THESTYLEBOX

Interieur ideeën Landelijk interieur Modern interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Woontrend 2018: haal de natuur in huis


woontrend groen huis

De natuur in huis brengen hoort bij dé woontrend van dit najaar en in 2018 blijft dat gelukkig voortbestaan. Natuurlijk kennen we allemaal deze trend al een tijdje, maar in het nieuwe jaar mogen we – volgens de trendwatchers – extremer worden. Naast mooie planten en meubels van hout en rotan gaan we aan de slag met accessoires, behang en stoffen in verschillende texturen en prints. In deze blog laat ik je in 5 stappen zien hoe je deze trend bij jou in huis haalt.

Stap 1: Creëer een natuurlijke basis

Een goede basis is het halve werk en bij deze trend horen een rustige vloer en eenvoudige muren. Ga voor een betonnen (/look) vloer of een houten vloer. Op de muren zet je een kleurenpalet neer van wit, groen en taupe. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een kleurenpalet.

Nog even over die kleuren. Zwart verliest populariteit in 2018 (NO!) en daarvoor in de plaats komen verschillende bruintinten. Gelukkig, voor mijn Scandinavische-hart, blijft wit nog steeds de belangrijkste basiskleur van kleurenschema’s. Ook binnen de ‘green house’ woontrend.

green house kleurenpallet

Stap 2: Aan de slag met botanisch behang

Zit het inmiddels goed met de rustige basis, dan mag je los met allerlei heftige behangetjes. Van zwart-wit palmbomen tot groene bladeren: leef je uit. Een hele muur wat te heftig voor je? Behang dan een houten paneel. Ideaal, die kun je ook gemakkelijker weer opnieuw behangen. Hier vind je een werkbeschrijving. 

green house botanisch
 botanisch behang woontrend

Stap 3: Gebruik natuurlijke materialen

Deze stap is niet zo ingewikkeld om uit te voeren, want de winkels liggen inmiddels vol met meubelen van hout, rotan en riet. Van Eijerkamp tot Kwantum en dus voor ieder budget. In deze winkels vind je bijvoorbeeld rotan lampen, maar ik ben fan van de  lampen van HK Living die hieronder staan te shinen.

rotan lamp

Stap 4: Voeg planten toe

Wat is deze woontrend zonder groene planten? Wat is een huis überhaupt zonder groen zuurstof? Precies. Voeg verschillende planten toe aan jouw interieur. Groepeer de planten wel zoveel mogelijk, dat zorgt voor rust. Ook zie je – anders dan in de Urban Jungle trend van een jaar geleden – minder terracotta potten. Planten moeten voortaan in glazen vazen of in rieten manden.

bananen plant

Stap 5: Maak af met warme accessoires

Ten slotte maak je jouw huis helemaal af met warme accessoires, zoals gebreid wol of vilt. Van zacht vloerkleedje op de grond tot geweven kunstwerk aan de muur.

natuurlijke materialen woontrend

Wat vind jij van deze woontrend? Haal jij de natuur al in huis?

Bronnen: ensuus.nl | hgtv.com | hkliving | rebelwalls | hkliving | apartmenttherapy.com | homedeco.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply