THESTYLEBOX

Interieur ideeën Kantoor inspiratie Kinderkamer inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Flower it up!: bloemetjesbehang


bloemen behang woonkamer

Een bloooemetjesgordijn.. ik bedoel: behang. Wellicht ken je de oorspronkelijke Brabantse hit wel? Gelukkig is bloemetjesbehang mooier dan dat liedje. En daarbij ook weer helemaal terug van weggeweest. Voor deze blog zocht ik een paar opties voor je op. 

Bloemen statement

Het eerste dat mij opviel toen ik voorbeelden ging zoeken voor deze blog, was dat ik alleen fotobehang vond. Groots behang met een muurvullende print. Op de eerste twee voorbeelden zie je enorm behang met een donkere achtergrond en bloemen met een donkere tint.

Wil je een muur van bloemetjesbehang voorzien, moet je wel rekening houden met een paar zaken. Zorg er ten eerste voor dat je dit behang altijd achter jouw bank of bed plaatst. Doe je dit niet dan kijk je dus voortdurend tegen de print aan. De bloemen zullen dan op je af komen. Dat is niet erg rustgevend. Verder is het verstandig om het donkere behang alleen in grote kamers te plaatsen. Het behang zorgt er namelijk voor dat de ruimte kleiner wordt en de muren dichter op elkaar lijken te staan. Dit is natuurlijk wel wenselijk als je een enorme woonkamer of slaapkamer hebt, op die manier creëer je een knussere ruimte.

bloemen behang bloemen behang slaapkamer

Kleurrijk behang

Naast het donkere bloemenbehang zijn er ook lichtere versies verkrijgbaar. Op bovenstaande en onderstaande foto’s zie je daar voorbeelden van. Hierboven zie je een veelal groene print met hier en daar een bloem in een roodtint. De overige muren zijn wit gelaten en ook de vloer en het bedlinnen is wit. Dit zorgt alsnog voor een rustig geheel. Hoewel de stoel in eerste instantie een mismatch lijkt, past het toch wel mooi.

Hieronder zie je een hele kleurrijke variant. Dit is perfect voor de kinderkamer. Het fleurt heerlijk op. Het is dan wel het mooist als de rest van de kamer in rustig wit blijft.

bloemetjesbehang kinderkamer

bloemetjesbehang

Waar te koop?

Bloemetjesbehang is eigenlijk overal wel te koop. Kijk eens bij de betere behangwinkel, maar ook bijvoorbeeld Kwantum heeft diverse prints in de collectie. Maar de behangetjes uit deze blog komen van (van onder naar beneden): surfaceview.co.uk | muralswallpaper.com | Etsy.com | rebelwalls.com | behangfabriek.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Droogbloemen Webshop
    19 mei 2020 at 10:14

    Gaaf, zoveel groen en warmte! Mooi die kleuren.

    Groetjes Marloes

  • Leave a Reply