THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Verlicht je huis met harmonica lampen


harmonica lampen

De harmonicalamp blijft zo’n prachtding. Het fijne is ook dat deze lichtbron tegenwoordig overal te koop is. Dus voor ieder budget is wel een variant te vinden. Hoewel mijn voorkeur dan toch uitgaat naar écht oud, zijn de nieuwe lampen ook geen slecht alternatief. Ik laat je er een paar zien!

Nieuw-oud-kringloop-geluk

Op de eerste foto zie je een harmonicalamp die er behoorlijk oud uit ziet. Door het robuuste en doorleefde hout, krijgt de – verder simpele slaapkamer – en fijne sfeer. Zo zie je dat de harmonicalamp gemakkelijk een eenvoudige kamer bijzonder maakt.

harmonica lamp slaapkamer

harmonica lamp

Stalen variant

Naast de houten harmonicalamp heb je heel wat zwart stalen varianten op de markt. Hierboven zie je een mooi voorbeeld (even ogen dicht voor die lelijke quote). Eigelijk is het een moderne variant van de houten versie. Hoewel het design hetzelfde is, geeft zo’n stalen harmonicalamp echt een andere look aan de kamer.

harmonica lamp diy

Zelf aan de slag

Je kunt dus zélfs een harmonicalamp zelf fabriceren. Bovenstaande foto is – hoe we dat dus noemen – een echte Ikea-hack. Gemaakt van de ‘Fräck’ spiegel en een goedkoop lampje. Voor nog geen 20 euro en een middagje freubelen, heb je een eigengemaakte bron van licht in huis. Op poppytalk.com vind je, naast de werkomschrijving voor deze lamp, nog vele andere Ikea-hacks: leuk!

harmonica lamp staande

Staande harmonicalamp

Naast de lampen die je aan de muur bevestigt, zijn er ook staande harmonicalampen. Deze lampen zijn, naast mooi, ook enorm praktisch. Je kunt het licht gemakkelijk draaien en continu ergens anders op laten schijnen.

staande harmonica lamp

Waar te koop?

De écht harmonicalamp vind je in de kringloop, maar dan moet je maar net geluk hebben. Je kunt winkels als Neef Louis in de gaten houden, zij verkopen geregeld vintage harmonicalampen in allerlei varianten. Nieuwe versies vind je bijvoorbeeld op bol.com, designwonen.nl en vtwonen.

Wat vind jij van de harmonicalamp?

Bronnen: acasaqueaminhavoqueria.com | westelm.com | johanna-vintage.blogspot.nl | poppytalk.com | etsy.com/nl/shop/LinenTalesInBed | karinecandicekong.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply