THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën

Een stalen deur in het interieur


stalen-deur-09

Een echte eye-catcher in het interieur en een onderdeel waarmee je verschil kan maken tussen jouw interieur en dat van velen anderen, is het gebruiken van een stalen deur. Eigenlijk zien we in misschien wel 9 van de 10 interieurs geen bijzondere deuren. Standaard deuren zitten vaak al in een huis en dus worden deze ook gebruikt. Het besef dat je met een geheel andere en nieuwe deur een totaal andere sfeer kan neerzetten is er vaak niet. Dit is ontzettend jammer want deuren zijn een groot onderdeel van het interieur en mogen niet vergeten worden. Als interieur architect heb ik al snel de neiging om de deuren eruit te gooien, een doorgang te verbreden en te kiezen voor een opvallende deur met een ander karakter. Zodoende dat ik op een stalen deur kom, een prachtig element voor in het interieur.

stalen-deur-19

De stalen deur in het interieur

Een stalen deur is een goed voorbeeld van een statement maken in het interieur, een eye-catcher toevoegen en geheel nieuwe sfeer creëren. Om je hiervan te overtuigen heb ik een aantal mooie voorbeelden gezocht van een stalen deur in verschillende uitvoeringen. Deze voorbeelden zullen laten zien dat een stalen deur in elk huis en in elk interieur gebruikt kunnen worden. Klein of groot, hoog of laag, klassiek of modern, een stalen deur is een mooie toevoeging!

#1 De dubbele stalen deur

In veel gezinswoningen zien we vaak een enkele deur als toegang tot de woonkamer vanuit de gang bijvoorbeeld. Om die toegang wat meer allure en vooral ruimte te geven is het plaatsen van een dubbele stalen deur een goed idee. Mits je hiervoor de ruimte hebt natuurlijk. Indien dit niet het geval is, dan kan je ook kiezen voor een enkele deur of een schuifdeur. Hier volgt later meer over. De dubbele stalen deur met glas geeft niet alleen een donkere gang meer licht, het brengt ook meer zichtlijnen in de woning en het werkt ruimtelijk. De toevoeging van het staal geeft een mooi contrast met het interieur en een stoere uitstraling.

stalen-deur-03

stalen-deur-02

stalen-deur-01

#2 De schuif stalen deur

Wanneer je geen ruimte hebt voor een openslaande deur dan is er altijd nog die prachtige oplossing genaamd de schuifdeur. Eigenlijk vind ik dit misschien nog wel mooier omdat je een schuifdeur op veel verschillende en innovatieve manieren kan toepassen. De schuifdeur kan wegschuiven in een wand maar ook juist vóór een wand zodat je het mooie design van de deur blijft zien wanneer deze open staat.

stalen-deur-11

stalen-deur-10

stalen-deur-09

stalen-deur-04

#3 De taats deur

Misschien ben je wel bekend met dit type deur of misschien is het nieuw voor je, maar de taats deur is dé deur van het moment. Eigenlijk bestaat dit type deur al jaren en ben ik er ook al jaren fan van. De laatste tijd zien we deze mooie deur steeds vaker in hedendaagse interieurs en daar ben ik blij om. Zo’n bijzondere deur mag gezien worden!

stalen-deur-12

stalen-deur-13

stalen-deur-14

stalen-deur-15

#4 De stalen buitendeur

Tenslotte zijn er ook ontzettend veel mooie voorbeelden te vinden van stalen deuren die als toegang naar buiten gebruikt worden. Denk maar eens aan een stalen voordeur, een stalen achterdeur of misschien wel een stalen pui naar de tuin.

stalen-deur-16

stalen-deur-17

stalen-deur-18

Bronnen: yellowtrace.com.au | domainehome.com | decocrush.fr | bethanynauert.com | jacquelynclark.com | luxesource.com | talispace.com | yellowtrace.com.au | dtj-interiorarchitect.be | luxesource.com | architectureartdesigns.com | galmarom.com | officerenovationworkindelhi.com | homestolove.com.au | optimumwindow.com | sfgirlbybay.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply