THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Beste tips voor het kiezen van een spa


Spabaden worden steeds populairder. In korte tijd is het aanbod aanzienlijk toegenomen, zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Door dit gegroeide aanbod is het lastiger om de perfecte spa te kiezen. Daarom geven we je hier enkele tips.

Spa in de tuin

Om snel de spa van je dromen aan te kunnen schaffen, is het aan te raden om eens op internet te kijken. Er wordt tegenwoordig veel op het internet gekocht en ook spabaden worden steeds vaker online besteld. Online krijg je vaak direct een compleet overzicht van het gehele aanbod en kun je ook sneller verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs. Maar hoe overzichtelijk het overzicht ook is, je moet wel weten wat er bij je past. Daarom zetten we hieronder enkele aandachtspunten uiteen.

Spa in de tuin

Model

Spabaden zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Om hieruit een keuze te kunnen maken is het belangrijk je te realiseren met hoeveel personen je maximaal gebruik wil maken van de spa. Voor elk aantal is er een geschikt bad. Zoek je een bad om samen met je partner van te genieten? Dan heb je de keuze uit veel tweepersoonsmodellen. Voordeel van deze baden is dat ze ook op een gemiddeld balkon passen voor als je niet over een tuin beschikt.  Wil je er met het hele gezin gebruik van maken, dan heb je uiteraard meer zitplaatsen nodig. Grotere modellen zijn er met vijf, zes of zelfs wel tien zitplaatsen. Bedenk wel dat de baden een stuk meer ruimte innemen en ook meer energie verbruiken. De grootste baden dienen zo nodig op krachtstroom aangesloten te worden.

Spa in de tuin

Massagejets

Veel van de wellness van een spa is afkomstig van de massagejets. Ook hiervoor dien je dus voldoende aandacht te hebben als je op zoek bent naar de ideale spa. Massagejets zijn er in veel verschillende varianten. Zo zijn er powerjets, die een heel krachtige massage creëren, roterende jets, die voor een draaiende massage zorgen, pulserende jets, die massages met intervallen creëren en vibrerende jets, die een fijne mix van water en lucht het bad in spuiten. Ook de afstelling is van belang. Meestal worden ze loodrecht op het lichaam gericht, voor een stevige, directe massage. Echter, de hoek kan ook zodanig afgesteld worden dat de massage langs het lichaam glijdt, waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt.

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Toebehoren

Je kunt de spa van je keuze nog luxer maken met vele extra features. Laat er bijvoorbeeld een radiosysteem inzetten, zodat je tijdens het ontspannen kunt genieten van je favoriete muziek. Je kunt hem ook laten voorzien van ledlampen, om het bad sfeervol mee te verlichten in de avonduren. Ook aromatherapie-units zijn erg populair in spabaden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Spa in de tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply