THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie Binnenkijker Industrieel interieur Interieur ideeën Keuken inspiratie Kinderkamer inspiratie Klassiek interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Binnenkijker: wonen in een kerk


haard kerk wonen

Eigenlijk ben ik nooit dol geweest op kerkgebouwen, maar dat veranderende in één klap toen ik deze binnenkijker zag. Deze kerk in Chicago is gerenoveerd door Linc Thelen Design en Scrafano Architects en telt ruim 510 m2. De authentieke elementen van de kerk worden op een knappe wijze gecombineerd met de moderne en strakke inrichting. Kijk mee!

Accentueer hoogte

Laten we beginnen met de keuken. Ja, dit is slechts de keuken. De enorme ruimte is opgedeeld in een groot keukenblok met keukeneiland, eetkamertafel en een haard met bank. Door deze losse hoekjes wordt de grote ruimte toch nog knus.

In de keuken zijn een aantal elementen die groots opvallen. Vooral de haard knalt echt uit de ruimte en accentueert de hoogte van de ruimte. Ook de mozaïek-ramen poppen mooi uit de muur en eisen op de juiste manier de aandacht op. Het klassieke van de ramen zijn door de witte muren en de verder rechte lijnen in de ruimte mooi verweven.

woonkamer-kerk

living kerk

wonen in kerk

mozaiek ramen kerk

keuken kerk

wonen-kerk-woonkamer

gang woon kerk

De hal is de enige plek waar de originele stenen van de kerk nog te zien zijn. Ik vind het mooi dat de architecten een gedeelte hiervan in stand hebben gehouden. Zo kom je direct binnen met het authentieke gevoel van de kerk.

trappenhuis

kinderkamer behang

kinderkamer kerk wonen

klimwand kinderkamer

Op bovenstaande foto zie je de droom van ieder avontuurlijk kind: een klimwand. Door de hoogte van de kerkmuren natuurlijk goed mogelijk. Wat een heerlijke plek om te spelen!

slaapkamer kerk

tegelvloer badkamer

badkamer kerk

badkamer marmer

toilet behang ideeen

De badkamers

Bij het bekijken van de badkamers ben ik halverwege de tel kwijt geraakt. Het zijn er zóveel. Het is wel leuk leuk dat iedere badkamer een andere inrichting heeft. De badkamer van bovenstaande en onderstaande foto’s is mijn favoriet. Bij het toilet zit zo’n bijzonder behang met veel diepte en dat vind ik prachtig. Ook de verdere combinatie van zwart-wit is goed gekozen.

zwart-wit-badkamer

Wat vind jij van deze omgebouwde kerk? Zou je hier willen wonen? Vertel het ons!

Bron: design-milk.com | Fotografie: Jim Tschetter

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply