THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Grijze muur in het interieur


Grijze-muur-in-het-interieur-1

De kleur grijs is een veel besproken en gebruikte kleur in het interieur. Het is een neutrale tint die overal bij past en in iedere interieur stijl te gebruiken is. Daarnaast zijn er ook ontelbaar veel tinten grijs waardoor je van licht tot donker altijd wel iets geschikts kan vinden. Een grijze muur in het interieur bijvoorbeeld is een mooie toevoeging wanneer het interieur te licht is, een knus gevoel mist of contrast nodig heeft.

10x een grijze muur in het interieur

Deze tien interieurs zijn allemaal verschillende qua stijl, qua ruimte en qua grijstint. Toch hebben ze allemaal meer pit en contrast gekregen dankzij de grijze muur. Een grijze muur is ook een mooie basis voor kunst, foto’s en andere wanddecoratie.

Grijze-muur-in-het-interieur-2

De grootte van de wand

Welke wand kies je om grijs te verven? Wordt het een lange wand of juist een korte wand? De afmeting is belangrijk omdat dit bepaalt hoe nadrukkelijk het grijs overkomt. Een grote wand in een donkere kleur grijs zal veel meer aandacht opeisen dan een kleine wand met licht grijs.

Grijze-muur-in-het-interieur-3

Grijze-muur-in-het-interieur-4

De kleur grijs?

En dan kom je bij de kleur grijs die je moet kiezen. Ga je voor donker of voor licht? In een kleine ruimte is het verstandig om voor een lichtere tint te gaan omdat dit de ruimte vergroot. Een donkere tint grijs zal de ruimte kleiner laten lijken. Dit is dan weer geschikt voor de wat grotere ruimtes.

Grijze-muur-in-het-interieur-5

Welke ruimte kan een grijze muur in het interieur gebruiken?

Een woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang of keuken. Noem het maar op! Iedere ruimte in huis is geschikt voor een grijze muur. Het is de vraag waar je behoefte hebt aan een grijs tint. Een té lichte ruimte, een té saaie ruimte of een ruimte waar je wel wat contrast kan gebruiken.

Grijze muur

Grijze muur

Grijze muur

Grijze muur

Grijze muur

Grijze muur

Bronnen: simplygrove.com | cocolapinedesign.com | homeyohmy.com | designsponge.com | instagram.com/istome_store

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply