THESTYLEBOX

Wonen

Doe je veel online aankopen, maar je bent vaak niet thuis? 5x Tips!


Ben jij iemand die veel online aankopen doet, maar je bent vaak niet thuis om de pakketten aan te nemen? Wij weten hoe vervelend dat kan zijn – nieuwe spullen wil je natuurlijk zo snel mogelijk uitpakken! Daarom hebben wij een aantal hele goede tips voor je, waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht hebt. Kijk dus snel verder!

pakket ontvangen niet thuis tips

In het tijdperk van e-commerce is online winkelen een dagelijkse bezigheid geworden. Het gemak van een paar klikken en je hebt alles, van dagelijkse benodigdheden tot speciale cadeaus, besteld. Maar wat als je niet thuis bent om je zorgvuldig uitgekozen aankopen in ontvangst te nemen? Een gemist pakket kan frustrerend zijn, vooral als je uitkijkt naar het gebruik van je nieuwe spullen. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om dit veelvoorkomende probleem aan te pakken. In dit artikel delen we vijf praktische tips die je helpen om je online aankopen probleemloos te ontvangen, zelfs als je vaak van huis bent. Van innovatieve brievenbussen tot het slim inzetten van technologie, we zorgen ervoor dat je nooit meer een levering mist en je nieuwe aankopen zo snel mogelijk kunt uitpakken.

Tip 1: Laat het bezorgen op een bezorgpunt of in een pakketkluis

Een praktische oplossing als je vaak niet thuis bent, is het gebruik van bezorgpunten of pakketkluizen voor je online bestellingen. Deze service wordt aangeboden door verschillende bezorgdiensten zoals PostNL, DHL, en UPS. Naast de traditionele bezorgpunten bij winkels zoals Albert Heijn, drogisterijen en zelfstandige pakketshops, zijn er nu ook steeds meer pakketkluizen beschikbaar. Deze kluizen bieden een unieke manier om je pakketten veilig te ontvangen. De bezorger laat je pakket achter in de kluis en jij bent de enige die deze kan openen met een code die je ontvangt bij je bestelling. Tijdens het bestellen kun je zelf kiezen voor een locatie met een pakketkluis die voor jou het handigst is. Interessant is dat bedrijven zoals Bol.com, UPS en Amazon hun eigen varianten van deze service hebben ontwikkeld. Zo gebruikt PostNL zelfs speciale pakketkluizen die aan huis bevestigd kunnen worden. De bezorger plaatst je pakket in de kluis en hangt deze bij je voordeur, zodat je niet thuis hoeft te blijven wachten op je bestelling. Het is wel belangrijk om te onthouden dat sommige pakketten te groot kunnen zijn voor deze kluizen en dat er meestal maar één pakket tegelijk in past.

bezorgkluis postnl

Tip 2: Koop een pakketbrievenbus voor thuis

Een andere effectieve oplossing voor het ontvangen van pakketten als je niet thuis bent, is het investeren in een speciale pakketbrievenbus. Dit is een soort brievenbus, maar dan groter en ontworpen om pakketten veilig te ontvangen. De bezorger opent een klep aan de bovenzijde en plaatst hier de post en pakjes in. Zodra de klep gesloten wordt, verschuiven de post en pakjes naar een beveiligde, onderste ruimte van de brievenbus. Hier blijven ze veilig opgeborgen totdat je thuis komt. Je kunt de pakketten vervolgens gemakkelijk uit de brievenbus halen met je unieke sleutel. Het voordeel van deze brievenbus is dat de inworp vaak groter is dan bij de meeste traditionele pakketbrievenbussen, waardoor je de meeste pakketten van je online aankopen gemakkelijk kunt ontvangen. Dit type brievenbus biedt niet alleen gemak, maar verhoogt ook de veiligheid van je leveringen. Dit is een ideale oplossing als je regelmatig pakketten ontvangt en niet wilt dat deze onbeheerd achtergelaten worden. Bovendien hoef je met een pakketbrievenbus thuis niet meer te plannen rondom de bezorgtijden of je zorgen te maken over het missen van een levering. Wil je zo’n brievenbus kopen die er ook mooi uitziet en mooi past bij de stijl van je voortuin of gevel? Neem een kijkje bij Doika voor een breed assortiment. 

bezorger pakket pakketbrievenbus

Tip 3: Laat je pakketten op je werk bezorgen

Een andere praktische oplossing is het laten bezorgen van je online bestellingen op je werkplek. Dit is vooral handig als je overdag op kantoor bent en je zeker weet dat er iemand aanwezig is om het pakket in ontvangst te nemen. Voordat je kiest voor deze optie, is het wel belangrijk om eerst na te gaan of jouw werkgever en collega’s hiermee akkoord gaan. Sommige bedrijven hebben specifieke regels of beperkingen voor persoonlijke leveringen.

Het bezorgen op het werk biedt meerdere voordelen. Ten eerste verkleint het de kans dat je pakketten onbeheerd achtergelaten worden. Ten tweede kan het handig zijn als je na het werk je pakketten direct mee naar huis kunt nemen, zonder dat je hiervoor extra moeite hoeft te doen. Het is wel verstandig om rekening te houden met de grootte en het aantal pakketten dat je verwacht, zodat het geen overlast veroorzaakt op je werkplek.

Tip 4: Gebruik een slimme deurbel of beveiligingscamera

Een slimme manier om je pakketten in de gaten te houden als je niet thuis bent, is door het gebruik van een slimme deurbel of beveiligingscamera. Deze apparaten zijn uitgerust met camera’s en soms zelfs met tweerichtingsaudio, waardoor je op afstand met de bezorger kunt communiceren. Als een bezorger aanbelt, kun je via de slimme deurbel instructies geven over waar het pakket veilig achtergelaten kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in je achtertuin, onder een afdakje of in een afgesloten ruimte. Dankzij de camera kun je het pakket in de gaten houden tot je thuis komt. Bovendien bieden sommige slimme deurbellen en camera’s de mogelijkheid om opnames te maken. Mocht er iets met je pakket gebeuren, dan heb je beeldmateriaal als bewijs. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van je pakket, maar geeft je ook een geruststellend gevoel. 

bezorger pakket ring slimme deurbel

Tip 5: Maak afspraken met betrouwbare buren

Een eenvoudige maar effectieve manier om ervoor te zorgen dat je pakketten veilig worden ontvangen als je niet thuis bent, is door afspraken te maken met je buren. Als je goede relaties hebt met je buren, kun je hen vragen om je pakketten in ontvangst te nemen wanneer je afwezig bent. Het is handig om te kiezen voor buren die overdag meestal thuis zijn. Je kunt hen een sleutel geven voor toegang tot een veilige plek in je huis, of gewoon afspreken dat ze het pakket in hun eigen huis bewaren totdat je het kunt ophalen. Deze methode biedt niet alleen gemak, maar versterkt ook de banden binnen je gemeenschap. Let er wel op dat je deze gunst niet misbruikt en probeer je buren zoveel mogelijk te ontzien. Het is ook een goed idee om hen af en toe te bedanken of een kleine attentie te geven als blijk van waardering voor hun hulp. Bekijk ook: Voortuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Marieke
    19 april 2024 at 15:12

    Wat een slimme tips!

  • Leave a Reply