THESTYLEBOX

Do-it-yourself

8x Kerstversiering


Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel eenvoudig de kerstsfeer in huis kunt brengen.
Nog veel leuker, kerstversiering hoeft echt niet duur te zijn!

Kerstboom

10x-eenvoudige-kerstversiering-kerstboom
Om te beginnen de kerstboom, in ons vorige huis hadden wij niet zo heel erg veel plek voor een grote kerstboom.
En ik wilde wel een keer wat anders dan een standaard kerstboom, dus heb ik mijn eigen kerstboom gemaakt. Gewoon heel simpel met een paar takken die ik in het bos had gevonden.

Kerstster

10x-eenvoudige-kerstversiering-kerstster

Wil je iets anders dan kerstballen in de boom? Dan zijn deze kerststerren een hele goede vervanger, heel eenvoudig te maken van saté prikkers en wat maskingtape. Plak de uiteinden aan elkaar en hang ze op in de boom met behulp van een stukje bindtouw of wol. Als je wat meer diversiteit wilt kun je er ook voor kiezen verschillende kleurtjes maskingtape te gebruiken.

Kerstverlichting

10x-eenvoudige-kerstversiering-kerstverlichting

Al vaker heb ik laten zien dat je met blikjes hele leuke dingen kunt maken. Ook voor Kerst zijn ze weer prima toe te passen. Kerstverlichting kan namelijk echt niet ontbreken aan de gehele sfeer, het zorgt voor zoveel gezelligheid! Spuit de blikken in een mooie rustige pasteltint, teken er met potlood bijvoorbeeld een ster of kerstboom op. Een heel makkelijk hulpmiddel om voorzichtig met een hamer gaatjes in het blik te slaan, je hoeft alleen maar de lijntjes te volgen. Plaats een waxinelichtje in de blikjes en je hebt hele sfeervolle kerstverlichting.

Kerst met kinderen

10xeenvoudigekerstversiering-kerstmetkinderen

Hoe mooi is het als je Kerst heel persoonlijk kunt maken? Wat dacht je er van om samen met kids flink te knutselen om zo de kerstboom te voorzien van hele persoonlijke kerstversiering? Op de afbeelding hierboven een eenvoudig voorbeeld met strijkkralen.

Kerstballen

10xeenvoudigekerstversiering-kerstbal

Je kunt de kerstballen voor in de kerstboom ook eens van karton maken. Het leuke daarvan is dat je iedere kerstbal kan voorzien van een ander printje. Met een perforator maak je een gaatje in de kerstbal en ze zijn klaar om opgehangen te worden.

10xeenvoudigekerstversiering-kerstballenmetprint

Natuurlijk kan je ook je bestaande kerstballen voorzien van een leuke grafische print. Al heb je witte kerstballen dan kan dit heel gemakkelijk met en watervaste zwarte stift.

Glasstift

10xeenvoudigekerstversiering-glasstift

Met een glasstift kun je heel gemakkelijk teksten en symbolen schrijven en tekenen op bijvoorbeeld de deuren een buffetkast. Op deze manier kun je de kast helemaal aan laten sluiten op de kerstsfeer in huis. Heb je geen buffetkast? De stiften zijn ook heel leuk om te gebruiken voor een glazen stolp of heel subtiel op je ramen.

Kerstprikkers

10xeenvoudigekerstversiering-kerstprikkers

Met deze feestelijke prikkers maak je jouw kerstmaaltijd helemaal af! Karton met glitters is in deze tijd van het jaar altijd te verkrijgen en saté prikkers liggen altijd wel in de keukenlade…

Kerstcadeautjes

10xeenvoudigekerstversiering-kerstcadeautjes

Kerst kan eigenlijk niet zonder cadeautjes, toch?! Ik kan mijzelf echt helemaal verliezen in het zoeken naar het leukste kerstpapier. Sinds een paar jaar koop ik dan ook effen cadeaupapier en versier ik het papier zelf. Je kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met wat verf en de achterkant van een potlood witte stippen stempelen op het cadeaupapier. Of je kunt lekker aan de slag met een fineliner en zo je eigen sterren, kerstbomen of rendieren op het papier tekenen. Op die manier kun je jouw draai geven aan Kerst.

Alvast heel veel plezier met versieren!
Liefs Lotte,


Bronnen: instagram.com/lottevanderwiel | lutteridyl.dk | buzzfeed.com | homelisty.com | lokal54.com/blog | ensuus.nl | decor8blog.com | weddingpartyapp.com | handmadecharlotte.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply