THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Wijn bewaren in huis doe je zo!


Houd je van een wijntje? Dan heb je vast zo nu en dan een aantal flessen wijn in huis. Omdat deze flessen wijn binnen een bepaalde periode opgedronken worden, hoef je niet perse na te denken over hoe je de wijn bewaard. Als je een echte wijnliefhebber bent, en je ook flessen wijn hebt, die je bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden wilt bewaren, dan is het een goed idee om hierover na te denken. De flessen wijn wil je namelijk zo lang mogelijk goed houden. Vandaag willen we laten zien hoe je jouw wijn in huis kunt bewaren. Van een eenvoudige wijnrek tot een uitgebreide wijnkamer!

Wijn bewaren in huis

Wijnrek

De meest eenvoudige optie voor het opbergen van flessen wijn, is met een wijnrek. Wijnrekken zijn gewoon in bepaalde winkels te koop. Je hebt bijvoorbeeld kleine eenvoudige wijnrekken die je op de vloer kunt plaatsen, maar je hebt ook wijnrekken die je aan de muur kunt monteren.

Wijnrek

Wijnrek

Wijnrek

Wijnkast

Voldoet een wijnrek niet meer, bijvoorbeeld omdat je tóch vaak boven de twintig flessen wijn wilt bewaren in huis, dan zou je een wijnkast kunnen nemen. Dit kan een open kast zijn, maar ook een gesloten kast met deuren. Er zijn losse kasten verkrijgbaar, maar je kunt ook bijvoorbeeld een wijnkast inrichten, als onderdeel van je keuken. Er zijn zelfs speciale gekoelde wijnkasten verkrijgbaar.

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkast

Wijnkelder

Als je een échte liefhebber bent van wijn, dan is een wijnkelder natuurlijk dé oplossing. In een wijnkelder kan je namelijk de temperatuur, de verlichting en luchtvochtigheid op een bepaalde manier instellen, zodat de flessen wijn perfect worden bewaard en gerijpt. Dus als je nog een kelder over hebt…

Wijnkelder

Wijnkelder

Wijnkelder

Wijnkamer

Heb je geen wijnkelder? Dan zou je ook een wijnkamer kunnen creëren in huis. Een speciale kamer die bedoeld is om er wijn in te bewaren. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een inloopkast, maar dan voor wijn. De hal, de ruimte onder kast, en de keuken zijn bijvoorbeeld hele populaire plekken om er een wijnkamer in te richten.

Wijnkamer

Wijnkamer

Wijnkamer

Wijnkamer

Wijnkamer

Wijnkamer

Wijnkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply