THESTYLEBOX

Binnenkijker

Een pastel interieur in Barcelona


pastel-interieur-barcelona-1

Dit kleine appartement in Barcelona is slechts 44 m2 groot maar ontzettend gezellig en functioneel ingericht. Dit komt mede doordat een van de bewoners, Alex, voor de IKEA werkt en dus heel veel weet over het slim indelen van ruimtes. Toch is deze woning niet helemaal een IKEA catalogus geworden maar een sfeervol en kleurrijk geheel. Dankzij de kleuren in dit pastel interieur komt alles heel vriendelijk en zacht over, terwijl er helemaal niet zoveel daglicht naar binnen valt dat hiervoor kan zorgen. Een lichte basis was dus de juiste oplossing in dit kleine appartement!

Pastel tinten in het interieur

pastel-interieur-barcelona-3

pastel-interieur-barcelona-2

Toch oogt dit interieur ook Scandinavisch terwijl het midden in Barcelona ligt. Dit komt doordat Alida Noors is en oog heeft voor Scandinavische interieurs en design. Daarnaast zien we ook veel accessoires van over de hele wereld. Toch blijven alle accessoires en details klein van aard omdat het appartement nou eenmaal niet zo groot is.

pastel-interieur-barcelona-7

pastel-interieur-barcelona-4

pastel-interieur-barcelona-6

pastel-interieur-barcelona-5

Sfeer en functie

Een paar leuke DIY dingetjes die ze in het appartement gedaan hebben is bijvoorbeeld het vervangen van sommige deuren van kasten. Hierdoor krijgt een simpele IKEA kast een veel luxere uitstraling. Dankzij hun moodboard ontstond er een lief, zacht maar zeer modern appartement interieur met alle mogelijkheden en faciliteiten die ze nodig hebben.

pastel-interieur-barcelona-10

pastel-interieur-barcelona-9

pastel-interieur-barcelona-8

Efficiëntie in een kleine ruimte

In kleine ruimtes moet je goed nadenken over oplossingen voor berging, werkruimte, zitruimte en een plek om je even terug te trekken. Door voor meubels te kiezen die meerdere functies hebben kom je al een heel eind. Zo vind ik het tafeltje in de keuken erg praktisch waar lades in zitten maar ook in te klappen is tot een smal kastje. Allerlei simpele oplossingen voor in een klein appartement zoals in het pastel interieur in Barcelona.

Bronnen: apartmenttherapy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply