THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Hoe combineer je twee vloerkleden?


Mensen met een eigen huis houden vaak van open plattegronden. Maar als er geen muren zijn die de ruimte indelen, kan het lastig zijn om meubels en decoratie op hun plek te krijgen. Hier komen vloerkleden om de hoek kijken. Een vloerkleed neemt meestal veel ruimte in beslag, en is soms moeilijk te combineren met de kleuren van je muren. Het kan daarom een enorme uitdaging zijn om te matchen met een vloerkleed. Wij hebben een lijst gemaakt met handige tips waarmee je mooie combinaties kunt maken. Denk aan een rond vloerkleed 200 cm me tlagen en verschillende patronen. Het geheim? Een balans vinden tussen texturen, kleuren, patronen en maten.

Kies voor bijpassende vloerkleden

Het eenvoudigste wat je kunt doen is gewoon twee dezelfde vloerkleden gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor twee vloerkleden van natuurlijke vezels, of misschien twee vloerkleden in effen kleuren, passen die vaak goed bij de rest van de kamer. Op deze manier zullen andere items in je kamer pas echt in het oog springen. Je wilt natuurlijk niet dat de kamer er saai uit gaan zien, en daarom is het aan te raden om te kiezen voor elementen die eruit springen. Denk bijvoorbeeld aan meubels met verschillende kleuren en texturen.

vloerkleden combineren

Universeel mixen

Koeienhuiden en vloerkleden van natuurlijke vezels passen eigenlijk bij bijna alles. Deze passen vaak goed in allerlei ontwerpstijlen en combineren goed met levendige kleuren, neutrale tinten, gewaagde patronen en subtiele designs. Je kunt deze vloerkleden prima gebruiken in lagen. Je hebt misschien al een kleed dat een beetje aan de kleine kant is voor je kamer. Je kunt deze gewoon bovenop een vloerkleed van natuurlijke vezels leggen. En heb je een vloerkleed op het oog waar je helemaal verliefd op bent, maar buiten je budget valt? Koop dan een kleine variant, en leg deze over een goedkoper vloerkleed van natuurlijke vezels. Je krijgt zo toch die gewenste uitstraling zonder al te veel geld uit te geven.

twee vloerkleden in dezelfde ruimte

Speel met grootte en stijl

Je kunt gerust twee vloerkleden met verschillende patronen combineren, maar het geheim van een geslaagde mix zit ‘m in het verschil in de grootte van het patroon. Je kunt daarom bijvoorbeeld 1 rond vloerkleed kiezen met een groot patroon, en een ander rond vloerkleed met een kleiner patroon. Het belangrijkste is om beide vloerkleden te verbinden door dezelfde kleur te kiezen. Daarnaast kun je twee vloerkleden met een vergelijkbare stijl kiezen. Dit vormt al een mooie verbinding tussen die twee. Binnen die basis kun je dan vrij eenvoudig variëren met kleuren en patronen, terwijl je toch een samenhangend geheel behoudt. Een beetje creativiteit is altijd handig, dus probeer eens wat dingen uit!

vloerkleed combineren rond en rechthoekig kleed

Bekijk ook:
Alles wat je moet weten over het vloerkleed onder de eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply