessoires

Hoe richt je een zolder in? 3x zolder inspiratie


zolder kantoor
De zolder is volgens mij de meest fijne plaats van een huis, maar tegelijkertijd ook de meest vergeten plek. Daarom een hele blog toegewijd aan de zolder: wat kun je met deze ruimte? Ga je voor een kantoor, badkamer of slaapkamer?

1. Kantoor op zolder

De zolder is de ideale plek om kantoor te houden. Een perfect voorbeeld hiervan zie je op bovenstaande foto. In een wit gehulde ruimte zie je een enorme boekenkast op maat, met daarop een houten bureau. Een ideale plek om een werkweek door te brengen!

inspiratie zolder

zolder slaapkamer

2. Gezellig slapen

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel slapen op zolder. Eerder schreef ik al eens een blog over de zolder als slaapkamer. Maar voor deze blog vond ik nog een aantal mooie toppers.

opbergen slaapkamer zolder

luxe badkamer zolder

3. Knus douchen

Dit is toch wel echt een droom. Zowel slapen als badderen op zolder. Een hele verdieping om tot rust en regelmaat te komen. Hierboven zie je een foto van een badkamer op zolder, waarbij de douche om de houten balken heen zijn gebouwd. Doordat de rest van de badkamer wit is, springen de balken er echt uit. Goede keuze!

badkamer zolder

kleding opbergen zolder

4. Opbergen

Ten slotte kan opbergen op zolder best lastig zijn. Er zijn vaak vreemde hoekjes en schuine muren. Maatwerk is dan een uitkomst. Natuurlijk kun je zelf aan de slag met een DIY. Hierboven zie je een kledingrek gemaakt van een koperen buis en leer. Niet alleen uber praktisch, ook nog eens prachtig om te zien.

Als je echt goed wilt opbergen op zolder kom je er bijna niet onderuit: kasten op maat. Ben je zelf handig, dan kun je dit zelf doen, maar handiger is om dit uit te besteden aan een handige timmerman. Probeer de kasten zo tijdloos mogelijk te laten maken, zodat je er jaren van kunt genieten (en de eventuele nieuwe bewoners ook).

kasten zolder

Hoe ziet jou zolder eruit? Is het een kantoor, slaapkamer of badkamer?

Bronnen: decoratingyoursmallspace.com | pineconecamp.blogspot.com | gravityhome.tumblr.com | behance.net | michaelisboyd.com | rilane.com | showroom.bloggersdelight.dk | houseofpictures.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply