THESTYLEBOX

Interieur ideeën

4x Gouden tips voor jouw kleine kamer


Tips kleine kamer

Ik woon nu al bijna vier jaar in het knusse Leiden. Waar ik koffietjes drink in de stad, bananenbrood scoor bij de bakker en geniet van de mooi verlichte grachten by night. Helaas eindigt dit alles in september. Ik mag een nieuwe kamer gaan inrichten. Utrecht it is! Maar ik blijf een student met een krap budget, maar met wel duizenden toffe ideeën. Ontdek hier hoe je een klein kamertje, met een laag budget omtovert tot jouw eigen paleisje.

Stapelen!

Wanneer jij op jezelf woont, zul je je wel herkennen in het volgende: super veel spullen, maar niet zoveel ruimte. Je wilt jouw spullen echter wel kwijt in je kamer. Het klinkt simpel maar dit gaat echt helpen: stapelen! En dan bedoel ik niet alleen die toffe stapel met kook-, reis- en ‘how to become a happy, perfect student’-boeken, maar jouw hele kamer. In mijn ouderlijk huis had ik altijd een vide. Ik had hier mijn matras neergelegd, waardoor ik beneden een hoop ruimte over had. Hieronder volgen diverse voorbeelden van hoe ook jij meer ruimte kunt creëren door je bed een verdieping hoger te tillen.

Tips kleine kamer

I LOVE onderstaand beeld! Eenvoudig qua kleur, maar zo knus en stijlvol.

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Show them your beauties

Sinds ik op mijzelf woon, heb ik naast mijn kleine kastjes gekozen voor een kledingrek. Want, waarom al die beauty’s verstoppen, als het je ook een kast kan schelen! Waar ik zelf wel voor probeer te zorgen, is dat de kleren op kleur hangen en er een balans is tussen tops en broeken/rokjes. Je rek is vanaf nu deel van je interieur, dus houd daar rekening mee wanneer je de kleding kiest die er aan gaat hangen. Zoals je op onderstaande beelden kunt zien, zijn er allerlei soorten en maten. Je kunt er eenvoudig zelf een maken, maar je kunt ook de meest leuke exemplaren scoren! Naast kleding kun je er ook een hoed, tasjes, jassen, sjaals of zelfs een leuke lampjes-slinger aan hangen.

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Laat maar slingeren…

En dan hebben we het natuurlijk niet over je kleren of servies wat nodig moet worden afgewassen. Om ruimte te besparen kun je natuurlijk ook in plaats van kastjes een plank ophangen. Of, misschien nog wel leuker, iets zoals op onderstaande beelden!

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Voor de boekenwurm

Ah, nog eentje dan! Weet jij ook nooit zo goed wat je met al die boeken aan moet? Probeer is zoiets als op onderstaand beeld. Handig, maar ook enorm leuk. Ik word zelf al helemaal enthousiast voor mijn nieuwe kamertje in Utrecht!

Tips kleine kamer

Tips kleine kamer

Bronnen: www.archzine.fr | www.myparadissi.com | www.pbteen.com | www.feedly.com | www.decoracionhogar.info | www.stephanwespi.ch | www.umcontainer.com | www.whowhatwear.com | www.freshideen.com | www.akicsihaz.hu | www.blogspot.no | www.urbanoutfitters.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Het kleine hanglampje. Let your pretty little light shine!
    31 maart 2018 at 11:00

    […] Mijn lieve huisgenoot gaat bijna trouwen. En ook zij gaat, net als ik, in het mooie Utrecht wonen. De afgelopen weken kwamen er iedere dag wel pakketjes van diverse […]

  • Leave a Reply