THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

6x Raamdecoratie voor de badkamer


Raamdecoratie voor de badkamer

Raamdecoratie is erg belangrijk in huis, als wering voor de zon, maar vooral ook voor privacy. Dit laatste is vooral erg belangrijk in de badkamer. Maar in de badkamer heb je te maken met warmte en vocht, twee aspecten die problematisch kunnen zijn voor raambekleding. Hoewel er heel veel verschillende soorten raambekleding verkrijgbaar zijn, zijn de opties voor de badkamer iets beperkter. Dit is geen ramp, want er zijn nog steeds genoeg raamdecoraties verkrijgbaar die wel heel erg geschikt zijn voor de badkamer. Deze vormen van raamdecoraties hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Voor welke optie ga jij?

1. Jaloezieën

Jaloezieën zijn één van de meest populaire vormen van raamdecoratie in huis. En ook in de badkamer wordt er massaal gekozen voor Jaloezieën. Let wel op dat er verschillende soorten jaloezieën zijn. Houten jaloezieën zijn erg populair, maar voor de badkamer is het minder geschikt vanwege de warmte en vocht. Wil je tóch voor houten jaloezieën gaan, ga dan op zoek naar vochtbestendige varianten. Naast houten jaloezieën, zijn er ook faux houten jaloezieën. Dit is eigenlijk nep hout, maar wel zo echt dat je ze bijna niet van echt hout kan onderscheiden. Hoef je niet perse hout, dan kan je ook kiezen voor PVC jaloezieën van kunststof of aluminium jaloezieën. De zwarte brede jaloezieën passen perfect bij het grote raam van onderstaande strakke en moderne badkamer.

Jaloezieën badkamer

2. Plisségordijnen

Plisségordijnen kenmerken zich met een aantal voordelen, waardoor de regelmatig in de badkamer worden gebruikt. Zo hebben Plisségordijnen een uitstekende isolerende functie, die ervoor zorgt dat de kou in de winter buiten blijft en de warmte in de zomer buiten blijft. Daarnaast heb je met plisségordijnen een goede controle over hoeveelheid lichtinval én privacy, vooral als je top down bottom up plissé’s hebt. Het komt bovendien erg goed uit in de badkamer, waar je vaak te maken hebt met ruimtetekort. Plisségordijnen hebben namelijk niet heel veel ruimte nodig. Hieronder zie op welke manier de top down bottom up plissé’s gebruikt kan worden in de badkamer.

Plisségordijnen badkamer

3. Rolgordijnen

Ook rolgordijnen tref je regelmatig aan als raamdecoratie in de badkamer. Kies voor vochtbestendige stoffen om ervoor te zorgen dat ze tegen het vocht kunnen in de badkamer. Met rolgordijnen kan je het licht en de privacy goed controleren, vooral als je duo rolgordijnen hebt, waarbij je met een eenvoudige handeling de stoffen over elkaar heen kan schuiven. Het bedieningsgemak is ook een groot voordeel van rolgordijnen. Rolgordijnen zijn bovendien een stuk goedkoper dan jaloezieën en Plisségordijnen. In onderstaande landelijke badkamer is er gekozen voor minimalistische witte rolgordijnen als raamdecoratie. Heel nice!

rolgordijnen badkamer

4. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn heel erg vergelijkbaar met rolgordijnen. Net als rolgordijnen zijn vouwgordijnen ook van stof, en bieden ze dezelfde voordelen van regulatie van licht en privacy. Het grote verschil zit in de bediening. Vouwgordijnen vouwen en ontvouwen zich als je ze omhoog trekt of naar beneden haalt, terwijl rolgordijnen omhoog en omlaag worden gerold. Het is vooral een kwestie van smaak. Vouwgordijnen worden over het algemeen als meer luxe gezien, in vergelijking met rolgordijnen. Onderstaande badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, waar de donkere vouwgordijnen een mooi contrast vormen met de strakke witte muren.

Vouwgordijnen badkamer

5. Shutters

Shutters worden gezien als dé meest luxe vorm van raamdecoratie. Naast dat het super mooi en luxe eruit ziet, bieden shutters ook een aantal hele praktische voordelen. Zo kan je de lichtinval heel goed regelen, bieden ze de nodige privacy, hebben een isolerende werking en erg onderhoudsvriendelijk. En wat shutters heel bijzonder maakt, is dat ze de waarde voor je woning verhogen. Het is dus ook een stukje investering. Tegenwoordig zijn er naast de traditionele houten shutters ook PVC shutters van kunststof verkrijgbaar. In deze badkamer is alleen het onderste gedeelte bekleed met shutters. Maar kijk eens hoe prachtig het is!

shutters badkamer

6. Lamellen

Lamellen zijn verticale stroken, meestal van kunststof, die voor het raam hangen. Door te draaien aan een bedieningsstok, kunnende lamellen twee kanten opgedraaid worden. De lamellen kunnen volledig naar één kant geschoven worden, want handig is als je bijvoorbeeld het raam wilt openen, maar is dus niet altijd noodzakelijk. Naast verschillende kleuren en dessins, zijn lamellen ook verkrijgbaar in verschillende breedtes: : 52mm, 70mm, 89mm, en 127mm. Lamellen wordt niet meer zo vaak gekozen, omdat ze als ouderwets worden gezien. Maar lamellen kunnen nog steeds super mooi zijn. Onderstaande badkamer is daar een heel mooi voorbeelden van!

Lamellen badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Mooie vtwonen badkamer - THESTYLEBOX
  16 november 2020 at 07:00

  […] Leestip: 6x Raamdecoratie voor de badkamer […]

 • Reply
  De beste zonwering voor de zomer - THESTYLEBOX
  31 maart 2021 at 07:02

  […] ook: 6x Raamdecoratie voor de badkamer Linnen gordijnen Een musthave in een modern interieur: houten jaloezieën op […]

 • Leave a Reply