THESTYLEBOX

Interieur ideeën

15x Grijze muur


grijze muur

Een grijze muur in het interieur of meerdere grijze muren is goed idee. Hoewel grijs vaak wordt gezien als saai en somber, is grijs tóch een hele populaire interieurkleur. Aan de hand van leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden van interieurs met een grijze muur of meerdere grijze muren, laten we zien waarom grijs een uitstekende muurkleur is!

Een woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang of keuken. Noem het maar op! Iedere ruimte in huis is geschikt voor een grijze muur. Het is de vraag waar je behoefte hebt aan een grijs tint. Een té lichte ruimte, een té saaie ruimte of een ruimte waar je wel wat contrast kan gebruiken.

Ga je voor donker of voor licht? In een kleine ruimte is het verstandig om voor een lichtere tint te gaan omdat dit de ruimte vergroot. Een donkere tint grijs zal de ruimte kleiner laten lijken. Dit is dan weer geschikt voor de wat grotere ruimtes.

Deze tien interieurs zijn allemaal verschillende qua stijl, qua ruimte en qua grijstint. Toch hebben ze allemaal meer pit en contrast gekregen dankzij de grijze muur. Een grijze muur is ook een mooie basis voor kunst, foto’s en andere wanddecoratie.

1. Scandinavisch grijs

Een grijze muur is erg populair, omdat het een hele mooie neutrale kleur is. Net zo neutraal als wit, maar dan iets warmer of iets koeler. Vanwege de populariteit van Scandinavische interieurs, waar lichtgrijze muren samen met witte muren een standaard zijn, zie je dat deze muurkleur ook steeds vaker gekozen worden in de rest van de wereld.

scandinavisch grijze muur

2. Grijze muur met witte strook

In deze mooie woonkamer hebben de strakke muren grijs geverfd, samen met de plinten en de vloer. Aan de bovenkant van de muren is echter een witte strook van ongeveer 20-30 cm gecreëerd. Op die manier wordt dat stukje bij het witte plafond betrokken. Dit geeft de ruimte een mooie klassieke look.

grijze muur witte strook

3. Warme grijze muur

Veel mensen denken dat grijze muren altijd een koele sfeer hebben. Grijze muren kunnen absoluut koel zijn, maar er zijn ook hele mooie grijze tinten, die juist een hele aangename warme uitstraling hebben. De taupe grijze muur in deze woonkamer is daar een mooi voorbeeld van. Ze hebben dat gecombineerd met een stoere bakstenen muur en een houten vloer. De muurcollage op de grijze muur ziet er ook super leuk uit.

warme grijze muur

4. Lichtgrijze muren én kast

In deze mooie lichte slaapkamer hebben ze niet alleen de muren lichtgrijs geverfd, ook de mooie inbouwkasten zijn meegenomen. Hierdoor creeer je een mooi samenhang, die de slaapkamer een luxe en mooi afgewerkt uitstraling geven. Het lichte dekbed past er perfect bij, terwijl de houten accenten meer warmte en sfeer creëren in deze ruimte.

Lichtgrijze muren en kast

5. Grijsroze muur

Grijs is technisch gezien geen echte kleur, maar heel veel andere echte kleuren hebben wel vaak grijze invloeden. In deze slaapkamer hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor een mooie grijsroze muur. Zoals je kan zien, is het een prachtige kleur met een hele zachte uitstraling.

grijsroze muur slaapkamer

6. Grijze muur combineren

Grijs is een neutrale tint die overal bij past en in elke interieurstijl te gebruiken is. Daarnaast zijn er ook ontelbaar veel tinten grijs waardoor je van licht tot donker altijd wel iets kan vinden die erbij past. Grijs is bovendien een neutrale kleur, die je met alle andere kleuren en materiaal kunt combineren. In deze woonkamer kan je zien hoe mooi de donkergrijze muren bij de fluwelen groene bank staat.

donkergrijze muur bank

7. Combineren met andere muurkleuren

Welke wand kies je om grijs te verven? Wordt het een lange wand of juist een korte wand? De afmeting is belangrijk omdat dit bepaalt hoe nadrukkelijk het grijs overkomt. Een grote wand in een donkere kleur grijs zal veel meer aandacht opeisen dan een kleine wand met licht grijs.

Grijze-muur-in-het-interieur-3

8. Grijze muur als focuspunt

In deze slaapkamer hebben ze gekozen voor één grijze muur, terwijl de andere muren wit zijn. Hierdoor is de grijze muur het focuspunt geworden van de ruimte, waar alle aandacht naartoe gaat. De twee ingelijste zwart wit foto’s spelen daarbij ook een belangrijke rol.

donkergrijze muur slaapkamer

9. Grijze muur met houten vloer

Om de koele uitstraling te balanceren, wordt een grijze vloer vaak gecombineerd met een houten vloer. Zoals je in onderstaande ruimte kan zien, zorgt de visgraat houten vloer voor heel veel warmte.

Grijze-muur-in-het-interieur-2

10. Grijze muur bij de trap

Vind je het allemaal net iets te spannend om de muren in de woonkamer of slaapkamer grijs te verven? Dan kan je ook beginnen met een andere ruimte, zoals de muur bij de trap.

Grijze-muur-in-het-interieur-4

11. Muurcollage

De donkergrijze muurkleur ziet er al super tof uit, maar het is nóg toffer en leuker geworden door de muurcollage. Ze hebben verschillende zwart wit foto’s in verschillende formaten zwarte lijsten gebruikt voor de collage. Love it!

Grijze muur

12. Betonstuc muur

Voor een grijze muur kan je een muurverf gebruiken, maar betonstuc is ook heel stoer. Betonstuc is niet alleen geschikt voor de badkamer of keuken, ook in de slaapkamer of woonkamer kan je de muren met betonstuc bewerken. Onderstaande witte Scandinavische slaapkamer is super stoer geworden, met de betonstuc muur als eyecatcher!

Grijze muur

13. Grijs op grijs

In deze geweldige woonkamer zijn niet alleen de muren grijs geschilderd, er is ook gekozen voor grijze gordijnen, een grijze vloer een grijze plantenstandaard én een grijze bank. Hierdoor heeft de woonkamer een strakke minimalistische uitstraling gekregen. Het mooie houten frame van de bank geeft het geheel heel veel stijl en warmte.

Grijze muur

14. Achtergrondkleur

Grijs is een hele goede achtergrondkleur, die je als neutrale canvas kan gebruiken en deze te combineren met andere accentkleuren. Dat is in deze ruimte heel goed te zien, waar okergeel als accentkleur wordt gebruikt met een lichtgrijze muurkleur als achtergrond.

achtergrondkleur grijs okergeel

15. Grijze wandtegels

Natuurlijk kan je ook kiezen voor grijze wandtegels, wat erg gebruikelijk is in de badkamer of keuken. In onderstaande keuken hebben ze de witte keukenkasten gecombineerd met mooie grijze Marokkaanse zeliges tegels. Prachtig!

grijze tegels keuken achterwand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Een taupe interieur: mooi, veelzijdig en tijdloos - THESTYLEBOX
    18 oktober 2020 at 07:01

    […] ook: 15x Grijze muur Okergeel in het interieur Interieur kleur teal in interieur Kleurtrend: roze in het […]

  • Leave a Reply